Sayfa 449/777 İlkİlk ... 349399439447448449450451459499549 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 3,585 - 3,592 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

Plana göre, dış borçlanmada Çin piyasasına yönelinecek, bu doğrultuda ilk kez Çin yuanı cinsinden tahvil ihracı yapılacak.
    Yahu o piyasaları bilmem etmem, ama doların sıkılaşmaya başlamasından, daha doğrusu Nisan ayından itibaren dolar karşısında %10 civarında değer kaybeden bir Yuan var..ve sıkılaşma devam devam edeceğine göre, Yuan'a güvenip kim sana Yuan üzerinden borç verir..ÇİN'lilerin kendisi dahil, hiç kimse..

Netekim dişinin kovuğunu doldurmayacak ÇİN'den aldığın en son kredi bile dolar üzerinden değil mi?

Walla bende anlamıyorum hakikaten ne yerler ne içerler..gerçekçi olmak bu kadar zor mu..

Hadi ben yanıldım Yuan üzerinden bir miktar borç alındı diyelim..ne kadar, hangi miktarda alabilirsin ki..

Hakikaten memlekette düzgün düşünmek ve kafayı yememek mümkün değil..

2.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Yahu o piyasaları bilmem etmem, ama doların sıkılaşmaya başlamasından, daha doğrusu Nisan ayından itibaren dolar karşısında %10 civarında değer kaybeden bir Yuan var..ve sıkılaşma devam devam edeceğine göre, Yuan'a güvenip kim sana Yuan üzerinden borç verir..ÇİN'lilerin kendisi dahil, hiç kimse..

Netekim dişinin kovuğunu doldurmayacak ÇİN'den aldığın en son kredi bile dolar üzerinden değil mi?

Walla bende anlamıyorum hakikaten ne yerler ne içerler..gerçekçi olmak bu kadar zor mu..

Hadi ben yanıldım Yuan üzerinden bir miktar borç alındı diyelim..ne kadar, hangi miktarda alabilirsin ki..

Hakikaten memlekette düzgün düşünmek ve kafayı yememek mümkün değil..
    Gerçekçi olmakla alakası yok sevgili enki..
    Bu iş bitti..
    3 küsür milyar dolar borcu dünyanın başka bir yerinden değilde çinden zorla bulabildin..Ve bunu haber yaptın işteeee bakın şeklinde..

3 MİLYAR..

Kimse sana dolar vermiyor..
    Kapılar yüzüne kapanıyor..

Artık faizide 25 yapsan bi netice alabileceğimizi sanmıyorum..

Öyle yada böyle ABD nin çizgisine geleceksin..
    Yoksa dolar 10 da olur 20 de..50 100 de..

O çizgi daha geride idi..
    Bence rahip olayında biz hallederiz abbiiii sıkıntı yok moduna girince REST dediler..

Adam kararlıyız dedi..
    Bizim ki gevelemece..

Apar topar bıraksak bile rezalet..
    2 senedir tutuyoruz adamı hala iddianame bile yok hakkında diyorlar..
    Ergenekon balyoz saçmalıklarına benzemez elin adamı..

3. Büyük başlardan birisi yada 1-2 banka da panik başlar..
    Apar topar salarlar..
    Çok geç kalınır hasarın onarımı 6 ay yerine 3 sene sürer..

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Gerçekçi olmakla alakası yok sevgili enki..
    Bu iş bitti..
    3 küsür milyar dolar borcu dünyanın başka bir yerinden değilde çinden zorla bulabildin..Ve bunu haber yaptın işteeee bakın şeklinde..

3 MİLYAR..

Kimse sana dolar vermiyor..
    Kapılar yüzüne kapanıyor..

Artık faizide 25 yapsan bi netice alabileceğimizi sanmıyorum..
    Gund, bak bu kısmını anlamadım..devlet mi borç(dolar) bulamıyor demek istedin..yada özel de dahil mi buna..şu açıdan soruyorum, önümüzdeki bir senede 180 milyar dolar civarında borç çevirecekmişiz..birde yaklaşık 50 milyar dolar civarında cari açık olsa, toplamda 230 milyar dolar borç bulmak yada çevirmek zorundayız..

Şimdi senin dediğin gibi olursa, yani kimseler dolar vermiyorsa, oyun şu an biter değil mi..bilgim yok ama daha maliyetli olsada bankalar ve devlet vadesi gelen borçlarını çeviriyodur sanırım..yoksa çoktan ayvayı yerdik..yada ayvayı yeme noktasından önce ''Londra yolları taştan'' olurduk..

Ha dersen ki miktar anlamında bir partide 3 küsür milyar dolarlık bir parayı ancak ÇİN'den bulabildik, o zaman anlarım..selamlar..

5. Heç fonların dolar endeksinde aşırı bir şekilde alıcı olması, doların küresel piyasalardaki seyri için iyi bir işaret değil. Çünkü, genelde heç fonlar, dönüş noktalarını göremeyip, hatalı pozisyonda ısrar ediyorlar..

https://kingworldnews.com/alert-hedg...-against-gold/

6. Aksel Kibar'dan, Türkiye'nin 2 yıllık hazine kağıdı faizi grafiği.

https://twitter.com/TechCharts/statu...38693052260352

7.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Şu koyuyla gösterilen bölümlerde bile gönül kitabından seçmeler görünüyor..nasıl küresel dönüşümü okunupta faizlerin düşürüleceği söylenir ki..

Allah aşkına, ciddi bir sıcak para stoğu üzerindeyken ve 450 milyar dolar borçla bu faizler nasıl düşer..hadi onu geçelim, globalde faizler arttıyorken sen faizleri nasıl düşüreceksin..ha gariban Tl mevduatcısının faizini belki düşürürsün, o başka!!

Aşağıda ülkelerin tahvil faizleri 4 yılın en yükseğinde..FED durmadıktan sonra içeride faizleri nah indirirsin..

ilahi sizde, bunda şaşacak ne var ?
    sabit kur rejimi, usd 8 TL. faiz de % 5
    böyle bir şey olamaz kesinlike diyebilen var mı?

Alıntı Originally Posted by lanxcelot Yazıyı Oku
    ilahi sizde, bunda şaşacak ne var ?
    sabit kur rejimi, usd 8 TL. faiz de % 5
    böyle bir şey olamaz kesinlike diyebilen var mı?
    Haklısınız..

Faiz %5 ile dolarda iyi atmosfer yapılır da, 8 Tl kesmez ama(karaborsada)..

İşte o zaman bizim aypon çocuları ne yapar bilemem..

Gariplerim bir darbe gördüler..

Sıra geldi yüksek enflasyona..

Sonrada sıra gelir 70'li yıllardaki kuyruklara..

Türkiye eski Türkiye değil..

Son düzenleme : enki; 04-08-2018 saat: 11:55.

Sayfa 449/777 İlkİlk ... 349399439447448449450451459499549 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •