Evet doların 3.kez 5tl seviyesine gelince fren basması teknikle ilgisi yok tamamen psikolojik ve algıya oynanma olarak görüyorum insanlar bakın faiz artsa bile $ 5 TL yine geçemiyor çok yükseldi düşüncesi hakim kılmak ayrıca satışların 5 in üzerinde değil de yapacaksanız buralardan yapın algısı yaratılıyor ortam biraz soğuyunca bakın tahminim ummadık bir zamanda atak yapıp sert bir şekilde 5 üzerine rahat atacaktır şahsi düşüncem.syg.
Sayın @harakiri35
Bana göre uzun zamandır doğruları dirayetle dile getirip ufuk açıyor.
Eğlenceli ve şakacı uslubu ile ironiye fazlaca başvurması ters algılara sebep oluyor olabilir.
Ayrıca internet sitesinde çok sayıda görüşten insanın makalesi yer buluyor ve kendi adıma çok faydalanıyorum.
homo sum humani nihil a me alienum puto
http://www.telekomculardernegi.org.t...ettu-aldi.html
okurken bile insanın midesi bulanıyor
Fitch Türki raporu=2018 sonunda dolar 5. 5 TL, sıkılaştırma politikasına rağmen özellikle gıda ürünlerindeki artış enflasyonun çift haneli rakamlarda kalmasına sebep olacak.
Mahfi Eğilmez ne demiş :
Merkez Bankası, hükümetle birlikte bir yılsonu enflasyon hedefi belirliyor. Bu hedef yıllardır değişmiyor (yüzde 5. ) Yılsonlarında gerçekleşen enflasyon oranları ise bu hedeften büyük ölçüde sapmış oranlar olarak çıkıyor karşımıza. Mesela 2017 yılının hedefi yüzde 5 idi, gerçekleşme yüzde 11, 92 oldu. 2018 yılı için de hedef yüzde 5, bugün itibariyle enflasyon yüzde 15, 39. Kurlardaki gidişe bakılırsa yılsonu gerçekleşmesi bugünkü enflasyondan aşağıda olmayacak gibi görünüyor. Buna göre Merkez Bankası enflasyon hedeflemesinde hedef aldığı enflasyon oranının 2 - 3 katı kadar enflasyon oluşmasına engel olamıyor.
Bu durumda Merkez Bankası'nın yürüttüğü para politikası konusunda karşımızda üç durumdan birisi var demektir: (1) Merkez Bankası para politikasını uygulamakta bağımsız değil, faiz aracını gereği gibi kullanamıyor. (2) Merkez Bankası para politikasını uygulamakta yetersiz kalıyor. (3) Merkez Bankası, kendi elinde olmayan diğer ekonomi politikası araçları farklı amaçlara yöneldiği için para politikası uygulamasının anlamsız kalacağını düşünerek faizi artırmakta isteksiz davranıyor. Dördüncü bir durum da bu üç durumun hepsinin kısmen geçerli olduğu durumdur.
Bir bas8yerde garanti ve yapı kredi bank.faiz indirimi yapmış diyorlar nasıl oluyor bu iş ?
Yer İmleri