Sayfa 27/101 İlkİlk ... 1725262728293777 ... SonSon
Arama sonucu : 806 madde; 209 - 216 arası.

Konu: orta vade model portföy ( temel-teknik-kademe analizi )

1.  Alıntı Originally Posted by selcuk39 Yazıyı Oku
    Günaydın hayırlı günler bereketli günler
    Teşekkürler sayin forumdasim ...

lakin btopkte gunluk rutin ve konu ile ilgisi olmayan paylasinlara yer verilmemesi konusunda hassasiyet gosterirseniz memnun olurum ..

bu tur yazilar esas yazilarin geride kalmasina neden oluyor bir faydada saglamiyor ....

anlayisiniz icin simdiden Teşekkürler

2. onlerde bulunsun ....
     Alıntı Originally Posted by Aksakal Yazıyı Oku
    guzel soru. ....

basitce soyle anlatiyim....

zaten benim alip sattigim yani izleme ekranimda olan hisse adeti 50 bilemediniz 60 olur... ( cok ozel durumlarda bu rakama cikar )

bu hisselerde kriter
    1.
    naylon sirkrt olmamasi buyuk bir grup sirketi yahut kamu sirketi olmasi

2.
    temel analizi ( bundan sadece bilanco anlasiliyor bu cok yanlis zarar eden firmada olabilir )

3 yabanci ortak durumu ( hepsinde aramasamda tercih sebebim.olur mesela sabancinin yabanci ortakli olmayan kagitlarini asla izlemem.alip sstmam )

4
    hisseye giris cikisa musait bir derinlik....

izleme ekraninbu sekilde 50 60 hisseyle sekillendikden sonra sadece teknil analize bakarim ....

teknik naalizle hisse secerken

1
    hisseyi haftaik grafige gore secerim

2
    dip olusumlari ve devam formasyonlari ararim ( bunlar en az 2 aylik formasyonlar olmali )

3
    hacme cok dikkat ederim

4
    wkranimda sadece hacim ve fiyat olur baska indikator kullanmam

5
    haftalikta hgozume carpan hisseleri gunluk grafikte incelerim

6
    alin yada satima karar verdiysem kademeleri canli olarka izlemeye baslarim

7
    3 4 gun kademeleri izler ufak alimlar yapar kagidin reflekslerini hareketli saatlerini tahta yapicinin tarzini anlamaya calisirim

ve karar verdigim hisseye ayiiracagim portfoyun yuzde 50 yada 60 i ile ilk alimimi yaparim ....
    evet bunlar lakin bunlarda dikkat edilecek seyleri yazalim.....

1

fotmasuon haftalik grafikte 3 yillik periyodu acinca net gorulecek ...oyle bes gunluk bayrak canak vs benim gozumde hikayedir ...

2

en az 2 ay surmus olacak buda en az .... ne kadar uzun olursa okada rsaglikli olur ...

3

hacim bu formasyonlarla orantili olacak hacim formasyonlari destekleyecek ( artiisylada azalisiylada )

4

oyle hassas cizgiler milimetrik hesaplara nokta seviyelere. takilmam vay efendim x i kirarsa ucar y yi kirarsa duser bunlar palavradir ... oyle hassas cizgiler nokta degerler ancak teknikci avlamaya yarar

5

formasyon onay alacak bi formasyonu net gorsemxe emin olmadan islemw girmem kesinlikle onay almali....
    hayir ...

mış gibi yapip calismayan teknikci avlayan veya bi sebepten kriterden otueu bozulan formasyonlardan bahsediyorum ....

bunornekleri irdelemek daha faydali cunku basairli formasyonorneklerini binlerce adet bulursunuz ama bunalra cokaz paylasimda kitapta denk gelirsiniz...

ve insan zannederki formasyon varsa garanti ...

oysa basta sorunsuz gorunen formasyonlarin ancak yuzde otuzu calisir....

bende diyorumki o claismayan yuzde 70 neden calismaz ...

bunu cozerseniz sorun kalmaz ...

yoksa budormasyonlari ggormek bulmak ogrenmek cok vasittir ama ayiklamak zordur ...

ve kitaplarda egitici videolarsa vs bu kosomlardan bahsedilmez hep o calisan yuzde 30 anlatilir ve bu oranda soylenmez...
    arkadaslar bu formasyonlarda isme sekle va fazlada takilmayin derim ...

vay efendim üçgen tam oldumu smetrikmi ucgenmi kamami. yukselenmi takozmu ..... hele hele fincana benziyormu kulpu uyuyormu vs ..

bunlari bu kasar inde eleyip sik dokumak milietrik geometrik olusumlar beklemek benim gozumde sacmaliktir ....

olayinozu su....

formasyonalr belli zmaan dilimibde hissenin belli bi fiyat seviyesinde oyalanmasidir .....

sekillerin hassas cizgilerin vs bi onemi yoktur ...

bakin bu konuya bence su an en guzel orneklerden biri TAVHL daki durum ...

fiyatlar yuzde elli bir cikis yasamis sonraisnda bi asagi bi yukari yuzde 10 23 aralikta oyalanip duruyor ....

3. buda onde bulunsun ...
    sunuda ekleyelim formasyonlar faydali oldugugibi zatarlidirda isin ehli olmayanlara ....

tahta yapicilar final sahnelerinde mali ky. ye yikmak icin bu gformasyonlari kullanir inci gibi isler en aceminin. nile gorecegi hale getirir onaylattirir formasyonu hacim vs hersey yerli yerindefir herkes fotmasuonun onay aldigindan ve ucacahindan emindir ...
    tamda o anda sahne coker mal ky ye devredilir asagi dogru kirmizi bir mum gerisi malum .....

unutmayin formasyonlarida indikatorleride tahta yapicilar hepimizdenniyi biliyor ve yonlendirebolme gucleri var ...

ve bunu bize karsi kullsnacaklarida asikar .... islemeyen yuzdde yetmiste bu tur ky ye mal yikms.olayonin ciddi bir psyi vsrdir ....

bunu dadece mal bosaltirken degil mal toplarkende kullanirlar ... formasyon kirdi onay aldi diyen ky hurraaaa sarmaya basla ondan sonra yesil uzun bir cubuk

4. buda onlerde dursun
    ozellikle bu gunlerde...

forumlar fikir alisverisi farkli bakis acilari ogrenme ve kendini yetistirme acisindan faydali platformlar...

lakin hic tanimadiginiz birinin sozleriyle tuyolariyla yatirim yaparsaniz batarsiniz bu kadar net....

ancak gozden kacan biseyi biri hatirlatir sizde incelersiniz aaa oyleymis der ve kendi al satlariniza kendiniz karar verirseniz forumlar faydali olur....

aksi halde adi sani duyulmamis hacimsiz hisseleri teknik analiz numaralariyla forumlarda yancilariyla pazarlamaya kalkan sozde ustad tiplerin oyuncagi olur ve paranizi sifirlarsiniz....

birde bunun araci kuurum pazarlamacisi versiyonlari var ...

boyle tipler cok var arkadaslar dikkatli olun ....

bu forumdada oldu gecmiste cok kisi bu tiplerden belki su an hala vardir ve placaktir...

o yuzden kendi analizinizi yapamiyorsaniz borsadan uzak durun derim ...

5.  Alıntı Originally Posted by Aksakal Yazıyı Oku
    hayir sabahkilerden sonra eklemedim ...

bi miktar EREGL. girdim ..

henuz portfoye tam manasiyla dahil olmadi fakat bi miktar alip motiveli izleme asamasinda ve yeni portfoy adayimiz ....
    Eregli goz kirpmisti ama simdi 2 goz birden kirpmaya basladi sanki...yaziciyi elden cikardiktan sora gec kalmayiz isallah ?

6.  Alıntı Originally Posted by Printers Holding Yazıyı Oku
    Eregli goz kirpmisti ama simdi 2 goz birden kirpmaya basladi sanki...yaziciyi elden cikardiktan sora gec kalmayiz isallah ?
    acele etmemek gerek sayin forumdasim ...

eregli ile birlikte inceledigim uc hisse daha var ve henuz hicbiri kesin ben demedi....

size tavsiyem yukardan almayi dert etmeyin yukardan olsun saglam olsun ....

ben yazici dan bugun ciksam simdi hemen gidip eregli almam...

gerekirse yuzde 5yukardan alirim ama emin olduktan sonra alirim ....

bu mantalite cok zararlidir degistirmenizi oneririm ...

esas cikiyorsa alim icin istekli olmak gerekir kacti diye bakmak yerine ....

dip tepe yakalama hastaligi borsacinin virusudur acele ettirir gec birakir zarar ettirir. ..

borsaya ilk giren su cumleyi duyar....

CIKIYORSA AL DUSUYORSA SAT

ama bu cumlenin anlamini ogrenmek bazen on yil alir bazen yirmi yil....

ama bu cumleyi hakkiyla anlayan borsadan guzel para kazanir .... anlamayansa zarar etmeye devam eder ....

simdi ilk kez duyan veya borsada yeni kisiler bu cumlede neyin nesi bu kadar basitmi diyebilir...

evet aslinda bu kadar basit...

borsada para kazanmak zor degil biz zorlastiriyoruz ..

7. O zaman su anda o mantik yazic alin diyor daha almamis ve portfoylerinde olmayanlara...

8.  Alıntı Originally Posted by Printers Holding Yazıyı Oku
    O zaman su anda o mantik yazic alin diyor daha almamis ve portfoylerinde olmayanlara...
    kesinlikle hayir ....

kusura bakmayin ama onceki yorumlari okumadiniz sanirim ....

lutfen bu konuya biraz hassasiyet gosterelim ayni seyleri yazmak hem beni sıkıyor hem okuyanları....

daha birkac sayfa once dedigim gibi YAZIC. ek alim noktami gecti ...portfoyumdeki orani doydu ... artik tek lot dahi ekleme yapmam ....

kendim almayacagim hisseye niye alin diyim ????

dahada acik soyleyim ....

elmde yazici olmasaydi burdan almazdim ...

cunku ben haftalik hisse degistirip yuzde 5 10 pesinde kosan biri degilim . ..

borsada kimseninde oyle para kazanabilecegini dusunmuyorum ....

Sayfa 27/101 İlkİlk ... 1725262728293777 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •