Sayfa 344/1023 İlkİlk ... 244294334342343344345346354394444844 ... SonSon
Arama sonucu : 8182 madde; 2,745 - 2,752 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    ABD sorunun çözümünü isteseydi,veya hala çözülebileceğine inansaydı ,kapalı kapılır ardında pazarlığa (diplomasiye) devam ederdi..
    Açıktan tehdit etmek de nedir?
    Resmen ulusal egemenliğimize müdahale....

Tamam medya yok....
    Ama bu ülkenin ana muhalefet partisi ne yer ne içer ne eder?
    Adamlar olmadık şeylerden "asrın lideri" imajını/algısını taraftarlarına pompalarken ,eline böyle bir fırsat geçmişken K.K ne eder?
    Neden bu gollük pası değerlendirmez?

"Efendim bu konuda ABD nin yanındaymış imajı verirsesiniz oy kaybederseniz" lafları ile sizi korkutmalarına izin vermeyin
    Böyle diye diye CHP pasifleşti,sağdan bir farkı kalmadı...
    Her/pek çok konuda susacaksak kapatalım CHP i katılalım AKP ye...
    Kafamızda cebimizde rahat etsin...

Ağzı iyi laf yapan bir lider bu konuda çok rahat halkı ikna edebilir ve çok ciddi sallar Reisi ama nerde....?

saygılar/başarılar
    Ben artık siyasete inanmıyorum ne iktidara ne muhalefete.Asıl canımı sıkan konu, hafta sonu para dergisinde gördüğüm bir konu.Bu yıl sonuna kadar kanal istanbul ihalesi olacakmış.Bir an evvel borsadan da çıkıp gram altına geçmek lazım.Çok değişik işler ve olaylar bunlar.Kılıçdaroğlu ,akşener ,ince falan palavra.İktidarın da bizi getirdiği nokta belli.Gram altına full geçmeyi düşünüyorum.Borsadan bir çıkabilsem )))))))))

2. Geçen haftaki bu çıkışla birlikte yabancıların yılbaşından 20 Temmuz’a kadar olan dönemdeki hisse senedi satışları net 1 milyar 258 milyon dolara ulaştı. Yabancılar bu dönemde DİBS’te ise yalnızca 94 milyon dolarlık alım yapmış oldular.
    Yani hisse senedi ve DİBS toplamında yılbaşından 20 Temmuz’a kadar olan dönemde net 1 milyar 164 milyon dolarlık çıkış yaşandı.
    Peki 2017 yılbaşından 21 Temmuz 2017’ye kadar olan aynı dönemde nasıl bir hareket vardı? Yabancılar bu dönemde hisse senedinde 2 milyar 676 milyon, DİBS’te ise 5 milyar 882 milyon dolarlık alım gerçekleştirmişlerdi. Yani toplam net alım 8 milyar 558 milyon doları bulmuştu.

8.6 milyar dolara yakın girişten, 1.2 milyar dolarlık çıkışa... Bu değerlere bakınca kurun buralarda kalmış olmasına şaşmak
    gerek!

https://www.dunya.com/kose-yazisi/ya...tacagiz/423610

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

3. Sıcak para dediğimiz bu menkul kıymet alımları yıllık 10 milyar doları geçebiliyor....
    Ltf burun kıvırmayın...
    180 KISA VADELİ BORÇ+5X milyar dolar da CARİ AÇIĞIN olduğu bir ülkede 10 milyar dolar az para değildir..
    Doğrudan yatırmlarda bu kadar kuraklaşmışken....

Cari açığı finanse etmek için 3 seçenek kalıyor

1)Daha çok borçlanmak:Daha yüksek maliyetle
    2)Rezervlerden yemek:Nereye kadar?
    3)Katarlılardan medet ummak...(net hata noksan)

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

Alıntı Originally Posted by yeniozrumeli Yazıyı Oku
    yıllardır yunanistana seyahat ederim.bizdeki dizel yakıt ile oradaki arasında pek fark yoktu.hatta orda çok az daha ucuza geliyordu.

şuan orda dizel 1,34 Euro
    1,34x5,65=7,57 tl
    burda= 5,72 tl
    7,57-5,72= 1,85 tl fark var
    şimdi bu 1,85 kime nasıl giriyor?bundan gayrı bişey bilmem
    Alim gucu esas olan. Onlar icin 1.34 euro sanki 1.34 tl gibidir. 1 lt benzin fiyati 1 bardak cappucino parasidir. 20 euroluk aldiginda 15 lt benzin alir ama 20 euro 1 kisilik standart bir yemek parasidir. Sadece yunanistan genelini soylemiyorum. Avrupada bizde ki gibi surekli degisen petrol fiyatlari yok. Ornegin ben Maltadayim ve benzin 3 yildir 1.31 euro ve 3 yildir kahveyi 1.35 euroya iciyorum.

Turkiyenin otv gelirlerinin buyuk bir kismi petrolden geliyor. Petrol herseye dogrudan etki eden bir emtia. Oysaki devlet petrol fiyatlarini dusurse daha cok gelir elde eder, enflasyonu dusurur, en basitinden tarim urunlerine yansir.

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    ...........Ornegin ben Maltadayim......
    Sayın üye, bu Malta’yı görmeyi çok istiyorum. Sizinle özelden görüşebileceğim bir olanak var mı, lütfeder miydiniz? Teşekkür ederim..

6. benjamin ateşin çıkmış gibi

7. Dolar
    Düşük 4,8461
    Yüksek 4,8871

Sayfa 344/1023 İlkİlk ... 244294334342343344345346354394444844 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz