Sayfa 88/1230 İlkİlk ... 38788687888990981381885881088 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 697 - 704 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1. Arçelik benimde dikkatimi çekiyor ama 1 yıldır yatırımcısını bezdirmiş durumda bakalım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2.  Alıntı Originally Posted by Schizophren Yazıyı Oku
    Arçelik benimde dikkatimi çekiyor ama 1 yıldır yatırımcısını bezdirmiş durumda bakalım

Soda da 1 yıldır yatırımcısını bezdirmişti ama şuanki durumlarına baktığında ihya etti yatırımcısını.

3. Kriz zamanı senet almak iyidir de sorun, krizin ne zaman biteceğini veya bitene kadar seni bitirip bitirmeyeceğini bilememendir.
    2013'te bile bu borsa ucuzdu, o zamandan beri kriz üstüne yeni kriz, ilk krizde alan parayı çoktan sıfırladı bile. Alım yeri birşeylerin düzeldiğini gördüğün yerdir bana göre.

Zamanında 20-25 milyar dolarları görmüş bankalar pul değerine geldi. Roma'nın bir günde kurulmadığı gibi para da bir günde sıfırlamadı, artık en kötü geride kaldı diye diye oldu.
    Yatırımda tek kural var o da para kaybetmemek. Şu borsaya yatırım yapıp da para kaybetmemiş olan varsa (reel olarak) gerçekten büyük saygıyı hak ediyor.

Gelişmiş ülke ayrı birşey, gelişen ülke dedikleri aslında geri kalmış ülkeler tamamen ayrı birşey. Yatırıma dair orada söylenen, yazılan, orada olan bitenin burası ile ilgisi alakası yok.
    Bu yazı yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.
    “invest only if you would be comfortable owning a stock, even if you had no way of knowing its daily share price.” ― Benjamin Graham

4.  Alıntı Originally Posted by wiseinvestor Yazıyı Oku
    Kriz zamanı senet almak iyidir de sorun, krizin ne zaman biteceğini veya bitene kadar seni bitirip bitirmeyeceğini bilememendir.
    2013'te bile bu borsa ucuzdu, o zamandan beri kriz üstüne yeni kriz, ilk krizde alan parayı çoktan sıfırladı bile. Alım yeri birşeylerin düzeldiğini gördüğün yerdir bana göre.

Zamanında 20-25 milyar dolarları görmüş bankalar pul değerine geldi. Roma'nın bir günde kurulmadığı gibi para da bir günde sıfırlamadı, artık en kötü geride kaldı diye diye oldu.
    Yatırımda tek kural var o da para kaybetmemek. Şu borsaya yatırım yapıp da para kaybetmemiş olan varsa (reel olarak) gerçekten büyük saygıyı hak ediyor.

Gelişmiş ülke ayrı birşey, gelişen ülke dedikleri aslında geri kalmış ülkeler tamamen ayrı birşey. Yatırıma dair orada söylenen, yazılan, orada olan bitenin burası ile ilgisi alakası yok.
    Yazdıklarının çoğuna katılıyorum, katılmadığım yerler de kişiden kişiye değişebilecek konular...yoruma açık mevzular bence.

Olaya sadece borsa ve hisse olarak değil de, portföy bazında bakmak lazım...yıldan yıla portföy artıda mi, reel kazanç var mi buna bakmak lazım...borsa sonuçta portföyümüzdeki en riskli enstrüman, bir yıl %20 kaybettirir, ertesi yıl %10...ama üçüncü yıl %50 artı yapar.

Önemli olan yeterince iyi çeşitlendirilmiş bir portföy yapmak..hisse portföyünü de iyi çeşitlendirmek lazım ayrıca. Ayrıca en az 2-3 yıl sabredebikecek maddi ve mental güce sahip olabilmek...sonuçta boşuna uzun vade yatırım demiyoruz.

Öte yandan 3 yıl bekleyince, buralardan alsan bile reel kazanç olmayabilir..olasılık hesabı yapıyoruz, sadece kazanma ihtimali kayba göre çok daha yüksek diyoruz..kendi adıma tabi.

5.  Alıntı Originally Posted by Schizophren Yazıyı Oku
    Arçelik benimde dikkatimi çekiyor ama 1 yıldır yatırımcısını bezdirmiş durumda bakalım

Arçelik 20 tl den alınır diyen uzun vadeciler vardı..başta bu islerde saygı duyulan Tuncay turşucu mesela..bana o seviyeler pahalı geliyordu..bence 9-12 tl araligi uzun vade için biriktirme bölgesidir.

Belki birilerine de burası pahalı geliyordur�� ama Arçelik dünya çapında, ülke riskini bolmuş bir dev..sadece konjonktür olarak kötü bir donemde, önümüzdeki yıl atlatır bu döngüyü.

6. Bu arada bir firma pahalı ya da ucuz derken cari duruma bakmıyorum..konjonktür analizi yapıyorum..mesela Arçelik geçen yıl pahalı değildi, ama 2-3 yıllık projeksiyon yapınca pahalı geliyordu...şimdi bu analizi yapınca ne ucuz ne pahalı diyorum...iyi firmalar zaten ucuz olmaz genelde, primli işlem görür çoğunlukla, nadiren ve çok küçük zaman dilimlerinde ucuz olur.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bu arada bir firma pahalı ya da ucuz derken cari duruma bakmıyorum..konjonktür analizi yapıyorum..mesela Arçelik geçen yıl pahalı değildi, ama 2-3 yıllık projeksiyon yapınca pahalı geliyordu...şimdi bu analizi yapınca ne ucuz ne pahalı diyorum...iyi firmalar zaten ucuz olmaz genelde, primli işlem görür çoğunlukla, nadiren ve çok küçük zaman dilimlerinde ucuz olur.
    Altına imzami atarım ... kesinlikle...

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Tam alım yapılacak gün, vade en az 2-3 yıl olmalı tabi��

Portföye x tl Arçelik ekledim 12 dem...11,5-11-10,5-10-9,5 ve 9 sonraki alim seviyeleri...x tl olacak her alım...gelirse tabii ki, gelmezse yukarı yönlü oluşur maliyet.
    Sayın Cautionary

Bende kriz süresinin ne kadar süreceğini bilmediğim için 16,50 tan bir miktar toplu alım yaptım.O günden beri hergün biriktire biriktire ilerliyorum ya ort. maliyetim ile fiyat kesişecek ya da benim arçelik için ayırdığım tutara ulaşacak, o gün alımı bırakacağım. Bu konuda disiplinin çok önemli olduğunu düşünüyorum %5 yükseliş yaptığı gün bile alıma ara vermedim.
    Arçelik gibi köklü ve büyük bir şirketin batma ihtimalinin çok düşük olmasından dolayı uzun vade ihtiyaç olmayan para ile sabırla biriktirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Hem biriktirdiğim için keyif alıyorum hem de ortalama bir maliyet oluşturduğum için risk ve pişmanlığımı azaltıyorum.

Saygılar

Sayfa 88/1230 İlkİlk ... 38788687888990981381885881088 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •