Sayfa 389/777 İlkİlk ... 289339379387388389390391399439489 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 3,105 - 3,112 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Bir kaç böyle yetkili/etkili ses duyuldu mu, işlem tamamdır..
    Sufle mi aldı acep😜🤑😜

Alıntı Originally Posted by NYIT Yazıyı Oku
    Sufle mi aldı acep������
    Seçimlerden önce yine bir takım etkili ve yetkili kişiler dolar yükselirken RTE'ye rağmen MB faizi arttırmalı korosu yapmışlardı..NŞA o kişilerin böyle bir şeyi teleffuz etmeleri mümkün değildi..ve sonunda güçlü bir MB faiz arttırım kararı gelmişti..tabiki bu sefer tersten aynı şey değil, RTE'ye şirin gözükme çabasıda olabilir ama bu şekilde dillendirenler çoğalırsa faiz arttırmama ihtimali yükselir diye düşünüyorum..

Mevduat başlığında birisi yazmış; varlık fonu yönetim kurulu üyesi Oral Erdoğan faiz arttırılmamalı şeklinde bir açıklamada bulunmuş..bakalım, koro artarsa perşembenin gelişi çarşambadan belli olur diye düşünüyorum..

3.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Seçimlerden önce yine bir takım etkili ve yetkili kişiler dolar yükselirken RTE'ye rağmen MB faizi arttırmalı korosu yapmışlardı..NŞA o kişilerin böyle bir şeyi teleffuz etmeleri mümkün değildi..ve sonunda güçlü bir MB faiz arttırım kararı gelmişti..tabiki bu sefer tersten aynı şey değil, RTE'ye şirin gözükme çabasıda olabilir ama bu şekilde dillendirenler çoğalırsa faiz arttırmama ihtimali yükselir diye düşünüyorum..

Mevduat başlığında birisi yazmış; varlık fonu yönetim kurulu üyesi Oral Erdoğan faiz arttırılmamalı şeklinde bir açıklamada bulunmuş..bakalım, koro artarsa perşembenin gelişi çarşambadan belli olur diye düşünüyorum..
    Patronun bu konudaki fikri malum..23 Mayıs ve 7 Haziran seçim öncesi mecburiyetten yapıldı ve bedeli kellelerle ödendi...
    Benim görüşüm bu konuda hala değişmedi,Ben faiz artışı beklemiyorum,olursada ‘gaz almak’ için 0,50 gibi olabilir diye düşünüyorum...
    Farklı enstrümanlar kullanarak doları baskılıyorlar ve devam edeceklerdir Salı’ya kadar kredi kazanmak için..
    Artık 13 eylül toplantısına kadar kim öle kim kala ...

Alıntı Originally Posted by NYIT Yazıyı Oku
    Patronun bu konudaki fikri malum..23 Mayıs ve 7 Haziran seçim öncesi mecburiyetten yapıldı ve bedeli kellelerle ödendi...
    Benim görüşüm bu konuda hala değişmedi,Ben faiz artışı beklemiyorum,olursada ‘gaz almak’ için 0,50 gibi olabilir diye düşünüyorum...
    Farklı enstrümanlar kullanarak doları baskılıyorlar ve devam edeceklerdir Salı’ya kadar kredi kazanmak için..
    Artık 13 eylül toplantısına kadar kim öle kim kala ...
    Benzer düşünüyoruz..aksi bana göre sürpriz olur..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    ............içeride ise MB faiz beklentisi doların daha fazla artışını önlüyor..bu beklenti geçtikten sonra içeride dolar artarsa onstaki düşüş telafi edilir sanıyorum..sanmıyorum ama MB'sının ciddi bir faiz artışı doları/tl'nin yukarı gitmesini engelleyebilir..açıkçası böyle bir gereksinim var fakat RTE'nin buna pek müsaade edeceğini sanmıyorum..olursada 0,50 puan civarında az bir artış olabilir diye düşünüyorum, ne şiş yansın ne kebap mantığı..çünki bundan sonra faizlerin ciddi artması bir süre sonra ekonomide duruş riskinide arttırır bence..YTD..
    Ve bildiğimiz gibi MB artık çok aktif..

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Faizi aşağıya doğru çekeceğiz. Faizi aşağıya doğru çektiğimizde enflasyon da düşecektir." dedi

07 Şubat 2018 Çarşamba, 08:21

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, faizler konusunda tepki gösterdiği bankalara mesaj vererek, ''Birileri hala görmezlikten geliyor. Geçenlerde bir banka karını açıklıyor, 6 küsur milyar TL. Biz bu faiz lobisine mi çalışacağız? Birinci derecede Merkez Bankası ve BDDK aktif rol almak zorunda. Siz aktif rol almadıktan sonra, öbürleri istediği gibi at oynatır. Kesinlikle faizde taviz vermeyeceğiz'' dedi.
    Diğer başlıklarda uçuşlar devam ediyor 200, 225 baz puna felan..bakalım artık..

