HİSSE DEĞERLENDİRMESİ-Oyak Yatırım, Enerjisa'yı 7,93 TL hedef fiyat ve 'AL' tavsiyesi ile araştırma kapsamına aldı
Oyak Yatırım, Enerjisa'yı 7,93 TL hedef fiyat ve 'AL' tavsiyesi  ile araştırma kapsamına aldı.
   Oyak Yatırım'ın ( http://www.oyakyatirim.com.tr ) konu ile ilgili  raporunda şu değerlendirme yapıldı:
   "Yüksek ve öngörülebilir büyüme
   %28 yükselme potansiyeli ile AL tavsiyesi
   Enerjisa, faaliyet karının (FAVÖK + Yatırım Harcamaları Geri  Ödemeleri) %90’ını oluşturan ve regülasyona tabi olması sebebiyle  yüksek görünürlük ile kar büyümesi sağlayan elektrik dağıtım işinden  önemli ölçüde fayda sağlamaktadır. Şirket hisseleri benzerlerine göre  2018-2019 ortalama FAVÖK ve F/K çarpanları bazında sırasıyla %57 ve  %28 iskontolu işlem görmektedir. Enerjisa’yı %28 yükselme potansiyeli  ile Araştırma kapsamımıza alıyoruz. 
    Öngörülebilir ve garanti nakit akımı yaratımı 
    Enerjisa’nın dağıtım ve perakende faaliyet karının neredeyse  tamamı regülasyona tabi işlerden gelmekte olup, bu da şirketin  faaliyet performansının büyük ölçüde tahmin edilebilir olmasını  sağlamıştır. Dağıtım tamamen regüle bir iş olup düzenleyici kurum  operatörleri elektrik dağıtım ağını büyütme ve geliştirme konusunda  teşvik etmektedir.   
    Faaliyet karında 2020’ye kadar ortalama %17 büyüme
    Enerjisa’nın faaliyet karının 2020’ye kadar düzenlenmiş varlık  tabanı büyümesi, yatırım gelirleri ve verimlilik kazançları ile yılda  ortalama %17 büyümesini bekliyoruz. Ayrıca, istisnai kalemlerden  arındırılmış net karın da yine aynı dönemde %20 büyüme göstermesini  öngörüyoruz.
    Sürekli azalan borçluluk düzeyi 
    Enerjisa’nın borçluluk oranı (Net Borç/Düzeltilmiş FAVÖK + Yatırım  Harcamaları Geri Ödemeleri) 2015’teki 5,5 seviyesinden 2017’de 2,9’a  düşmüştür. Ayrıca şirketin önemli miktarda kur riski bulunmamaktadır.  Şirketin borçluluk oranının güçlü FAVÖK büyümesi ile 2020’de 2,1’e  gerilemesini bekliyoruz.
    %6.5 temettü verimi
    Enerjisa’nın istinai kalemlerden arındırılmış net karının  %60-70’ini temettü olarak dağıtma politikası vardır. Şirket 2018  yılında 2017 düzeltilmiş net karının %68’ini dağıtmıştır. Aynı oranda  bir varsayımla bu yılın karından da 0,41 TL temettü dağıtılmasını  öngörüyoruz. Bu da %6,6 temettü verimine denk gelmektedir."

Çalış, çalış ileri, çalışan kalmaz geri...

Yer İmleri