1- Rte bir kez daha seçim kararı alamaz. Kendine o kadar güvenmiyor.
2- Yerel seçimlere kadar ekonomi açısından bugüne kadar olmadığı derecede uysal koyun olup başını eğecek. Herkesin suyuna gidecek yeterki ekonomi düzelsin diye halka prensip diye yutturduğu her dik duruştan taviz verecek.
3- Meclis rte'nin umrunda olmaz, bunu referandum sürecinde sürekli dile getirende muhalefetti. Hatta uzun süre tek söylem meclisin bypass edilecek olmasıydı. Şimdi 3-5 milletvekili kazandık diye bunu kendilerine zafermiş gibi yutturuyorlar.
4-Rte ve erkanı yerel yönetimler üzerinden çalışıyor. Hatta tüm sistem bunun üzerine kurulu.Akpnin yönetim tarzında, yerel yönetimler yapılan işlerin yarısından daha fazlasını çekiyor. Yoksa İstanbul ve Ankaranın belediye başkanlarını şak diye görevden almasını gerektirecek ne vardı ki?
5- Her ne kadar birileri kılıfına uydururlar diyecek olsa da cumhurbaşkanı iki defa seçilebiliyor. Rte ikinci hakkını kullanmış durumda. Seçim kararını meclise bile aldırıp 3.hakkına yürüse potansiyel görev süresinden 5 yıl kaybı neden göze alsın?
6-Başta söylediğimi tekrarlayayım, Rte bir daha asla seçilemez. Bu seçim kararı alındığı gün direkt seçilir demiştim. Bugün itibariylede bir daha asla diyorum. Benim gördüğümü rte mi göremeyecek? Sonuçta Rtede tekrar seçime gidecek yürek yok.
Yani seçim falan olur diyorsanız bu rtesiz bir seçim olur. Akpde girerse 10-15% alır biter.

Yer İmleri