Originally Posted by
izci
Empati olarak düşünmeyin. Maliyet soruları sorulmaz, insan kendisi açıklamak isterse açıklar zaten. Bizler hepimiz Borsaya yatırım yapıyoruz. Bir yerden kar ederiz, başka bir yerden de zarar ederiz, ya da, yine kar veya zarar ederiz. Bunlar kişinin özelidir. Hep kazanmak nerede görülmüş ki... Diyor ki, Sizin maliyetiniz 2 liranın üzerinde mi...hımmm....geçmiş olsun ya...filan...hiç hayatında kaybetmedin mi, buradakilerin zararını araştırıyorsun...kendine bir bak, araştır, bak neler çıkıyor ortaya...Son 4 ay içinde herkes kaybetti, buradakilerin kaybetmesi de normaldir...Ha sen hiç kaybetmediysen aferin sana....
Burada yazdık, çizdik, şirketin gidişatında anormallik gördük ve iyi bir yerden çıktık...Millete göre, hisseyi gazladı ve kendisi çıktı, kurtuldu. Beddua bile ettiler, iyi yerden sattık ya....Nereden biliyorsun başka bir kağıtta zarar etmediğimizi...Uluun aldım ve sattım: sonuç kayda değer bir zarar...orge aldım ve sattım: sonuç bir miktar zarar...bilici aldım ve sattım: sonuç yine bir miktar zarar....Ne oldu iyi yerden çıkmalar...
Neticede ucuz maliyetle buradaysan, bilirim ki, başka bir kağıtta kol kesmiş sindir...Hayat böyle bir şey işte...Sonuç olarak: Herkes kazansın, gönülden isteriz, fakat kaybedeni de anlayışla karşılamak lazım... Sormayalım maliyetin kaç diye...kendisi açıklamak isterse yine kendisi açıklasın...
Yer İmleri