Sayfa 27/693 İlkİlk ... 1725262728293777127527 ... SonSon
Arama sonucu : 5537 madde; 209 - 216 arası.

Konu: Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

1. facebook'taki kapanış sonrası satış 155 milyar dolar, borsa istanbul'un neredeyse tamamı ediyor bu para. bu arada amerika'daki finansdışı şirketlerin borçluluk rasyosu %45'e gelmiş. en son bu oran 2007'de bu seviyelere çıkmış. ben amerikan varlıklara yatırdığım(türk fonlarında) para'nın 1.5x kadar altın hedgesi yapıyorum. biraz da kripto hedgesi var ama çok düşük seviyelerde. dikkatli olmakta fayda var. 2008 krizi öncesi ve sonrası altın seviyelerine bir bakın. bu da jim rogers'ın "hayatım boyuncaki en büyük çöküş yaşanacak" iddiası: https://www.youtube.com/watch?v=1z4mFZ_XDko

2. Konuyu baştan sona okudum bloglardaki yazılarıda.
    2015 yılında netflix popülerleşmeye başladığı zamanlarda keşke netflix hissesi alabilsem derdim.
    Şimdi kaba bir hesapla 2015 yılında hisse 50$ civarında 3 yılda 350$ olmuş.Üstüne dolar/tl 3'den 4.8'lere geldi.
    2015'de 1.000$ dolardan 20 tane netflix hissesi almış olsaydık şuan 7.000$ olurdu birde kur farkı 7.000x4.8=33.600 TL olurdu.
    3 yılda 3.000 TL 33.600 TL oluyor.Gerçekten güzel bir yatırım ancak vergi kesintileri,saklama maliyetleri,üstüne Türkiye deki gelir vergisi,komisyon ücreti oranı derken elde ne kalırdı bilmiyorum. Çok fazla kesinti var gibi yoksa çok karlı bir işlem gibi duruyor.Hem kura karşı korunuyoruz, hemde yükselişten yararlanıyoruz.Eğer temettü veren başka bir hissemiz olsaydı birde temettü geliri oluyor.

Tabi şuan amerikan borsaları sürekli yükseliyor balon söylentileri fazla, Dolar/tl tepelerde, netflix gibi bir hisse bir daha bulunabilir mi muamma. O yüzden fırsat kaçtı gibi biraz.
    Bu tarz gerçekten yükseleceğine inanılan bir hisse olursa almak ve uzun bir süre saklamak mantıklı gibi ama gördüğüm kadarıyla abd borsasında sert hareketler oluyor gerçekten karda ve zararda satmamak sabır ister ama alım satım komisyonundan dolayı fazlada hareket edilemez.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Moscow, Istanbul, Bogota, Amsterdam
    Gönderi
    1,953
     Alıntı Originally Posted by mfy94 Yazıyı Oku
    Konuyu baştan sona okudum bloglardaki yazılarıda.
    2015 yılında netflix popülerleşmeye başladığı zamanlarda keşke netflix hissesi alabilsem derdim.
    Şimdi kaba bir hesapla 2015 yılında hisse 50$ civarında 3 yılda 350$ olmuş.Üstüne dolar/tl 3'den 4.8'lere geldi.
    2015'de 1.000$ dolardan 20 tane netflix hissesi almış olsaydık şuan 7.000$ olurdu birde kur farkı 7.000x4.8=33.600 TL olurdu.
    3 yılda 3.000 TL 33.600 TL oluyor.Gerçekten güzel bir yatırım ancak vergi kesintileri,saklama maliyetleri,üstüne Türkiye deki gelir vergisi,komisyon ücreti oranı derken elde ne kalırdı bilmiyorum. Çok fazla kesinti var gibi yoksa çok karlı bir işlem gibi duruyor.Hem kura karşı korunuyoruz, hemde yükselişten yararlanıyoruz.Eğer temettü veren başka bir hissemiz olsaydı birde temettü geliri oluyor.

Tabi şuan amerikan borsaları sürekli yükseliyor balon söylentileri fazla, Dolar/tl tepelerde, netflix gibi bir hisse bir daha bulunabilir mi muamma. O yüzden fırsat kaçtı gibi biraz.
    Bu tarz gerçekten yükseleceğine inanılan bir hisse olursa almak ve uzun bir süre saklamak mantıklı gibi ama gördüğüm kadarıyla abd borsasında sert hareketler oluyor gerçekten karda ve zararda satmamak sabır ister ama alım satım komisyonundan dolayı fazlada hareket edilemez.
    ogrendigimiz bisey varsa oda firsatlarin bitmedigi, neler cikar daha gorurucez hep birlikte

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,059
     Alıntı Originally Posted by mfy94 Yazıyı Oku
    Konuyu baştan sona okudum bloglardaki yazılarıda.

teşekkür ederiz.
    Yurtdışı borsanın yaygınlaşması adına takipçilerin çoğalması önemli.
    Büyük bir realizasyon gelmesi halinde bizim için daha cazip olacaktır. 2 önemli gider olan vergi+işlem komisyonu hala önümüzde bir engel.
    yinede uzun vadede temettü olayı hem az riskli hem de maliyeti düşük tutma açısından tek seçenek gibi gözüküyor.
    syg.
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

5. şu ara sosyal medya şirketlerinden uzak durmak gerek. SOCL 200 günlük ortalamaların altına düştü

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    1,953
     Alıntı Originally Posted by Manu Yazıyı Oku
    şu ara sosyal medya şirketlerinden uzak durmak gerek. SOCL 200 günlük ortalamaların altına düştü
    aynen aslinda teknoloji hisselerin hepsi sanki biraz sisti
    ama ozellikle facebook, twitter, felan cok riskli bu ara , yabanci ajanslar bile soyluyor

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    1,953
    Masallah Dolar ne guzel yukseliyor oyle

Dolar 4,9345
    Euro 5,7674

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,059
    Adamlar 70 yıllık trend döner mi diye kafa yoruyorlar

“Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

Sayfa 27/693 İlkİlk ... 1725262728293777127527 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •