Sayfa 790/1006 İlkİlk ... 290690740780788789790791792800840890 ... SonSon
Arama sonucu : 8046 madde; 6,313 - 6,320 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Çok iyi hatırlıyorum bahri. 0 vergili olarak satılan 100TL'lik anapara tahvil dönüşünden yaklaşık 20TL'sini kestiler. Bir de hatırladığım kadarıyla vade uzadıkça vergi oranını arttırdılar. Ben uzun bağladığım için ya en yükseğe ya da bir alt dilime denk gelmiştim.
    gerçekten çok kötü bir durum allah kimseye göstermesin vade sonu garanti olarak gördüğün getirin üstelik sıfır riskli bir enstrümana yatırdığın halde tırpanlanıyor !

2.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    gerçekten çok kötü bir durum allah kimseye göstermesin vade sonu garanti olarak gördüğün getirin üstelik sıfır riskli bir enstrümana yatırdığın halde tırpanlanıyor !
    Bu işlemin yasal olması garip geldi bana
    O anki vergi oranına göre bağlamışım ben paramı, önceden alanlar değil de değişiklik sonrası alanlar etkilenmeli bu işten
    ama burası türkiye tabi

3.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Faizlerin çok yüksek olduğu bir ortamda (%90-100) , 2 yıllık bir tahvil dönüşünün zaten çok büyük bir kısmı faiz gelirinden oluştuğu için %19 ek vergi ilk sermaye birikimini yapmaya başlayanlar için çok büyük bir darbe oldu.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Bu işlemin yasal olması garip geldi bana
    O anki vergi oranına göre bağlamışım ben paramı, önceden alanlar değil de değişiklik sonrası alanlar etkilenmeli bu işten
    ama burası türkiye tabi
    rxpu üstad demese hiç haberim yoktu benim böyle bir olaydan bana da çok şaşırtıcı geldi açıkçası aklımda soru işaretleri oluşturdu

5. Literatürde var !

https://www.investopedia.com/terms/w/windfalltax.asp

WINDFALL TAX
    ''an extra tax that a government charges a company when it makes a large unexpected profit, especially if they have been helped by economic conditions''

faizler %100 den %20 lere düşmüştü.
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

6.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    trt270319t13 nolu vadeye kalan gün 273 olan yıllık basit faiz 18.25 yıllık bileşik 19.08 olan devlet tahvili ile ilgili düşünceniz ne olurdu ?
    Vadeye kadar tutulacaksa şu anki durumda mevduattan daha fazla getirisi var. Dolayısıyla enflasyon riski barındırmakla birlikte portföyün bir miktarı ile yatırım yapılabilir.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

7.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Literatürde var !

''an extra tax that a government charges a company when it makes a large unexpected profit, especially if they have been helped by economic conditions''

imzanız herşeyi anlatıyor zaten literatüre bakmaya da gerek yok tşk paylaşım için

8.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Literatürde var !

Çok detaylı okumadım ama aynı şey değil sanki.
    Burda bir şekilde beklediğinden daha fazla kar edenden fazla vergi almaktan bahsediyor sanki(rant vergisi gibi birşey )

Edit: Faizler düşmüştü demişsiniz. Vadesinden önce satarsa ok, ama vadesini bekleyenden almamalı gene

Windfall tax is a tax levied by governments against certain industries when economic conditions allow those industries to experience above-average profits. Windfall taxes are primarily levied on companies in the targeted industry that have benefited the most from the economic windfall, most often commodity-based businesses.

Sayfa 790/1006 İlkİlk ... 290690740780788789790791792800840890 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •