Sayfa 721/1006 İlkİlk ... 221621671711719720721722723731771821 ... SonSon
Arama sonucu : 8046 madde; 5,761 - 5,768 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...isadi-40874482

Bir puanlık faiz artışından uzak durmak için “Salalım kuru, kendi dengeye gelir†biçimindeki bir iktisat politikası bakışı, sonunda üretici maliyetlerini patlattı. Nitekim üretici maliyetleri patlayan üretim kesimi ya üretimi daraltacak ya da bu maliyeti nihai tüketiciye yansıtacak. Artan maliyetlerle üretim kısmanın maliyeti de arz eksiği ve nihai ürün fiyatının patlaması oluyor.
    Banka mevduatlarına ne oldu?

Erken seçimin ilk telaffuz edildiği 20 Nisan haftasından başlayarak 15 Haziran’a olan 9 haftada TL mevduatının 686 milyon, döviz hesaplarının da 977 milyon dolar azalmış olması dikkate değer. Normal koşullarda 9 haftada mevduat artışı olması gerekirken her iki hesaplarda da azalış olması bankacılıktan mevduat çekilişine işaret ediyor. Ayrıca kamunun bayram öncesi maaş ile ikramiye ödemelerinin yapıldığı ve kabaca 40 milyar TL’lik bir fonun bankacılık sistemine girdiği hesaba katılırsa bu durum epey belirginleşiyor.

Tasarrufları yastık altından çıkarıp bankalara yatırma çağrıları ve “OHAL’i kaldırma†açıklamalarının temelinde de galiba bu gelişme var.

2. Doları yukarı taşımak için yeni alıcılar gelmiyor olaganüstü birşey olmadıkca dolarda yükseliş durmuştur hatta gerileme yavaş yavaş başlayacaktır.nokta

3.  Alıntı Originally Posted by MURAT64 Yazıyı Oku
    Doları yukarı taşımak için yeni alıcılar gelmiyor olaganüstü birşey olmadıkca dolarda yükseliş durmuştur hatta gerileme yavaş yavaş başlayacaktır.nokta
    Bu kadar ağır analiz kasmasa idin yahu..

4.  Alıntı Originally Posted by Ahme Yazıyı Oku
    Dolar 5 lira olursa herkese benden kek
    senin kek işi olmadı ama biz sana pasta alalım doya doya dolarına bakarak yersin

5.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Bu kadar ağır analiz kasmasa idin yahu..
    dediklerimi yabana atma zaman en iyi aynadır

6.  Alıntı Originally Posted by Sunay Yazıyı Oku
    Benim iş bank maximum kredi kartım var. O da ücretsiz.
    İşbank yaklaşık 20 yıl sonra ( tahminen 3 yıl önce emekli maaşımı, TL.mevduat ve hisse senetleri portfoyümü başka bankaya taşımıştım.) Maximum kartıma 66 TL. yıllık kart ücreti tahakkuk ederek, aldı. Geri iadesi için yakınımdaki şubeye dilekçe verdim. Genel merkezi aradım. İade yapmıyoruz. İsterseniz 1.000.- TL. 3 ay faizsiz kredi verelim kullanın dediler. İşbank viza kart (Ücretsiz) ve maximum ilk göz ağrım. İptal edeceğim dedim. etmeyin bulunsun, yıl sonuna kadar kullanın dedi. bayan MT.si.. Sanırım maximum dan vazgeçeceğim. İl/İlçe Hakem heyetine başvurup iade alan var mı ?

Bana da kart aidatı uyguladılar. Her sene iadesini yaparlardı bu sene yapmadılar. İptal edin dedim. Zaten ödemişiniz 1 sene kullanın dediler, yok iptal edin dedim. Meğer OGS ona bağlıymış. Gittim aidatsız k.kartından çıkardım mecbur. Müze kart özelliği yok ama, o biraz üzdü.

Alıntı Originally Posted by saims Yazıyı Oku
    İşbank yaklaşık 20 yıl sonra ( tahminen 3 yıl önce emekli maaşımı, TL.mevcuat ve hisse senetleri portfoyümü başka bankaya taşımıştım.) Maximum kartıma 66 TL. yıllık kart ücreti tahakkuk ederek, aldı. Geri iadesi için yakınımdaki şubeye diletçe verdim. Genel merkezi aradım. İade yapmıyoruz. İsterseniz 1.000.- TL. 3 ay faizsiz kredi verelim kullanın dediler. İşbank viza kart (Ücretsiz) ve maximum ilk göz ağrım. İptal edeceğim dedim. etmeyin bulunsun, yıl sonuna kadar kullanın dedi. bayan MT.si.. Sanırım maximum dan vazgeçeceğim. İl/İlçe Hakem heyetine başvurup iade alan var mı ?
    I WANT TO PLAY A GAME ==> ( twitter'a gel )

8.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Ben de aylik duzenli eftleri Enpara'ya tasidim.
    Fatura odemelerinde Isbank daha iyi oldugundan faturalari da Isbank'a biraktim.
    Emekli maasimi alsinlar faturalari odesinler.
    Isbank'da kurus para birakmayayim emekli maasimdan baska diyorum ama adamlarin atmleri yaygin.
    Benim derdime bi care lutfen.
    Syg,
    Sayın Dudu teb in CEPTETEB ini denediniz mi?
    gerçi o da şimdi 500tl yi boşa alıp %12,5 günlük faiz veriyor ama buradaki avantaj eft ücretsiz ve ileri tarihli eft verebiliyorsun
    ayrıca fatura talimatınada ( 3 faturaya 75 tl indirim yada puan veriyor) ve emekli maaşını buraya taşırsan ki kolayca oluyor 500tl civarında ikramiye veriyor, ve buna benzer kampanyaları var ben hem enpara hem cepteteb i kullanıyorum enparada sıkıntı bana göre ileri tarihlide hesapların ayrı olması sıkıntılı oluyor, cepteteb de ise parayı koyuyon önceden eft yi giriyon diyelimki 5 gün sonra hem günlük faizi alıyon hem eft ten gününde müdehale olmadan yapılıyor ve faturaların da ödeniyor yani hep win win win ha şu anda marifetlide fena değil ikisini beraber yürütebilirsin, başta sistemi kurdun mu sen pazarları dolaşıp Pembe araştır

benim nacizane fikrim böyle
    HAYAT DEVAM EDİYOR...

Sayfa 721/1006 İlkİlk ... 221621671711719720721722723731771821 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •