Originally Posted by
Ayraniyokicmeye
TH Reyiz senin tasima maliyetiyle vs zararin %40 lari asmis olmali - ki net hatirliyorum bu mertebede zararin geri cikarilmasi cok zor diyordun aylar once... Hisseden cikmak icin kaca dusmesini bekleyeceksin ve maliyet dusurme (her ne kadar karsi ciksan da) bu %40i azaltmanin tek yolu gorunuyor.. Cevaplarsan sevinirim...
Bana gelirse benim zararim cok buyuk - maliyet dusurduk iyice dustu ve parayi resmen gomduk Halkbanka... Daha once de dedigim gibi ben 2019 dan once kagitta herhangi bir kalici yukselis zaten beklemiyordum Berat efendi de bunun tuzu biberi oldu...
Hissenin son 11 aydýr içinde bulunduðu son derece anormal sürecini dikkate almak lazým. 2008'deki derin depresyon döneminde þahit olduðumuz türden bir düþüþ yaþadýk son 11 ayda. 2008'in baþýnda baþlayan çöküþ o zaman en tepeden en dibe 10.5 ay sürmüþtü ve hisse hiç soluk almadan 10 tl den 3 tl ye kadar düþtü (temettülerden arýndýrýlmamýþ fiyat bazýnda) yani %70 düþtü. Ama o zaman gerçekten de hem TR ekonomisi hem de küresel ekonomi çok derin bir kriz içindeydi hatta 1929'daki gelmiþ geçmiþ en büyük krizden sonra ortaya çýkmýþ en derin kriz söz konusuydu. Þimdi ise böyle bir kriz yok hatta TR ekonomisi býrakýn daralmayý fazla ýsýnmýþ durumda. Tamam TR ekonomisi iyi durumda deðil ama depresyondan da iz yok. Buna raðmen hisse 11 ay içinde 15.37-6.36 hareketini gerçekleþtirip %60 düþtü ve bu düþüþ 2008'dekine benzer bir süreçte ve boyutta oluþtu. Dolar bazýnda ise durum çok daha vahim ve hisse tam anlamýyla yerlerde sürünüyor. Hissenin þu an içinde bulunduðu durum son derece anormal bir durumdur ve ona özgü þartlar içerisinde bunu deðerlendirmek lazým, elimizde standart bir vaka yok. Mesela son 5 iþgününde 8.11-6.36 hareketine þahit olduk yani %22 çakýlýverdik. Böyle bir hissede ancak sabýrlý olup beklenir tabi bankanýn batmayacaðýna inanýyorsanýz, al-sat yapýlmaz, maliyet düþürme stratejisini zaten destekleyen biri deðilim (bunun nedenlerini pek çok kez paylaþtým).
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Yer Ýmleri