Bir hikayesi var mi? Neden alalım? 4 ve 8 yıllık grafiklerine bakınca yıllık ortalama getirileri tatminkar değil. Son bir Aydır satan ata yatırım ağırlıklı..sert satmış, sebebi ne olabilir? Son satışa kadar stabil bir grafiği var.
Almayı düşünsem özellikle son sert satısın sebebini anlamaya çalışırdım.
Botaş, doğalgaza yapılan yeni zam hakkında açıklama yaptı. Açıklamaya göre; doğalgaza büyük işletmelerde yüzde 14, konutlarda yüzde 9 zam uygulanacak.
Dün doğalgaza yapılan yüksek zam sonucu çimento ve cam sektöründeki şirketleri olumsuz etkiler diye düşünüyorum. doğalgaza alternatif olan LPG için avantaj sağlayacaktır, AYGAZ izlemede.
Zaten piyasa fiyatlamayı yaptı hemen..özellikle cam sektörü talep de iyi olduğundan dusuk malieyetle kar majlarini çok arttırmışlardı..iyi bilançolar ile tepeden sert satış yemiş oldular.
Anacm radarımdaydi, listeden çıkarabilirim..yükselen maliyetler, yılın ikinci yarısı azalacak talep ( gsmh de ilk yarı %7 civarı buyumeden ikinci yarı %0 civarına sert iniş olacak), artık camlara bir süre uzaktan bakmak gerektiğini söylüyor bana.
Bizim gibi gelişmekte olan ülke borsalarında hisse yatırımının;
%30 u: ülke döngüsünü yakalamak, dolar bazlı diplere yakın alım, tepelere yakın satış,
%30 u: sektör döngülerini yakalamak, 3-4 sene öncesine kadar cam sektörü kendi çapında idare ediyordu...özellikle son iki yıl coştular...işte bu tur sektör döngülerini yakalamak lazım..başka güzel örnekler de Demir çelik ve havayolu.
%30 u: hisse ve patron mazisi
Kalan 10 larca diğer faktörün toplam etkisi %10 geçmez bence.
Sigorta şirketi araştıranlarin ak Sigorta yi da incelemelerini öneriririm. Şu an düşüş trendinde 200 dâhil hareketli ortalamaların altinda. Hisse başı kari en yuksek sigorta sirketi olarak gozume carpti.
Yer İmleri