aynen oyle yurtdısı ons dusuyor nerdeyse 10 gunu gecti ...bende karsılasmadım oyle bir forumla .ons yukseldigi zaman icerde dolarda yukseliyorsa gram dan baskasını tanımam...fiziki tutulacaksada bana gore en iyisi 24 ayar gram ve 7.2 gram olan kalın ata lira ..ve ceyrek altın ..mesela alıs satıs arasında 10-15 lira fark var ....digerleri iscilik cok ..icerde tahtakaleyi kucumsemeyin orada oyle parababaları spekulotorler varki icerde dolar ve altının fiyatını bankalardan cok onlar belirliyor
kulce altını heryerde bulunmaz siparisle getirttiriliyor benim bildigim ama hic ilgilenmedim onunla ilgilendigim kısımı anlatayım ..anlasmalı kuyumcu olursa dusuk olur mesela benim 25 yıldır fiziki olarak aldıgım sattıgım kuyumcu var gram altın alıs satıs arasında 2 tl fark var diyelim bana 0.40 kurus uyguluyor..kalın ata lira sattım diyelim o anki satıs fiyatından benden geri alıyor ...yoksa genelde kuyumcukarda 24 ayar gram altında alıs satıs farkı 1.5 liradan dusugunu bulmanız imkansız gibi ...bankalar olarakta en dusuk kuveyturk diye biliyorum 0.90-1 tl arası .
Yer İmleri