Doğrudur sevgili Dr..TA uzmanı sensin..
Ancak ben DXY yükselişinin UV'ye kalacağını sanmıyorum..yukarıda kısa vade geliş gidişlerden sonra OV'de 100'e kadar bir yükseliş olacağını düşünüyorum..tabiki inşallah olmaz..bizim için yine sancılı olur..
Neyse 40-40, 50-50 artacak taper oranlarından, vergi indirimleri, faiz arttırımları, ECB vb..pek çok şey yazılabilir ama konu uzar..o yüzden Powell'dan bahsettiğin için sadece o konuyu ele alayım ..
Sen dedikten sonra baktım..Powell konuşmasında vergi indirimleri ve harcama artışlarının ekonomiyi en az 3 yıl destekleyebileceğinden bahsediyor..ABD ekonomisinin '' cyclical standpoint'' açısından iyi durumda olduğunu, FED açısından max. istihdam ve fiyat hedefinin tutturulduğundan bahsediyor..
Ancak uzun dönemde büyüme problemlerinin ve büyümenin ne kadar genele yayılabileceğinde bazı sıkıntılar olabileceğinden bahsediyor..ve buna bahsettiğin gibi risk olarak ticaret savaşlarını ekliyor..zaten Gund'la beraber FED'in UV'de yavaşlamak zorunda kalacağında hem fikirdik.
.ben şahsen önümüzdeki 6-12 ay arasında transatlantik devrilmedikten sonra faiz artışları konusunda pek yavaşlayacağını düşünmüyorum..tabi hızlanacak da demiyorum, normal temposunda gider sanırım..
Fazla uzatmayayım, şimdilik resim şöyle;
En son Atlanta FED'in 2. çeyrek büyümesi için verdiği tahmin 3,9..Haziran ayı CPI 2,9 ve çekirdek enflasyon 2,3..Görüldüğü gibi FED'in görünür gelecekte faiz artışlarını normal temposunda yapmaktan başka çaresi yok..saygılar..
Yer İmleri