Burayi okudum, dusundum, 1.5 yillik bes hikayemi sonlandirdim.
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burayi okudum, dusundum, 1.5 yillik bes hikayemi sonlandirdim.
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet arkadaşlar dün ve önce gün yazmıştım besten ayrılmayı planlıyorum diye bugün itibariyle besten ayrılma talebinde bulundum ve aynı zamanda ufak çaplı bir şok uğradım ve sinirlendim.
Ayrılma talebini yaparken tüm iade edilecek tutarların rakamlarını teyit ettirmek istedim telefondaki görevliye;
Yatırdığım anaparada mutabık kaldık beni şok uğratan nokta alacağım devlet katkısı oldu. Benim devlet katkısı için hesapladığım rakamın altında bir rakam söyledi şaşırdım ve nedenini öğrenmiş oldum. Meğer bizim devlet katkılarının yatırıldığı fonlar zarar etmiş benim devlet katkısından sağladığım kar tamamen erimiş şöyle ifade ediyorum normalde 6 ay önceki kontrolümde 1380 tl devlet katkısından karım varken bu kar şuan 270 tlye düşmüş. Bu şu oluyor devlet katkımın yatırıldığı fon nasıl bir fonsa %80 zarar etmiş.
Kısacası devletin verdiği katkıdan hiç bir karımız olmuyor verdiği %25 katkınında şuan bana 6 yılda %15ini verecek ölme eşşeğim ölme. İyi çıkmışım diyorum.
Emeklilik hesabına girip, devlet katkısı hangi fonda değerleniyor, zararı kari ne hiç bakmadım mı şimdiye kadar.
Ben 2-3 günde bir kontrol ediyorum, devlet katkısının değerlendiğini fon %13 filan kaybettirdi en son... bu yıl ana paradan erimiş yani.
Ülkedeki tahvil bono faizleri 1 yılda %12 lerden %20 lere geldi, bu tur siradisi durumlarda ana para eksi yazabiliyor...bizim yapabileceğimiz kendi fonumuzu iyi yönetmek.
Devlet faizleri bilerek yükseltip, bes ten 3 kuruş kar edeceğim diye ülkeyi çıkmaza mi sürüklüyor...inanmayın böyle şeylere.
Devlet katkısı hazine kağıtlarında değerleniyor, şimdi çıkmazsan, faizler düştüğünde de önemli ölçüde kar edilir, eğer faizler 1-2 yıla tekrar %10 altına inecekse, Bu yıl ki kayıplar tolere edilir.
Yer İmleri