Sputnik'e konuşan Yunan uzmanlar, Türkiye'deki seçim sonrası ekonomik durumu değerlendirdi.
'TÜRKİYE IMF'YE BAŞVURABİLİR'
Merkez Bankası'nın Ankara'nın para politikasına birkaç kez müdahale ettiğini anımsatan Nikas'a göre Erdoğan, ya kendi inisiyatifiyle ya da IMF'ye yapılacak bir başvuruyla bazı sert ve olumsuz kararlar alacak.
Türk lirasındaki değer kaybının yavaşlamasına ve IMF riskinin azalmasına rağmen seçim sonrası gelişmelerin öngörülemez olduğu ve tüm senaryoların olası olduğu görüşünü paylaşan Nikas, "Eğer sorun kısa süre içinde çözülemezse, Ankara'nın IMF gibi bir şeye ihtiyacı olacak. Zira Erdoğan, IMF'den kaçınmaya çalışacak ve bu nedenle, IMF'nin dahli olmadan tasarruf yoluna gidecek" diye konuştu.
'KUR KRİZİ DEVAM EDERSE TEK SEÇENEK IMF OLUR'
Christodoulakis, kur krizinin devam etmesi halinde tek seçeneğin IMF olacağını belirtti.
-----------------------------
Eğer doğru anladıysam, IMF'ye gitmeye mecbur kalmamak için, IMF'nin bütün isteklerini kendiliğimizden yerine getirmemiz gerekiyor.Burada paradoksal bir durum mu var, yoksa bana mı öyle geliyor?
------------------------------
IMF'nin isteklerini tekrar hatırlarsak:
1) İş güvenliği: Devlet memurları kanunu "reformu" ve kıdem tazminatı "reformu".
2) Bütçe dengesi: Vergileri artsın, harcamaları, kısılsın.
3) Ücret zamları, enflasyondan daha düşük yapılsın.
-------------------------------
"Acı reçete"nin "halkla ilişkiler" kısmını bakalım nasıl planlamışlar? Düşündüm, düşündüm; şundan başka bir formül bulamadım: "Dış mihraklar"ın saldırısı sonucu, yeni bir "iktisadi kurtuluş savaşı" başlatıyoruz! Bunu yapabilmeleri için de, ABD veya İsrail gibi dış mihrakın, gollük bir pas atması gerekir.
Bakalım neler olacak?
Günaydınlar
Dolares haftaya yükselişle başladı. 1h taki tobo formasyonu teyit alırsa hedefi 4.6890 olur. Bu ana senaryomda bozulmaya neden olmasa da alış yönünde ov işlem için bir fırsat olabilir.
Trump'ın global tetikçiliği hedefi vurmaya başladı. Global istikrarsızlığı doların gücü için istiyor.
"Tarifelere günler kala ticaret savaşı Çin verilerinde belirdi. Çin’de imalat PMI Haziran ayında 51,5 ile Mayıs ayındaki 51,9’luk gerçekleşmenin ve Bloomberg anketindeki 51,6’lık beklentinin altında kalırken, ihracat siparişleri daraldı."
http://www.businessht.com.tr/ekonomi...ilmeye-basladi
Yer İmleri