Sayfa 761/1027 İlkİlk ... 261661711751759760761762763771811861 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 6,081 - 6,088 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Sadece doğru söylediğim ve insanları en başından uyardığım PARKMAVERA 3 sertifikası aldatmacasını anlatayım. Bu sertifika halka ırz edileceği günden başlayarak girmeyin bu soygun olacak kazıklanacaksınız dedik durduk. Aradan geçmiş 15 ay 42.5 Tl den halka ırz edilen sertifikalar 33 tL den işlem görüyor ama foruma gidip yahu kardeş ben olumsuz yazınca bana küfrediyorsunuz da size bu kazık atanlara niye küfretmiyorsunuz dediğimizde yine biz kötü oluyoruz neymiş kötüleyecekmişim de milletin elinden ucuzdan sertifika toplayacakmışım. Şimdi bunlar LAYIKLAR ve ben bu layıklarla niye aynı tarafta olup sürünmeyi kabul edeyim ? Aynı gemideyiz ama ben çoktan FİLİKAYA bindim, kalanlar boğulacaksa bunda benim suçum ne!...

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Devletin verdiği katkı kısmı da bu serbestlige sahip mi. Eskiden değildi. Bu durum değişti ise iyi bir gelişme. Katkı payının da seçtiğiniz fonda degerlendigine emin misiniz

GM 5 Plus d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bildiğim kadarıyla hala devletin katkı paylarını istediğiniz fonda değerlendiremiyorsunuz bu değişmedi ki DEVLET asla vede kata bunu değiştirmez çünkü o paralar zaten BADEM olacak yazın bunuda bir kenara. .

Bes ile ilgili son bir soru sorayım ve bu işi yapmış olan herhangi bir forumdaş varsa burada cevaplasın. Son 3 senedir BES te olup parasını herhangi bir fonda istediği kadar da oradan oraya taşımış olsun 3 sene önce alınıp YASTIK altında tutulan Dolardan daha fazala TL getirisi elde etti mi ? Ettiyse BES te kalmaya devam etsin ben yanılmış oldum derim.

4.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Bildiğim kadarıyla hala devletin katkı paylarını istediğiniz fonda değerlendiremiyorsunuz bu değişmedi ki DEVLET asla vede kata bunu değiştirmez çünkü o paralar zaten BADEM olacak yazın bunuda bir kenara. .
    Benim gördüğüm asıl sorun , eğer değişmediyse bu katkı paylarının devlet tarafından oluşturulan özel fonlarda nemalanmasıydı. Nemalanma oranı enflasyondan kopuk olarak %4.44 gibi bir orandı. Ben biraz da buraya takıldım. Zira devlet bu katkı paylarına enflasyonun çok altında getiri vererek sanırım vade sonunda bu %25 katkıyı bugüne yaşlandırılmış olarak epey bir kuşa çevirecek.

İtiraz noktam buydu. Yoksa katkı payları normal bir fonda değerlenseydi ama seçilebilecek fon sayısı kısıtlı olsaydı buna bir itirazım olmazdı.

1.1.2013 tarihinden itibaren 100 TL tam olarak (*net*, vergisi düşülmüş) TL mevduatta 200TL döviz mevduatta 320TL civarına ulaşmış durumda (mevduat başlığında detaylı tam verileri paylaşıyorum) .

Acaba BES ile 100TL son beş senede tüm katkılar eklenip , yönetim giderleri düşüldüğünde ne getirmiş?.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Akp anketinde mhp nin grup kuramayacağı sonucu çıkıyormuş

Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Bes ile ilgili son bir soru sorayım ve bu işi yapmış olan herhangi bir forumdaş varsa burada cevaplasın. Son 3 senedir BES te olup parasını herhangi bir fonda istediği kadar da oradan oraya taşımış olsun 3 sene önce alınıp YASTIK altında tutulan Dolardan daha fazala TL getirisi elde etti mi ? Ettiyse BES te kalmaya devam etsin ben yanılmış oldum derim.
    Borsa ağırlıklı tutup son 1 senedir doviz tahvil ağırlıkliya gecen çok kazanmıştır

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Devletin verdiği katkı kısmı da bu serbestlige sahip mi. Eskiden değildi. Bu durum değişti ise iyi bir gelişme. Katkı payının da seçtiğiniz fonda degerlendigine emin misiniz

GM 5 Plus d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Hesap adıma değil incelemem lazım bir şey diyemem

8.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Hesap adıma değil incelemem lazım bir şey diyemem
    Son 5 yıllık net getiri yüzdesi ve katkı fonlarının hangi oranda ve hangi fonda değerlendirildiğini görmek çok faydalı olabilir. Bende BES yok o nedenle bilmiyorum. Paylaşan forumdaş olursa öğrenebiliriz. Özellikle şu katkı payı değerlenme oranını.

Açık söyleyeyim katkı payı benim belirlediğim sabit getirili fonlarda değerleniyorsa ve yönetim gideri yıllık %1'in altına inerse sisteme girmeyi düşünebilirim.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 761/1027 İlkİlk ... 261661711751759760761762763771811861 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •