Londra seansinda dolar/tl trade eden islem hacmi gunluk 8 milyar dolar civarinda diye biliyorum.
SM-G610F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Londra seansinda dolar/tl trade eden islem hacmi gunluk 8 milyar dolar civarinda diye biliyorum.
SM-G610F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yazýlarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir...
Herkese iyi akþamlar.
Bugün baþta Garanti olmak üzere borsanýn çakýlmasýna karþýn dolarýn da günü eksiyle kapatmasýný nasýl yorumlamak lazým? Dýþ çevrelerde yeni kabine, özellikle ekonomi yönetimi konusunda kaygýlar varsa ve panik kabul edilebilecek sertlikte satýþlar olduysa dolar niye yükselmedi, birileri mi baskýlýyor yoksa genele yayýlmayan bir durum mu var? Faizlerin artacaðýnýn net bir iþareti olabilir mi bu?(Hem borsayý hem dolarý vuran ortak enstrüman faiz malum)
Guzel bir soru. Bakalim altindan kalkabilecek miyim?
Oncelikle Damat secimi cok kotu bir tercih. Burada kisinin cv sini degil, damat olmasini onemsiyorum. Ekonominin bagimsiz olmasi onemli, cunku sana borc veren adamlar geri odenecegine dair senden garanti ister ve kisilerin siyasi, politik tercihlerine gore ekonominin yonetilmesini istemez. Simdi yabanci bekle gor politikasi izliyor bir bakima. Damadin ozellikle faiz ve enflasyon ile olan soylemleri cok onemli. (Birakiniz yapsinlar, birakiniz gecsinler felsefesi)
----------------
Dolar neden yukselmedi. Aslinda 20 krsluk bir marj olustu 1 gun icinde. Peki 4.80 uzerine neden atmadi. Ayni sekilde bekleyelim bakalim diyorlar. Hani diyorlar ya bu yabancilar bizi kiskaniyor, dis mihraklar isteseler bugun seni dogduguna pisman ederdi. O adamlarda cebini dusunuyor, sen batarsan eline ne gececek. Turkiye de faiz oranlari o kadar da kotu degil, son enflasyon rakamlari ile reel faiz azaldi ve yeni bir hareket bekliyor. Yabanci guvenli bir ortam ve siki para politikasi arzuluyor.
----------------
Isi yokusa suren bu hukumet. Boyle bir kirilganlikta boylesine felaket bir karar verilmemeliydi. Ne yazik ki oldu. Bu ay zor bir takvim var. Herseyin en kotusu geride kalmadi henuz. Biraz durulmaya ve sakinlesmeye ihtiyac var. Tabi ki aci recete Turkiye yi zorlayacak ama her sasali buyumelerin sonu cokustur maalesef.
2000 yýlýnda yanlýþ hatýrlamýyorsam önce borsada çaktýlar ...Borsadaki çakýþýn arkasýndan faiz patlatý (dolar sabit olduðundan) piyasa patlayýnca dolarý da serbest marjla iþleme açtýlar![]()
Eðer meri teyze satýþa devam ederse diðer çakallar da eþlik edecektir eylülde tam bir sonbahar-kýþ mevsimi yaþanýr...Bu hafta piyasa rengini net gösterir....
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yabancý basýn kötü diyorsa aslýnda iyidir. Onlar için kötüdür, ama bizim içim iyidir.
Övdükleri Þimþek, Babacan vb ne baþarmýþlar?
Kendi adamlarý ekonominin baþýna gelmeyince iþ kötü oluyor tabi.
Bu arada ben Dolar mevduattayým. Gram altýn ve gümüþ portföyün çoðu. Neredeyse hiç TL yok bende. TARAFSIZ konuþuyorum. Gördüðümü söylüyorum.
Bence damat kesinlikle Þimþek ve Babacan dan daha faydalý olur. En azýndan küresel sistem dýþý birisi. Hiç bir þey yapmasa bile yeter. Hiç bir þey yapmayarak bile En azýndan yýllardýr Þimþek ve Babacan vb lerinin ekonomiye verdiði zararý vermez.
Babacan Þimþek Zeybekçi vb leri hep beraber ekonominin içine ettiler.
Yabancý için kötü bizim için iyi pek mantýklý bir yorum deðil kaynaða ihtiyacýn var borcun var seni analiz edecek doðal olarak
Yer Ýmleri