Kızkardeşim 11 yıl önce izmir de bir daire sattı. Su elektrik aboneliklerini iptal ettirerek depozitoları almak isteyince, İZSu elden para vermediklerini, 35 gün sonra formda yazan bankaya hesaba yatacağını söylemiş. Tedaş elden vermiş. Tam bir yıl banka hesabını her ay kontrol eden kardeşim parasını alamadı. o zamanki 60 tl. gitti hazineye.
https://www.birgun.net/haber-detay/g...ir-223267.html
gizli enflasyon ile ilgili muthis bir yazi .
Geçenlerde bende aynı konuya değinecektim sonra vazgeçtim....Ramazanda pide gramajından çaldılar , Taze kaşar ilk zamanlar 2.-2.5 kilogramlık ambalajda piyasaya uınulurken günümüzde 700 gr kadar düşürdüler...Geçen çay alırken dikkatimi çeken Lipton 1 kilo çayı 900 gr düşürmüş fiyat aynı kalmış... TUIK için adet önemli olduğundan graaja bakmıyor millete kitleyip duruyorlar....
Kaliteli beslenme gerçekten pahalı oldu..Zirai ilaçla yıkanan meyve sebze yerine organik çıkardılar fiyat min 10 tl den başlıyor...İyi bir peynir paranla bile bulman zor onunda organiği falan kilo 70 tl , organik sucuk kilo 197 tlhalbuki bunlar 2000 öncesi pazarda normal satılan şeylerdi...Geçen yıl kullandığım zeytinyağını 22 tl den stokladım yıl sonuna kadar anca yetti , aynı ürün şimdi 74 tl litre fiyatı....ABD den 1 sınıf zeytinyağı getirsek litre fiyatı 16 dolar walmartta ....bizde aynı kalite yağ en ucuz 74 tl ve o kalitede yağ sadece 1 marka üretiyor...Diğerleri fiyat yüksek olduğundan daha düşük kalitede üretimi tercih ediyor.... Tereyağı marketlerde %80 süt yağı içerir diyor tavaya koyup yakınca margarin kokusu evi sarıyor , bence %20 süt gerisi margarin...
Kısaca hem kalite hemde gramajda 2002 sonrası fena geçirdiler hala da geçirmeye devam ediyorlar.....
2001 .....%68
2002 .... %29
2003......%18
2004......%9
2005....2017 tufe bir kac yil haric hep tek hane .
Bu hızlı dususun sebebi sepetle oynamak degilse nedir.?
Bankada unutulan paralari nasil bulabiliriz?
Diyelimki anne veya babamiz vefat etti ve belkide bizim bilmedigimiz bankalarda parasi vardi bunu tek bir elden nasil ogrenebiliriz?
yoksa teker teker her bankaya gitmemiz mi gerekiyor?
Şunu söyler misiniz TÜİK hesaplarında peynir 1 kg,bal 1 kg fiyat artisimi yoksa peynir ,bal (Gr )önemli değil hesaplanıyor?telefonla tuike sormak lazım?
Yer İmleri