5.  Alıntı Originally Posted by asgaridr Yazıyı Oku
    78897 altına inip , yada 81595 üstüne çıkıp oralarda kapanış yapmadıkça nötr üm.
     Alıntı Originally Posted by asgaridr Yazıyı Oku
    4.85177 hedef artık gelirse oraya yeniden fala bakacağım. Şimdilik işlemim yok...

Yatırım tavsiyesi olmayıp faldan öteye gidemez...
    24 temmuzu beklemeye devam.
    Faizin artırılmayacağını, buna rağmen yukarı çıkışın sınırlı olacağını düşünüyorum. Tabii bu dediklerim grafik kanıt yada yoruma dayanmayan bir senaryo.
    Yazıp çizdiklerim
    Yatırım tavsiyesi olmayıp faldan öteye gidemez..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Kongre’nin Türkiye karşıtlığıyla ‘olağan şüpheli' 6 üyesinin Türkiye’ye para operasyonu yapması için Hazine Bakanlığı ile koordineli hazırladıkları yeni yasa tasarısını perşembe günü, yine Türkiye ile ilgili bir çalışmayı takip etmek için gittiğim Pentagon’dan çıktığımda öğrendim. Biraz sonra tasarının metnini de aldım. ’Turkey International Financial Institutions Act’ adlı tasarının arkasında ne tür karanlık bağlantlar olduğunu anlatmadan önce tasarının amacının ne olduğunu açıklamalıyım.

Bu tasarı Amerikan Hazine Bakanı'na, uluslararası para yardımı yapan ve ülkelere kredi açan kuruluşlara 'Türkiye’ye yardım yapmayın ve kredi açmayın' çağrısı yapma yolunu açıyor.

Sürecin nasıl işleyeceği tasarının üçüncü sayfasında şöyle anlatılmış. Bakan, World Bank Group'taki Amerikan 'executive director'ını çağırıp "Türkiye’ye kredi açmayı düşünen kuruluştaki Amerikan yetkililerini, diğerlerini ikna et, bu kredinin açılmasını engellesinler" diyecek.

Türkiye’ye para ve kredi vermesi ihtimali olan hangi kuruluşun ismi geçiyorsa her defasında bu tekrarlanacak.

https://www.haberturk.com/yazarlar/s...list-operasyon

Çok kötü haber bu...

Kısa vadede 200 milyarın üzerindeki açık ve borcu çevirmek için uğraş verecek yetkililer için bundan daha kötü haber olamazdı.

7. Bora hocam bu işi sadece papaza yıkıyorlar papaz salıvrilseydi yine böyle bir karar alınır mıydı yada bu sadece işin arka yüzümü abd den üst düzey bir heyet iran ve belkide Rusya konusunu masaya yatırmak için Türkiye'ye gelecek. Bu çıkarılması düşünülen tasarı masada bir seçenek olarak bırakılıp aba altından sopa gösterilmeye çalışıliyor.syg.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Papaz olayı bence , giderek bozulan ABD-Türkiye ilişkilerinde bir sembol.

Aynen Halk Bankası ve davası gibi...Fetullah Gülen'in iade edilmemesi gibi..

Özünde ya da temelinde, Erdoğan'ın batıyla bozulan ilişkileri ve bu ülkelerde giderek oluşan Erdoğan antipatisi...

Erdoğan batıyla bozulan ilişkileri yerine batının antitezi bazı ülkelerle canciğer kuzu sarması durumuna girdi.

Aynen bizim eski Türk filmlerinde esas oğlan kızın arasının bozulması üzerine esas oğlanın mahalleden esas kızın ifrit olduğu kıza alenen asılması gibi.

Artık bu tatsızlık o kadar uzadı ve de bunu fırsat bilen lobiler o kadar mesafe kaydetti ki, o sembol davalarda geriye adım atılırsa bile artık eski sevdalı hale gelmek zor her iki taraf için de...

Batının artık nefret ettiği bir figür haline dönüşen Erdoğan'a hemen her seçimde halkın açık farkla oy vermesi de korkarım batıdaki Erdoğan antipatisi olarak başlayan olgu giderek Türkiye antipatisi haline gelmekte.

Asıl tatsız olan da bu.

Sayfa 389/777 İlkİlk ... 289339379387388389390391399439489 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •