Sayfa 973/1006 İlkİlk ... 473873923963971972973974975983 ... SonSon
Arama sonucu : 8046 madde; 7,777 - 7,784 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by trion Yazıyı Oku
    75 milyar dolar brut rezerv net rezerv 25 milyar dolar olmalı...hesaba gore aylık ithalat 20 milyar dolar desen brutten alsan 3 ay netten alsan 1 aylık ithalat parası ..dth nasıl olacak o is vatandas artık bozmuyor zorla mı bozdurulacak ne yapacak ..onun fısılıtıs bile zaten doları 6 yapar vatandas ceker yastık altına gecer .
    şu olayı anlamıyorum gerçekten.

ithalatı merkez bankası mı yapıyor ?

özel sektör firmaları yapıyor.

bu özel sektör firmaları kamu veya özel bankalardan, hatta yurtdışından borçlanabiliyor mu ?

körü körüne kulaktan dolma bilgiler ile eleştiriyorsunuz.

özel sektör borcu ile kamu borcu farklı kav-ram-lar..

-----------------------------------------------------------------

evet ekonominin başına damat gelmiş olabilir, doğru bir karar mıdır ?

bence hayır, kesinlikle o görevi daha iyi yapacak 100 kişi hatta 1000 kişi vardır ben bile 20 kişi sayabilirim.

ama olay bu değil, körleşmemek lazım, partizan bir şekilde yanlış bilgiler ile yola çıkmamak lazım..

artık özel sektör borcu ile kamu borcu kavramlarını ayrıştırın. kamunun böyle bir borcu yok!

-------------------------------------------------------------------

ülke çok mu iyi durumda ? hayır

daha da kötüleşecek mi ? öyle gözüküyor

gelecek için ümit var mı ? işte bu soruya vereceğiniz cevap çok önemli..

eğer gelecek için bir ümit taşımıyorsanız, doğduğunuz büyüdüğünüz topraklar için güzel duygular beslemiyorsanız..

üzücü..

ytd.

syg,

2. simdi soylede diyebilirsiniz piyasa bunu tınlamaz enflasyon %40 olsa gosterge faizde %40 olur diyebilirsiniz ama kazın ayagı mevduatcıya yaramıyor ..cunku mb faiz artırmadan bankalar hicbir zaman gosterge oranındaki artısı mevduatcıya yansıtmıyorlar . yani gosterge yakın zamanda %24 olabilir teknige gore ama bankalar mb artırmadan bunu mevduatcıya yansıtmaz gosterge sadece cıktıgı ile kalır .

3.  Alıntı Originally Posted by trion Yazıyı Oku
    simdi soylede diyebilirsiniz piyasa bunu tınlamaz enflasyon %40 olsa gosterge faizde %40 olur diyebilirsiniz ama kazın ayagı mevduatcıya yaramıyor ..cunku mb faiz artırmadan bankalar hicbir zaman gosterge oranındaki artısı mevduatcıya yansıtmıyorlar . yani gosterge yakın zamanda %24 olabilir teknige gore ama bankalar mb artırmadan bunu mevduatcıya yansıtmaz gosterge sadece cıktıgı ile kalır .
    tahvil bono alamaz mı mevduatçı ? Faiz sadece mevduat faizi midir?

4.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    tahvil bono alamaz mı mevduatçı ? Faiz sadece mevduat faizi midir?
    onları aldıgında faiz dusmezde yukselmeye devam ederse zarar etmezmisin

5.  Alıntı Originally Posted by trion Yazıyı Oku
    onları aldıgında faiz dusmezde yukselmeye devam ederse zarar etmezmisin
    eğer mb hiç faiz artırmayacaksa öyle yorum yapanlar varya o zaman kendimize göre yüksek bir orandan uzun vadeli tahvile gireriz en kötü !! Zaten mb niye faiz artırır uzun vadede faizi düşsün diye bu olmayacaksa zaten ya dolar ya da tahvil dışında bir seçenek kalmaz mevduatçı için !! Yatırım tavsiyesi değildir

6.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    eğer mb hiç faiz artırmayacaksa öyle yorum yapanlar varya o zaman kendimize göre yüksek bir orandan uzun vadeli tahvile gireriz en kötü !! Zaten mb niye faiz artırır uzun vadede faizi düşsün diye bu olmayacaksa zaten ya dolar ya da tahvil dışında bir seçenek kalmaz mevduatçı için !! Yatırım tavsiyesi değildir
    24 unde artırır diyordum ben zeybekcinin lafına gore ya simdi ? oda kalmadı simsekte ...tahvil bonu hic almadım isimde olmaz kısa vadeli alsan zarar ettirir uzun vadeli alsan baska fırsatları kacırttırır .. tl dolar repo altın borsa devam ama sen fazla hareket sevmeyen adamsın kendin icin uygun oldugunu dusunuyorsan alırsın bahri

7.  Alıntı Originally Posted by trion Yazıyı Oku
    24 unde artırır diyordum ben zeybekcinin lafına gore ya simdi ? oda kalmadı simsekte ...tahvil bonu hic almadım isimde olmaz kısa vadeli alsan zarar ettirir uzun vadeli alsan baska fırsatları kacırttırır .. tl dolar repo altın borsa devam ama sen fazla hareket sevmeyen adamsın kendin icin uygun oldugunu dusunuyorsan alırsın bahri
    24 ü ile ilgili benimde artık şüphelerim var o tarihe kadar söylemleri iyi okumak lazım !

8. merkezden faiz arttırır beklentisinde olanlar
    hayal kırıklığına uğrama ihtimali çok yüksek

yüksek kur düşük faiz hükümeti bu
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

Sayfa 973/1006 İlkİlk ... 473873923963971972973974975983 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •