Sayfa 139/213 İlkİlk ... 3989129137138139140141149189 ... SonSon
Arama sonucu : 1700 madde; 1,105 - 1,112 arası.

Konu: Dowes

1. Planı hemen devreye sokarsanız neden eurobond faizinin 4'e düşmesini bekleyesiniz ki Şu an 25 yıllık Eurobond alsanız 25 yıl boyunca o faiz garanti sonuçta. Kısa vadeli Eurobondların faizi zaten düşük, onlara girmek ne kısa vadede ne uzun vadede anlamlı değil.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

2.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Planı hemen devreye sokarsanız neden eurobond faizinin 4'e düşmesini bekleyesiniz ki Şu an 25 yıllık Eurobond alsanız 25 yıl boyunca o faiz garanti sonuçta. Kısa vadeli Eurobondların faizi zaten düşük, onlara girmek ne kısa vadede ne uzun vadede anlamlı değil.
    ben 10 yıllık eurobonlara bakarak bunu söyledim ancak 25 yıl içinde durum aynı, 25 yıl sonra faiz 4 e inerse faiz gelirimizi korumak içöin bugünden anapara tutarı ayarlanmalı . benim hesaplarıma göre bu rakam 5M usd, senelik %2 enflasyon ve 35% gelir vergisi düşüldükten sonra faizi ile , eurobond getirisi 4e düşse dahi çok yüksek standartlarda yaşanabilir

3. 25 yıl sonra %4'e indikten sonra, eğer o kadar bekleyebildiyseniz, elbette o günün şartlarına uygun yeni yatırımlara girersiniz. O dönemin faizinin kaç olacağı bugünün seçimlerini etkilemez (aynı şey 10 yıl için de geçerli o bağlamda). Eurobond kadar uzun getiriyi sabitleyen başka yatırım zaten yok. Şu anki kupon getirileri oldukça iyi; ne ABD enflasyonu ne faizin stopajı, getiriyi reel anlamda bile negatife çekemez gibi. Bunun tek istisnası: ülkenin risk priminin çok daha kötü noktalara gelmesi ve yakın gelecekte Eurobond faizlerinin çift basamağa gitmesi olur. Baz beklenti bu değil ve bu kadar kötümser bir yatırımcının zaten 25 yıllık TR tahviliyle işi olmaz.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

4. %8 den aldığınız eurobondun %4 e düşmesini niye dert ediyorsunuz?
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

5.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    25 yıl sonra %4'e indikten sonra, eğer o kadar bekleyebildiyseniz, elbette o günün şartlarına uygun yeni yatırımlara girersiniz. O dönemin faizinin kaç olacağı bugünün seçimlerini etkilemez (aynı şey 10 yıl için de geçerli o bağlamda). Eurobond kadar uzun getiriyi sabitleyen başka yatırım zaten yok. Şu anki kupon getirileri oldukça iyi; ne ABD enflasyonu ne faizin stopajı, getiriyi reel anlamda bile negatife çekemez gibi. Bunun tek istisnası: ülkenin risk priminin çok daha kötü noktalara gelmesi ve yakın gelecekte Eurobond faizlerinin çift basamağa gitmesi olur. Baz beklenti bu değil ve bu kadar kötümser bir yatırımcının zaten 25 yıllık TR tahviliyle işi olmaz.
    hatta ben bu konuda biraz araştırma yapmıştım önceden, paramın %70 luk kısmını SP500 endeksine yatırmayı planlıyorum, 30% luk kısmı ile de Eurobond almayı.KRiz dönemlerinde eurobond getirileri ile, normal zamanlarda da SP500 deki paylarımı satarak daha fazla getiri elde edebilirim diye bir hesap yapmıştım

6.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    %8 den aldığınız eurobondun %4 e düşmesini niye dert ediyorsunuz?
    çünkü x sene sonra elimdeki tahvilin vadesi dolunca yeniden tahvil alacağım ve o günkü faizden getiri elde edeceğim

7.  Alıntı Originally Posted by lanxcelot Yazıyı Oku
    çünkü x sene sonra elimdeki tahvilin vadesi dolunca yeniden tahvil alacağım ve o günkü faizden getiri elde edeceğim
    %8 den alıp örneğin 10 sene sonra %4'ten satmak çok karlı ve mantıklı, ama hemen gidip %4 ile aynı enstrumana girmek neden?. Muhtemelen o tarihte cazip alternatifler olacaktır.

Benim eurobond ile ilgili tek çekincem doların enflasyondan feci şekilde dayak yediği uzun periyotlar. Örneğin 2003-2013 aralığı. Bunun gibi 10-15 senelik bir döneme denk gelirse alım gücü açısından sıkıntı yaşanabilir.

Bunun (doların enflasyondan uzun süreli dayak yemesi) tekrar etme olasılığı nedir derseniz bilmiyorum. Ama bu risk orada duruyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

8. Örneğin 10 sene sonra%4 e düşerse;

11 ci yıl ile , 25 ci yıl arasında alacağın %8 lik getirinin büyük bir kısmını 10 cu yılda ''avans'' olarak alabileceksin.
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Sayfa 139/213 İlkİlk ... 3989129137138139140141149189 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •