Sayfa 412/777 İlkİlk ... 312362402410411412413414422462512 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 3,289 - 3,296 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

Alıntı Originally Posted by NYIT Yazıyı Oku
    BM Üyesi devletler, dolaşıma para sokabilmek için bir karşılık göstermek durumundadır. Yani para basabilmek için, elinizde (hazinenizde) altın rezervi olması gerekir.

Bir ülke hariç:
    Dünyada karşılıksız para basabilen tek ülke Amerika Birleşik Devletleri. 2008'deki krizden sonra parada genişleme politikasına giderek, deli gibi para basıp borç ödemişti.

O yüzden bi ara dolar kuru 1.15-1.20 idi...

Amerika kendi ekonomisini düzeltmeye başladıkça ise, artık bu dışarıdaki doları kendi ülkesinde geri çekmeye başladı.

Ekonominin temel kuralı az değerlidir.!!!
    Benim bildiğim bu,bu konuda bilgisi olan paylaşırsa sevinirim...
    Yok..sadece FED değil malum ECB, BOE, BOJ ve SNB hepsi para arzını arttırdı..bu işi yapabilmek için önce ''hard currency'' denen cinsten para birimi sahibi olabilmelisiniz ki, bu iş başınıza bela olmasın..Bu MB'larının bilançolarına bakarsanız para arzını ne kadar arttırdıklarını anlarsınz..kısaca altına endeksli bir durum yok ortada..Mesela BOJ bu işin elebaşısı, üstüne üstlük (tam meblağı bilmiyorum ama oldukça fazla) Japon borsa yatırım fonlarından(ETF) halazırda pek çok hissenin sahibi..

2.  Alıntı Originally Posted by NYIT Yazıyı Oku
    Ekonominin temel kuralı az değerlidir.!!!
    Benim bildiğim bu,bu konuda bilgisi olan paylaşırsa sevinirim...
    sayın hocam bu konuda fazla bilgim yok ancak ekonomi bi imaj dedikodu makyaj ve hilebazlık ile dolandırıcılık bilimidir
    ben bunu en son elon musk efendinin Tayland mağarasındakilerle yani mağaradaki gençleri kurtaran profesyonel dalgıçlarla olan röportajında direkman onlara "pedofil" dediğinde ve ben bunun maksadını fark ettiğimde yaşım baya ilerlemişti, halbuki bu iftira altında kalan dalgıçlardan 38 yaşında olan biri dalışta dönüş yolunda bilincini yitirip te ölmüştü maalesef.
    yani temel kurala inananda (ekonomi için) o ekonomiyi anlamadan inananlar gibi olsun
    ilk yazımda zaten temel kuralların değersizliğinden bahsettiydim de
    bu da güncel bi örnek olsun
    hadi iyi çalışmalar
    yatırım tavsiye değil

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Fiba 32 gün %4 eski para, %4.25 yeni para . 150K$
    Gund, senin kartalın pipicisi arkadaş dolarcı olmuş..hani geçen sene 10. ayda doları morga kaldırdıydı..

4. AMB faizleri değiştirmedi. Banka gecelik mevduat oranını yüzde -0,4'te tuttu. Politika faizi de yüzde 0'da sabit tutuldu. Gecelik borç verme oranı da değişmedi ve yüzde 0,25'te kaldı.

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Walla 13 Temmuz 2018 tarihi itibarıyla (en son veri), 582 ton (23,184 milyar dolar) TCMB rezervlerinde taş gibi duruyor..

Bizi çekemiyenler uyduruyordur..

Son veri açıklansın hele..bir daha bakalım..

Şüpheci gazetecilik buldu çıkardı yine..

Son veri az önce açıklandı;

Altın rezervleri çok az bir azalışla taş gibi yerinde duruyor gözüküyor..

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by NYIT Yazıyı Oku
    Nisan ayında “26 billion dollars gold” usa bankasından alınıp Ankara MB getirildi..
    MB habire para basınca karşılık olarak altın gösterme şartını bu şekilde kullandı...
    Cahilligimin kusuruna bakmayin

Simdi tcmb bastigi her TL nin karsiligi neyse onu altin olarak ulke icinde tutmak bulundurmak zorunlulugumu var?

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Cahilligimin kusuruna bakmayin

Simdi tcmb bastigi her TL nin karsiligi neyse onu altin olarak ulke icinde tutmak bulundurmak zorunlulugumu var?
    Est. ne cahilliği..bu konularda her şeyi bilmek mümkün değil..ancak hiç bir MB'sının para karşılığı içeride altın tutmak gibi mecburiyeti yok bildiğim..bu sadece ülkelerin altınlarını geri çağırmasıyla ilgili bir moda sanıyorum..zaten RTE'nin dolar alerjisi yüzünden altınların geri çağırılması anormal bir olay değil kanımca..saygılar..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Şüpheci gazetecilik buldu çıkardı yine..

Son veri az önce açıklandı;

Altın rezervleri çok az bir azalışla taş gibi yerinde duruyor gözüküyor..
    Peki sevgili Chro. sunduğu bu tablo ne şimdi;

Alıntı Originally Posted by chronical Yazıyı Oku
    https://tradingeconomics.com/turkey/gold-reserves

Gold Reserves in Turkey decreased to 236 Tonnes in the second quarter of 2018 from 582.20 Tonnes in the first quarter of 2018. Gold Reserves in Turkey averaged 232.54 Tonnes from 2000 until 2018, reaching an all time high of 582.20 Tonnes in the first quarter of 2018...

Altın rezervimizin yarısı uçmuuşşşş, ya da buhar olmuş diyelim..
    Tüm diğer kuruluşlar ilgili verileri TCMB'sından almıyorlar mı?..MB'sının mahzenine mi giriyorlar..

Yoksa bilmediğimiz bir iş mi var?..fikri olan?

Sayfa 412/777 İlkİlk ... 312362402410411412413414422462512 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •