Sayfa 171/1252 İlkİlk ... 711211611691701711721731812212716711171 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 1,361 - 1,368 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Benim de orta vadede yapacagim budur, eurobond guzel bir alternatif.
    Once dolarlari biriktirmem lazim.
    Syg,
    Eurobond vade süresinin altın oranı kadar süre satmamanız en önemli kriter bence. (toplam sürenin kabaca %60'ında ). Ben böyle bir optimum süre hesabı yaptım. Zira istatistiki olarak vade sonunu beklemeden tekrar kayıpsız geri satım şansı toplam sürenin %60 lık kısmı sonunda %95 ihtimalle gerçekleşebiliyor. Bunu yapabilecekler için iyi bir yatırım.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2. temmuz tüfe tahmini %1.40
    2017 temmuz tüfe %0.15

tahmin ile geçen seneki tüfe farkı +%1.25
    ekle yıllık tüfeye

15.39+1.25= 16.64

16,64 göre enflasyon da paranızın erimemesi için aylık brüt faiz oranı %19.57 olması lazım
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

3.  Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    Bence eurobond için sonbahardaki gelişmeleri izlemeli, küresel faizlerdeki yükselişin eurobond getirilerini çok daha yukarı taşıması kuvvetle muhtemel. Almanya'da bile ÜFE yıllıkta %3'e ulaşmış. Enflasyonda hızlanma AMB'nı da beklenenden daha erken faiz artışına zorlayacaktır.
    Hisse senedinde olduğu gibi Eurobond'ta da dibi bulmak o kadar kolay değil. Ama yine de çok büyük konjonktürel değişiklikler iyi analiz edilmeli.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Eurobond vade süresinin altın oranı kadar süre satmamanız en önemli kriter bence. (toplam sürenin kabaca %60'ında ). Ben böyle bir optimum süre hesabı yaptım. Zira istatistiki olarak vade sonunu beklemeden tekrar kayıpsız geri satım şansı toplam sürenin %60 lık kısmı sonunda %95 ihtimalle gerçekleşebiliyor. Bunu yapabilecekler için iyi bir yatırım.
    Yok satmam vade sonuna kadar. Nominali ne olmus hiic umurumda olmaz.
    Alirim faizi yerim citir citir.
    Tr'de de yemem, bizim cakal esnafa para kaptirmam.
    Gider yunan adasinda her gun ahtapot izgara yer mythos bira icerim bizim sahillere bakarak.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5.  Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    temmuz tüfe tahmini %1.40
    2017 temmuz tüfe %0.15

ekle yıllık tüfeye

15.39+1.25= 16.64

16,64 göre enflasyon da paranızın erimemesi için aylık brüt faiz oranı %19.57 olması lazım
    Kabaca %19.54 yerine %18.60 demek daha doğru zira enflasyonu kümülatif (bileşik) yıllık faizi ise basit faiz olarak verdiğimiz için çok kaba hesapla verdiğiniz yıllık brüt faiz oranından 0.8-0.9 puan düşmek gerekli.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    temmuz tüfe tahmini %1.40
    2017 temmuz tüfe %0.15

ekle yıllık tüfeye

15.39+1.25= 16.64

Enf yakiyor tl yatirimcisini.
    16 yili bosa gecirmenin acisi cikacak mutlaka.
    Bundan kacis yok.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

7.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Yok satmam vade sonuna kadar. Nominali ne olmus hiic umurumda olmaz.
    Alirim faizi yerim citir citir.
    Tr'de de yemem, bizim cakal esnafa para kaptirmam.
    Gider yunan adasinda her gun ahtapot izgara yer mythos bira icerim bizim sahillere bakarak.
    Syg,
    Yine de vade sonuna kadar olan zamanın %60 lık kısmı geçildikten sonra istatistiki olarak %95 ihtimalle fiyatın vade sonuna kadar alacağınız kuponların da ötesinde bir getiriye ulaşacak kadar yükselme ihtimali olduğunu da unutmamak gerekli. O noktada satıp DTH'a geçmek getiriyi daha da arttıracaktır.

8.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Kabaca %19.54 yerine %18.60 demek daha doğru zira enflasyonu kümülatif (bileşik) yıllık faizi ise basit faiz olarak verdiğimiz için çok kaba hesapla verdiğiniz yıllık brüt faiz oranından 0.8-0.9 puan düşmek gerekli.

enflasyon her ay değişkenlik gösterdiği sebebiyle,

temmuz ayı tahmini tüfe oranı hesap edilerek o ay ki orana göre paranın değer kaybetmemesi için ki değer 19.57

ancak yıllık olarak mevduata faize verecekseniz.
    sizinde hesap ettiğiniz 18.60 oranlar doğrudur
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

Sayfa 171/1252 İlkİlk ... 711211611691701711721731812212716711171 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •