Sayfa 377/1032 İlkİlk ... 277327367375376377378379387427477877 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 3,009 - 3,016 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by Drexty Yazıyı Oku
    Allah belanızı versin... görende dünyanın en adil ülkesi sanar...
    Hayal kırıklığı yarattı bugünkü duruşma. Papazın avukatı tahliyeden emindi ama yüce Türk adaleti karşısında yanıldı. 12 Ekime ertelenmesi iyi olmadı yalnız. 3 ay ötelendi dava ve 12 Ekimde de karar çıkıp çıkmayacağı meçhul. Buna gerek var mıydı? Bence yoktu ama Türkiye'de hukuk sistemi maalesef böyle çalışıyor, sürekli ötelemeler ertelemeler falan. GSRAY A.Ş.'nin aleyhine açılmış bir "tribün gelirlerinin dernek tarafından gaspı" davası var mesela, ta 2012 Aralık ayında açılmış ama hala duruşmalar devam ediyor. 6 yıldır devam eden basit bir dava bu. Rakamlarla yapılan icraatların vs belli olmasına ve SPK'nın ilgili tebliğleri gayet net olmasına rağmen hala GSRAY davasında karar verilemedi, 4 ayrı bilirkişi raporu çıkarılmasına rağmen Hakim yine tatmin olmuş gözükmüyor. Türkiye'deki en büyük eksikliklerden biri maalesef hukuk sisteminin düzgün şekilde çalışmamasıdır.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. Öte yandan Türkiye'de işler farklı yürüyor. Papazın bugün tahliye edilmemesi ve duruşmanın 12 Ekime ertelenmesi o kadar da kötü bir gelişme olmayabilir çünkü herhangi bir tarihte bir üst mahkeme ani bir karar alıp Papazın tahliyesine karar verebilir. Bunun gibi bir olaya Türk asıllı Alman gazetecinin ani tahliyesinde şahit olduk. O da Papaz'ınkilere benzer suçlamalarla karşı karşıyaydı ama hiç gündemde değilken aniden tahliye edildi, hatta özel bir uçakla Almanya'ya gönderildi. TC, Papazı koz olarak kullanıyor olabilir ve devletin menfaatleri ön plana çıkarılarak bir uzlaşma sonucunda tahliye kararı her an verilebilir. Bu olayı o kadar da büyütmemek lazım.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. TH hisseder uzun süredir duran forumdaki arkadaşlar umudu kesmiş durumdalar sen sonuna kadar(hedef fiyatına) kadar burada mısın?

4. OFAC tarafından kesileceği tahmin edilen mali cezanın daha fazla bekletilmesi için bir neden kalmadı artık. Bu mevzu zaten son 2 yıldır mercek altına alınmış durumda ve masaya yatırılıp tüm detaylarıyla görüşülüp konuşuldu hatta Halkbank genel müdürlüğüne adamlar karargah kurup tüm defterleri ayrıntılarıyla inceledi. Halkbank'ın ABD'de tuttuğu yüksek profilli lobicilik ve müşavirlik şirketleri ellerinden geleni yapmış olmalı. Bir ihtimal OFAC'ın vereceği kararda Papaz'ın durumu da ele alınabilir, pazarlık konusu yapılabilir. Ben OFAC'takilerin ve onların bağlı olduğu ABD Hazine Bakanlığı yetkililerinin aptal olduğunu düşünmüyorum. Bu mevzuyu makuliyet ve hakkaniyet çerçevesinde uluslararası hukuka uygun bir şekilde bir an önce sonuçlandırmak herkesin menfaatinedir, tüm tarafların bu gerçeğin farkında olduğunu düşünüyorum. Makul olmayan bir ceza verilmesi zaten ABD'nin menfaatleri ile çelişir. Ekonomisi zor günler geçiren bir ülkeyi daha da köşeye sıkıştırmakla, şantaj yapmakla, ekonomiye kalıcı hasar vermekle ABD hiç bir şey kazanamaz, tam tersine müthiş stratejik öneme sahip bir bölgede desteğine ihtiyaç duyduğu TR gibi güçlü bir ülkenin desteğini kaybeder. Bunlar dikkate alındığında, OFAC kararının banka üzerinde ciddi bir negatif etki yaratmayacağı ortaya çıkıyor. Tabii, bu yargı varsayımlara dayanıyor, dilerim varsayımlarımız doğru çıkar ve ters köşe olmayız.

5.  Alıntı Originally Posted by alial77 Yazıyı Oku
    TH hisseder uzun süredir duran forumdaki arkadaşlar umudu kesmiş durumdalar sen sonuna kadar(hedef fiyatına) kadar burada mısın?
    Kesinlikle. Son 11 ayı şiddetli bir satış sürecinde geçirmiş bir hisse bu ve hala da bu süreç sona ermiş değil ama olasılıklar teorisine göre bu süreç artık sona ermiş olmalı veya son demlerini yaşıyor olmalı. An itibariyle hisse başına defter değeri 22 tl olan hisse 6.07 ye kadar düşmüştü dün itibariyle yani hemen hemen DD'nin 4 te 1 ine kadar , trajikomik bir durum bu. Bu durum geçici olmak zorundadır, tabii eğer banka batmıyor ise. Böyle bir bankanın batma riski teorik olarak mevcut olsa da gerçekte denkleme dahil edilmesine gerek olmayacak kadar düşüktür.

6. OFAC mevzusu ciddi bir negatif etki yaratmadan ortadan kalktığı taktirde ben bu hissenin mevcut konjonktürde DD'ye göre %40 iskontolu olması gerektiğini öngörüyorum yani "hisse fiyatı=DDx0.6". Bu 0.6 nereden geliyor? Şuradan geliyor: Normal şartlarda bir TR banka hissesi DDx1.2 den işlem görür. Ben de bunun yarısını baz alıyorum mevcut kötü ekonomik şartları göz önüne alarak yani %50 iskonto uyguluyorum. Sene sonunda hisse başına DD kabaca 24 tl olacaktır. Bunu 0.6 ile çarparsak ortaya kabaca 15 tl çıkıyor. Bana göre makul bir OFAC kararı ertesinde hissenin mevcut şartlarda hak ettiği seviye işte budur. Piyasa şartları iyileşme sürecine girdikten sonra örneğin dolar kuru 4 tl ye düşmeye başlarsa ve gösterge faizler %15 e doğru gelirse, o zaman hissenin hak ettiği seviye 20 tl civarıdır.

7.  Alıntı Originally Posted by alial77 Yazıyı Oku
    TH hissede uzun süredir duran forumdaki arkadaşlar umudu kesmiş durumdalar sen sonuna kadar(hedef fiyatına) kadar burada mısın?
    Hissede uzun süre bekleyenlerin umudunu kesmiş olmaları çok güzel bir gelişmedir. Klasik borsa mantığı ile bakarsak, bu tür bir gelişme en diplerde ortaya çıkar.

8. daha önce bahsetmiştim, batık olduğu Merkel tarafından bile dillendirilen ve pratik bağlamda gerçekten de batık olan Deutsche Bank bile defter değerinin %30 undan işlem görüyor ki Halkbankın rasyosundan yüksektir bu, şimdi Merkel Deutsche'yi Commerzbank ile birleştirme gayreti içerisinde, bunun fizibilitesi inceleniyor

Sayfa 377/1032 İlkİlk ... 277327367375376377378379387427477877 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •