Originally Posted by
Ayraniyokicmeye
TH Reyiz senin tasima maliyetiyle vs zararin %40 lari asmis olmali - ki net hatirliyorum bu mertebede zararin geri cikarilmasi cok zor diyordun aylar once... Hisseden cikmak icin kaca dusmesini bekleyeceksin ve maliyet dusurme (her ne kadar karsi ciksan da) bu %40i azaltmanin tek yolu gorunuyor.. Cevaplarsan sevinirim...
Bana gelirse benim zararim cok buyuk - maliyet dusurduk iyice dustu ve parayi resmen gomduk Halkbanka... Daha once de dedigim gibi ben 2019 dan once kagitta herhangi bir kalici yukselis zaten beklemiyordum Berat efendi de bunun tuzu biberi oldu...
Hissenin son 11 aydır içinde bulunduğu son derece anormal sürecini dikkate almak lazım. 2008'deki derin depresyon döneminde şahit olduğumuz türden bir düşüş yaşadık son 11 ayda. 2008'in başında başlayan çöküş o zaman en tepeden en dibe 10.5 ay sürmüştü ve hisse hiç soluk almadan 10 tl den 3 tl ye kadar düştü (temettülerden arındırılmamış fiyat bazında) yani %70 düştü. Ama o zaman gerçekten de hem TR ekonomisi hem de küresel ekonomi çok derin bir kriz içindeydi hatta 1929'daki gelmiş geçmiş en büyük krizden sonra ortaya çıkmış en derin kriz söz konusuydu. Şimdi ise böyle bir kriz yok hatta TR ekonomisi bırakın daralmayı fazla ısınmış durumda. Tamam TR ekonomisi iyi durumda değil ama depresyondan da iz yok. Buna rağmen hisse 11 ay içinde 15.37-6.36 hareketini gerçekleştirip %60 düştü ve bu düşüş 2008'dekine benzer bir süreçte ve boyutta oluştu. Dolar bazında ise durum çok daha vahim ve hisse tam anlamıyla yerlerde sürünüyor. Hissenin şu an içinde bulunduğu durum son derece anormal bir durumdur ve ona özgü şartlar içerisinde bunu değerlendirmek lazım, elimizde standart bir vaka yok. Mesela son 5 işgününde 8.11-6.36 hareketine şahit olduk yani %22 çakılıverdik. Böyle bir hissede ancak sabırlı olup beklenir tabi bankanın batmayacağına inanıyorsanız, al-sat yapılmaz, maliyet düşürme stratejisini zaten destekleyen biri değilim (bunun nedenlerini pek çok kez paylaştım).
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Yer İmleri