Amma yilan hikayesidir bu OFAC da.
O HLGYO da iliginc. 0.90'in %10 alti ustu 5 senedir.
![]()
Amma yilan hikayesidir bu OFAC da.
O HLGYO da iliginc. 0.90'in %10 alti ustu 5 senedir.
![]()
Hayýrlýsý Hocam. TR gösterge tahvili yýllýk bileþik %20 getiriyor artýk, bugün 50 baz puanlýk bir artýþ oldu. Borsa için genel anlamda güzel bir geliþme deðil bu ama spesifik olarak HALKB'ye odaklandýðýmýzdan dolayý bize pek etkisi olmaz zira hissede tüm olumsuzluklar satýlmýþ gözüküyor hatta 2 milyar dolarlýk bir OFAC cezasý bile satýlmýþ durumdadýr. Mevcut piyasa þartlarýnda 4 F/K'dan ve 0.60 PD/DD oranýndan iþlem görmesi gereken HALKB bunlarýn tam yarýsýndan iþlem görüyor þu anda yani OFAC yüzünden %50 iskontoludur.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Resesyonun öncü göstergesi olan yukarýdaki "10Y-2Y getiri spread eðrisini" FED kesinlikle dikkate alýyordur ve 2007 aðustosundan bu yana son 11 yýlýn dibinde olan 10Y-2Y spread'ini göz ardý etmeleri mümkün deðildir. Yukarýdaki linke týklayarak eðriyi siz de inceleyin. 1982'den günümüze veriler mevcut. Bu spread negatif olduktan sonra hep resesyon ortaya çýkmýþ (düþey kara bölgeler) ve faizler de paldýr küldür aþaðýya çekilmiþ. Þu anda 11 yýlýn dibinde olup negatif olmasý artýk ciddi þekilde gündemde olan böyle bir geliþmenin ýþýðýnda FED'in faiz artýrýmlarýnda hala ýsrarcý olmasý salaklýk olur. Ýþte ben bu yüzden sonbaharda FED "faiz artýrýmlarýna ara verme" kararý alýr diye düþünüyorum. Böyle bir karar da TR gibi GOP'lara kan olur.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Komutan, bu grafiðin verdiði mesaj açýk ve net: Eðer gerekli önlemler þimdiden alýnmazsa ve "faiz artýrýmlarýna devam etmek" gibi mevcut para piyasasý politikalarýna devam edilirse, dünyanýn lokomotif ekonomisi olan ABD'nin yakýn bir gelecekte resesyona girmesi ve diðer ülkeleri peþinden sürüklemesi garantidir. Bildiðin üzere ABD hapþýrýrsa dünyanýn geri kalaný gripten yataða düþüyor. Eðer FED salak deðilse faiz artýrýmlarýna ara vermek zorundadýr, hatta bilanço küçültmeye de ara verebilir. Böyle bir karar TR dahil tüm GOP'lara son derece olumlu yansýyacaktýr. Özetlersem; söz konusu grafik görüntü itibariyle olumsuz olmasýna raðmen sonuç itibariyle olumludur.
Ben burada sizden ayrisiyiyorum. Gerek FED in faiz artirimlari olsun, gerek Ticaret savaslari resesyonun hazirligi ve bu dalga CIN tarafindan baslayacak. Cin yillardir anlamli buyuyemiyor ve borcu GSYIH in yuzde 280 ina ulasmis durumda. Artik bu borcluluk surdurulebilir degil ve CIN icin en buyuk problem ENDUSTRI 4.0. Bunun icinde para gerek.
Cin in elinde 2 guclu silah var. Birincisi 1.2 trilyon dolarlik abd tahvilleri, digeri YUAN i devalue etme riski. Birincisini kullanacaklarini sanmam ama ikincisi olabilir. Buda olursa butun dunyayi karsisina alacak ve haksiz rekabet yaratacak. Bu da ticaret savaslarinda korumaciligi artiraacak.
Ve artik QE ye ihtimal vermiyorum. O donemin geride kaldigini dusunuyorum. Artik dunyada gucsuzler ile guclulerin savastigi bir donguye girdik. Guclu olanlar ayakta kalacak ve bizim gibi gucsuz ulkelerde aci recetelere sahip olacaklar ve hali hazirda zaten bir kac aydir bunu yasiyoruz.
Olmasi gereken ABD ILE CIN in orta bir noktada anlasmasi. Cunku bu savasin kimseye faydasi yok.
Yer Ýmleri