Sayfa 1011/1027 İlkİlk ... 115119119611001100910101011101210131021 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 8,081 - 8,088 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Benim babam emekli ikramiyesi ile bir ev bir dükkan almıştı.Geçmişte milletin alım gücü baya iyiydi.Bu zeki arkadaşlar tarih akp ile başladı sanıyorlar ya ne diyeyim.Küçük memur maaşı ile 3 kardeşiz ,ikimiz kolejde birimiz devlet okulunda okuduk,üçümüz de üniversite bitirdik.Hadi akp zamanında küçük memur maaşı ile bunları yap da görelim.
    babam muteahitti 1980 oncesi ve bana hep sunu derdi

biz derdi insaati yaparken emekli bir ogretmen gelirdi insaata mesela ve emekli ikramiyesi ile Kiziltopraktaki insaatimizdan bir daire alirdi

sonra kastelli krizi oldu ve babam iflas etti falan filan

simdi emekli ikramiyesi ile evlerin kapisini belki alirsin

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by RAVİ Yazıyı Oku
    Enflasyon dışında başka bir konu varki essegin büyüğü o ahırda. O da paranın satın alabildiklerinin artmasıdır.

Ornegin 10 sene evvel iphone yoktu. 20 sene evvel internet bile yoktu.Meyve sebze bu kadar çeşitli değildi pazarda 30 sene evvel. 40 sene evvel satılık adam sayısı azdı. Falan fıstık...

Şimdi bunların hepsini birlikte alacak adam azaldı, adam azaldı vesselam. Bakin bu da teknolojik enflasyondur, bu ismi de şimdi uydurdum patenti benimdir goz dikmeyin, oyarim.😝
    en buyuk hata nerede biliyormusun?

20 sene once pazardaki domatesle bugunku domates arasinda alaka bile yok

20 sene onceki domatesi simdi bulamazsin koylere gitmen ve baya para vermen lazim onuda sana verirlerse

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Chart – historic CPI inflation United States (yearly basis) – full term

http://www.inflation.eu/inflation-ra...ed-states.aspx
    bu konuda daha once de defalarca yazdim

dolar kazanan ve tatilleri TR de geciren biri olarak dolarin TR de devamli deger kaybettigini gozumle goruyorum

20 sene once sac trasi 3 dolardi simdi 7 dolar mesela ama benim maasim net olarak 2 katina cikmadi ABD de

4. Borsayı açığa satışı yasaklayarak zorla ayakta tutmaları işe yaramadı. Yabancı pılını pırtını toplayıp çıkıyor.

Bankacılık endeksinde gelen satışlar dikkatle izlenmeli. xbank endeksinde euro bazında %25 daha düşüş gerçekleşirse mevduata %100 devlet garantisi gelmedikten sonra sistemde paramı tutmam.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

saç traşı ev altın ekmek peynir parite rakı beyaz peynir kavun kurufasulye doğru örnek değil onlar doalr bazında artmış olmaları tesadüftür
    memur maaşları dolar bazında artmıştır
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Borsayı açığa satışı yasaklayarak zorla ayakta tutmaları işe yaramadı. Yabancı pılını pırtını toplayıp çıkıyor.

Bankacılık endeksinde gelen satışlar dikkatle izlenmeli. xbank endeksinde euro bazında %25 daha düşüş gerçekleşirse mevduata %100 devlet garantisi gelmedikten sonra sistemde paramı tutmam.
    sanırım cuma sona eriyor
    bir halt olacağı yok.

7.  Alıntı Originally Posted by derinlikler Yazıyı Oku
    Usdtrf dir o. 400 lot almıştım 368 den ; 440 lardan satmıştım ama satıncaya kadar uyuz etmişti beni.Yukarı yazıyorsun almıyor aşağı yazıyorsun daha aşağı çekiyor.Gıcık bir şey yani. 1000 Lot filan alanın 3-5 kademeye bakmadan al sat yapması lazım
    bende öyle bir kod çıkmadı hocam. usdtr diye bir kod çıkıyor ama bu da farklı bişey sanırım. dolar trade etmek için yokmudur bir yöntem diger arkadaşlarada soruyorum.

Türkiye ETF kapanış : -2.29%

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Sayfa 1011/1027 İlkİlk ... 115119119611001100910101011101210131021 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •