Sayfa 83/1230 İlkİlk ... 33738182838485931331835831083 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 657 - 664 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by cigulinin hayaleti Yazıyı Oku
    Selamlar,
    Portföyüme sanayi şirketleri dışında bir hisse ekleme niyetindeyim. Bankalara bir süre daha mesafeli durmaktan yanayım. Bir süredir ANHYT takibimde ve son dönemde sert bir düşüş gerçekleşti. Bu düşüşü fırsat olarak düşünebilir miyiz? Bu hisseyle ilgilenenler var mı aranızda?
    Ben ilgileniyorum.
    Param olsa alirdim.
    Cok guzel bir uzun vadeli trendi var.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

2.  Alıntı Originally Posted by cigulinin hayaleti Yazıyı Oku
    Selamlar,
    Portföyüme sanayi şirketleri dışında bir hisse ekleme niyetindeyim. Bankalara bir süre daha mesafeli durmaktan yanayım. Bir süredir ANHYT takibimde ve son dönemde sert bir düşüş gerçekleşti. Bu düşüşü fırsat olarak düşünebilir miyiz? Bu hisseyle ilgilenenler var mı aranızda?
    Bir hikayesi var mi? Neden alalım? 4 ve 8 yıllık grafiklerine bakınca yıllık ortalama getirileri tatminkar değil. Son bir Aydır satan ata yatırım ağırlıklı..sert satmış, sebebi ne olabilir? Son satışa kadar stabil bir grafiği var.

Almayı düşünsem özellikle son sert satısın sebebini anlamaya çalışırdım.

3. Botaş, doğalgaza yapılan yeni zam hakkında açıklama yaptı. Açıklamaya göre; doğalgaza büyük işletmelerde yüzde 14, konutlarda yüzde 9 zam uygulanacak.

Dün doğalgaza yapılan yüksek zam sonucu çimento ve cam sektöründeki şirketleri olumsuz etkiler diye düşünüyorum. doğalgaza alternatif olan LPG için avantaj sağlayacaktır, AYGAZ izlemede.

4.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    Botaş, doğalgaza yapılan yeni zam hakkında açıklama yaptı. Açıklamaya göre; doğalgaza büyük işletmelerde yüzde 14, konutlarda yüzde 9 zam uygulanacak.

Dün doğalgaza yapılan yüksek zam sonucu çimento ve cam sektöründeki şirketleri olumsuz etkiler diye düşünüyorum. doğalgaza alternatif olan LPG için avantaj sağlayacaktır, AYGAZ izlemede.
    Zaten piyasa fiyatlamayı yaptı hemen..özellikle cam sektörü talep de iyi olduğundan dusuk malieyetle kar majlarini çok arttırmışlardı..iyi bilançolar ile tepeden sert satış yemiş oldular.

Anacm radarımdaydi, listeden çıkarabilirim..yükselen maliyetler, yılın ikinci yarısı azalacak talep ( gsmh de ilk yarı %7 civarı buyumeden ikinci yarı %0 civarına sert iniş olacak), artık camlara bir süre uzaktan bakmak gerektiğini söylüyor bana.

5. Bizim gibi gelişmekte olan ülke borsalarında hisse yatırımının;

%30 u: ülke döngüsünü yakalamak, dolar bazlı diplere yakın alım, tepelere yakın satış,
    %30 u: sektör döngülerini yakalamak, 3-4 sene öncesine kadar cam sektörü kendi çapında idare ediyordu...özellikle son iki yıl coştular...işte bu tur sektör döngülerini yakalamak lazım..başka güzel örnekler de Demir çelik ve havayolu.
    %30 u: hisse ve patron mazisi

Kalan 10 larca diğer faktörün toplam etkisi %10 geçmez bence.

6. Sigorta şirketi araştıranlarin ak Sigorta yi da incelemelerini öneriririm. Şu an düşüş trendinde 200 dâhil hareketli ortalamaların altinda. Hisse başı kari en yuksek sigorta sirketi olarak gozume carpti.

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku

yılın ikinci yarısı azalacak talep ( gsmh de ilk yarı %7 civarı buyumeden ikinci yarı %0 civarına sert iniş olacak)
    Bu durum altında karını ve nakit akışını stabil tutabilecek şirket ve sektörler iyi bir beyin fırtınası konusu.

8.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Bu durum altında karını ve nakit akışını stabil tutabilecek şirket ve sektörler iyi bir beyin fırtınası konusu.
    1 no: havayolu bence...iç ve dış turizm bu küçülmeden en az etkilenecek sektörlerden...ikinci sıraya da TURKCELL i koyarım.

Sayfa 83/1230 İlkİlk ... 33738182838485931331835831083 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •