Sayfa 363/1032 İlkİlk ... 263313353361362363364365373413463863 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 2,897 - 2,904 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by MrSun Yazıyı Oku
    Dostlar 2008 gibi bir krizle boğuşuyoruz anlaşılan...
    2001 ve 2008 krizinde banka f/k ve dd leri nereleri gördü acaba?
    Kolay bulabilecek olan varsa yazabilir mi?
    Sağlıcakla...
    Sn Mr Sun

2008 f/k sini incelemedim ama 2008 yili 9 ncu ay bilançosu 4.315 milyar ozkaynaklari var vede bir hisse icin gerçek defter değeri o zaman için 3,45 lira yapıyor.

Hissenin piyasada o zaman için fiyatlandırma en düşük değer olarak 2,5 ile 4,5 lira civarlarinda işlem görmüş galiba. Tam olarak net bir grafik bulamadım. F/k buna göre 4-6 aralığı falan yapar,. PD/dd ise 0,75 ile 1.20 civarları gibi görünüyor. Tavsiye degil dir

2. 2001 krizi sabit kur ucubesinin yol açtığı bir krizdi. Düdüklü ani patladı. Ekonomiler de canlı organizma gibiler. Her faktör ve bileşken ve etken farklı. Bu kez ABD ve AB ile kapıştığımız Suriyede karşı karşıya geldiğimiz ve maliyetlendiğimiz bir konjüktür. İktidardakiler rasyonel ekonomi politikaları üretemiyorlar. Genişlemeci maliye politikalarları ile enflasyon üreten yüksek cari açık veren aynı anda faiz indirilemesi istenen bir yapı oluştu. Faiz düşecek diye topluma kaç yıldır yüksek tonda söyledikleri halde faizler ve döviz aynı anda yükseldi. Şimdi de hem faiz hem döviz aynı anda düşecek deniyor. Nasıl olacak ? Tüm gelişmiş ve gelişen ülkelerde faizler artarken .Ancak ya FED ya AB de eksi faizler olursa olur. Dışarısı çok önemli. Merkez Bankası bağımsız değil algısı yerli yabancı yerleşti. Daha geçenlerde Cemil Ertem danışman olur kendileri '' Kamu bankaları yeni dönemde kamu yararına çalışacak , artık kar amaçlı değiller '' dedi. Sanki kendisi yürütnede. Yabancı tepkilerini görüyorsunuz. Verdiği zararlar milyar dolara ulaştı. Yani yabancı ve yerli yatırımcıya dedi ki ; ne işiniz var burda satın gidin. Aslında suç. Her kafadan bir ses. Kaybolan güven ve de kolay gelmiyor. Hani serçelere yem atarsınız korka korka gelirler ve bir el çırparsınız bir anda giderler. Gelmeleri çok zaman alır. Böyle birşey. Halk Bankasının düştüğü duruma bakın. İnşaallah düzelir ve iş profesyonellerin eline düşer. Çoğu bakanlık çekirdekten gelen kapasiteli insanlara verildi. Yeni bir dönem. Hatalardan ders alınır umudundayım. Güzel şeyler de oluyor. Ancak piyasa bunları şimdi görmüyor.
    Halk Bankasının fiatı ancak 5.5 Neymar veya Ronaldo kadar fiatı var. Ben 20 Ronaldo edene kadar satmam. yani 300 milyon dolar x 20 Ronaldo ....

3. Yanlış mesaj altına yazmışım

4.  Alıntı Originally Posted by illim Yazıyı Oku
    ...Halkbankta ky.nin durumu bir pansuman zamanı gelebilir temmuz/agustos bir gecse iyiydi...pis dayak yedik

Ellerin dert görmesin. Çok güzel bir benzetme olmuş sayın illim [emoji28]

Alıntı Originally Posted by Eng16 Yazıyı Oku
    Halkbank’ın hisse değerindeki düşüşü bankanın özel durumundan ötürü gözardı ederek borsanın geneline bakacak olursak şu ana kadarki değer kayıpları itibariyle bence bir kriz durumu fiyatlaması henüz yaşanmış değil. Bu demek değildir ki daha borsa daha da düşmeyecek. Ama şu ana kadarki düşüşler ve inişli çıkışlı düşüş hali bence 2001’deki kayıplar kadar ya da o zamanki durum gibi değil. Bence 70 binlere doğru bir hareket olursa o zaman kriz fiyatlamaları oluyor denilebilir. Bankaların F/K oranlarına bakarak daha ne kadar düşecekler, bu değerler kriz alameti değil midir demeyin, zaten uzunca bir süredir düşük bu değerler.
    Dolarin geldigi seviye bence cok guzel bir kriz durumudur. Sirketler, insanlar batmaya basladi. Bunun arkasi domino taslari gibi gelir. En fazla da bankalari vurur bu zaten.

6.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Hocam eline sağlık. Size sataşmak mı, haşa estağfurullah, sizin gibi bir beyefendiye sataşmak olmaz.
    Güzel bir özetleme olmuş. İçten samimi davrandığınız ve bu detaylı özeti geçtiğiniz için kendi adıma çok tşk ederim.
    %100 borsada olmakla bana göre iyi bir karar vermediniz yalnız. Bir de potföyün %91 i bankalarda, bu oran çok yüksek. Öte yandan benim portföyüm %50 Halkbankta, geri kalan %50 ise nakitte ve günlük faiz getiren hesapta tutuyorum. Aslında benim %50 ile Halkbank almam bir hataydı, normalde böyle yapmam. Halkbank çok özel bir durumda olduğu için portföyün %50 si ile alım yaptım. Normalde %20 yi aşmam herhangi bir hissede. Maalesef beklediğimden çok uzun sürdü bu OFAC mevzusunun çözülmesi. Ek olarak TR ekonomisindeki ve dolar kurundaki türbülansların bu derecede olabileceğine ihtimal vermiyordum, bu da hatalı bir yaklaşım imiş. Ayrıca hissede böyle bir düşüşe de ihtimal vermemiştim, 15.37 de başlayan düşüşün 8 in altına sarkmasını hiç beklemiyordum. Yurtdışı borsalarının güzel performansı bu hatalarda etkili oldu bunu da söyleyeyim.
    TH Reyiz senin tasima maliyetiyle vs zararin %40 lari asmis olmali - ki net hatirliyorum bu mertebede zararin geri cikarilmasi cok zor diyordun aylar once... Hisseden cikmak icin kaca dusmesini bekleyeceksin ve maliyet dusurme (her ne kadar karsi ciksan da) bu %40i azaltmanin tek yolu gorunuyor.. Cevaplarsan sevinirim...

Bana gelirse benim zararim cok buyuk - maliyet dusurduk iyice dustu ve parayi resmen gomduk Halkbanka... Daha once de dedigim gibi ben 2019 dan once kagitta herhangi bir kalici yukselis zaten beklemiyordum Berat efendi de bunun tuzu biberi oldu...

7.  Alıntı Originally Posted by Ayraniyokicmeye Yazıyı Oku
    TH Reyiz senin tasima maliyetiyle vs zararin %40 lari asmis olmali - ki net hatirliyorum bu mertebede zararin geri cikarilmasi cok zor diyordun aylar once... Hisseden cikmak icin kaca dusmesini bekleyeceksin ve maliyet dusurme (her ne kadar karsi ciksan da) bu %40i azaltmanin tek yolu gorunuyor.. Cevaplarsan sevinirim...

Bana gelirse benim zararim cok buyuk - maliyet dusurduk iyice dustu ve parayi resmen gomduk Halkbanka... Daha once de dedigim gibi ben 2019 dan once kagitta herhangi bir kalici yukselis zaten beklemiyordum Berat efendi de bunun tuzu biberi oldu...
    Hissenin son 11 aydır içinde bulunduğu son derece anormal sürecini dikkate almak lazım. 2008'deki derin depresyon döneminde şahit olduğumuz türden bir düşüş yaşadık son 11 ayda. 2008'in başında başlayan çöküş o zaman en tepeden en dibe 10.5 ay sürmüştü ve hisse hiç soluk almadan 10 tl den 3 tl ye kadar düştü (temettülerden arındırılmamış fiyat bazında) yani %70 düştü. Ama o zaman gerçekten de hem TR ekonomisi hem de küresel ekonomi çok derin bir kriz içindeydi hatta 1929'daki gelmiş geçmiş en büyük krizden sonra ortaya çıkmış en derin kriz söz konusuydu. Şimdi ise böyle bir kriz yok hatta TR ekonomisi bırakın daralmayı fazla ısınmış durumda. Tamam TR ekonomisi iyi durumda değil ama depresyondan da iz yok. Buna rağmen hisse 11 ay içinde 15.37-6.36 hareketini gerçekleştirip %60 düştü ve bu düşüş 2008'dekine benzer bir süreçte ve boyutta oluştu. Dolar bazında ise durum çok daha vahim ve hisse tam anlamıyla yerlerde sürünüyor. Hissenin şu an içinde bulunduğu durum son derece anormal bir durumdur ve ona özgü şartlar içerisinde bunu değerlendirmek lazım, elimizde standart bir vaka yok. Mesela son 5 işgününde 8.11-6.36 hareketine şahit olduk yani %22 çakılıverdik. Böyle bir hissede ancak sabırlı olup beklenir tabi bankanın batmayacağına inanıyorsanız, al-sat yapılmaz, maliyet düşürme stratejisini zaten destekleyen biri değilim (bunun nedenlerini pek çok kez paylaştım).
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

8.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Hissenin son 11 aydır içinde bulunduğu son derece anormal süreci unutmamak lazım. 2008'deki derin depresyon döneminde şahit olduğumuz türden bir düşüş yaşadık son 11 ayda. 2008'in başında başlayan çöküş o zaman en tepeden en dibe 10.5 ay sürmüştü ve hisse hiç soluk almadan 10 tl den 3 tl ye kadar düştü (temettülerden arındırılmamış fiyat bazında) yani %70 düştü. Ama o zaman gerçekten de hem TR ekonomisi hem de küresel ekonomi çok derin bir kriz içindeydi hatta 1929'daki gelmiş geçmiş en büyük krizden sonra ortaya çıkmış olan en büyük bir kriz söz konusuydu. Şimdi ise böyle bir kriz yok hatta TR ekonomisi bırakın daralmayı fazla ısınmış durumda. Tamam TR ekonomisi iyi durumda değil ama depresyondan da iz yok. Buna rağmen hisse 11 ay içinde 15.37-6.36 hareketini gerçekleştirip %60'lık bir düştü ve bu düşüş 2008'dekine benzer bir süreçte ve boyutta oluştu. Dolar bazında ise durum çok daha vahim ve hisse tam anlamıyla yerlerde sürünüyor. Hissenin şu anki içinde bulunduğu durum son derece anormal bir durumdur ve ona özgü şartlar içerisinde bunu değerlendirmek lazım, elimizde standart bir vaka yok Mesela son 5 işgününde 8.11-6.36 hareketine şahit olduk yani %22 çakılıverdik. Böyle bir hissede ancak sabırlı olup beklenir tabi bankanın batmayacağına inanıyorsanız, al-sat yapılmaz, maliyet düşürme stratejisini zaten destekleyen biri değilim (bunun nedenlerini pek çok kez paylaştım).
    Sabırlı olur beklenir diyorsunuz ama ben 10 ay oldu halen bekliyorum sabırda kalmadı, ayrıca OFAC banka ile ilgili kararını neden vermiyor, neden bu kadar uzun sürdü.

GM 5 Plus d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 363/1032 İlkİlk ... 263313353361362363364365373413463863 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •