Sayfa 321/1032 İlkİlk ... 221271311319320321322323331371421821 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 2,561 - 2,568 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1. Son 20 aya bakarsak, ortalama aylık işlem hacmi 579 milyon lot olmuş yani hemen hemen tedavüldeki lot kadar. Demek ki tedavüldeki HALKB hisseleri her ay komple el değiştiriyor, yılda da 12 kere el değiştiriyor (BİST ortalamasının 2.5 katı). Böyle bir el değiştirme hızının dünyada pek eşi benzeri yoktur. Örneğin ABD borsasında ortalama hisse el değiştirme hızı 6 ayda (26 haftada) 1 keredir. Nisan ve Mayıs aylarında HALKB el değiştirme hızı 2 haftada 1 idi yani ABD ortalamasının 13 katı, BİST ortalamasının ise 5 katı idi.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2.  Alıntı Originally Posted by Vosbaga Yazıyı Oku
    Th selam şu yolladigin paylasimdaki rakamlara bakinca acep ne olurda bu hisse 10 uzeri atar diye ortama bakiyorum bir isik göremiyorum açikcasi bu arada maliyet 9.30 oldu benim al satlarla hem lot artirdim hem uzuncu olduk �� 12.13 lü rakamları görurmuyuz omrumuz yetermi bilemiyorum acikcasi
    Bekleme modundayız VW. Hele bir şu OFAC kararı açıklansın bakalım. Hisse 10 aydır dur durak bilmeden çok sert bir satış yemesine rağmen bu sürecin sona erdiğine dair bir emare maalesef görülmüyor.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Yahu bana göre değil, ben bankacı değilim, kaynak belirtmiştim bu hesaplamalara dair, ben onların yalancısıyım. Yalnız şu örneği verebilirim. Taze taze dün garanti bankası bana aylık 2.1 faizle ihtiyaç kredisi teklif etti, bu faiz bana "özel"miş, yıllık bileşik faizi %28 ediyor, karşılığında beş katı değerinde evime ipotek koyuyorlar, yani kredinin batma riski payı da yok. Kredi maliyetini gösteriyor bence. Bunun altındaki oranlar bir şekilde sübvanse ediliyor demektir.
    Hocam senin verdiğin kaynakta yazan bilgiye istinaden böyle söylüyorum zaten. Bu arada; aylık %4 faiz ödeme karşılığında benden TL nakit talep edildi. Tefeciliğe girer bu ama 1 e 2 oranında teminat verirlerse okey diyeceğim. EBRD, EIB vs bile kredi verirken 1 e 2 teminat şartı koyuyorken TH neden daha az teminat alsın?

4.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Bu olayin tez zamanda cozulmesi hukumet ve ekonomi icin gerekli. Ben de artik uzatilmayacagini, bunun baskisinin yapilacagini dusunuyorum.
    Insallah.. Ama bence butun bu mevzularin hepsi (yani s400 ler Feto Iran yaptirimlari F 35 ler Pastor Brunson ve Halkbank) demet maydonoz gibi baglanip birarada gorusulecek - en son da baskanlarin onune gidecek.. Bizim dezavantajimiz ABD Hazine Bakani resmen Turkiye dusmani ve Yahudi lobileriyle calisiyor..

5.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Bu mesele 2013'ten beri ABD'nin gündeminde. Geçen Eylül ayından bu yana da ABD-TR arasında oluşturulmuş olan teknik komitede masaya yatırılmış durumda. OFAC kendi müşavirlerini aylar öncesinden Halkbank genel müdürlüğünde konuşlandırmış ve defterleri didik didik etmişti ve bu defter inceleme süreci de sonuçlandırılmış durumda. Eğer erken seçim olmasaydı OFAC kararını Atilla Hakan karar duruşmasından hemen sonra açıklayacaktı ama seçimi etkilemek istemedikleri için askıya aldılar. Artık OFAC kararının açıklanması için bir engel kalmadı. Ne kadar erken açıklanırsa her 2 ülke için o kadar iyi olur. OFAC kararını beklemeye alırsa hiç bir taraf kazançlı çıkmaz hatta ABD için ters teper. Bu adamlar gerçekten de salak değillerse üzerinde uzlaşılmış kararı bir an önce açıklarlar.
    Insallah diyelim - ama bence daha 9 -10 ay daha surunmeye hazirlikli olmak lazim

6. Bir kaç yıl önce TR'de bir konferansta "Avrupa Birliğindeki EBRD, EIB, FOM vs gibi kamu yatırım fonlarından kredi temini" hakkında bir sunum yapmıştım ve bu kredilerin maliyetlerinde hangi faktörlerin kullanıldığını, swapları vs örnek vererek izah etmiştim, aranan teminat oranlarından ve başvuru/onay sürecinden dem vurmuştum. Yaptığım bu sunum pek çok işadamının dikkatini çekmişti, benim dikkatimi çeken ise TR'deki işadamlarının bu mevzu hakkında hemen hiç bilgi sahibi olmamalarıydı.

Hala zayif.

Sayfa 321/1032 İlkİlk ... 221271311319320321322323331371421821 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •