Artan

13,86 10 18:10
16,73 9.99 18:10
48,46 9.99 18:10
47,80 9.99 18:10
9,49 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

74,25 -10 18:10
1,80 -10 18:10
247,50 -10 18:10
261,00 -10 18:10
355,50 -10 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.483.671.562,50 18:10
7.660.126.892,25 18:10
7.224.558.633,72 18:10
6.414.277.037,00 18:10
6.015.548.689,20 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Sn KaraKemal;

Anlattığınızın çoğu sebep değil sonuç.

Yalnız yazınızın başındaki Suriye bataklığı ile ilgili komplo teorinize " anlatılan o ki, katar doğalgazının avrupaya geçiş hattını esed'in kabul etmediği (ab'nin gaz monopolü rusya olması vechiyle) ve esed'in devrilmesi üzerine kurulan senaryolar." diye başlamışsınız.

Anlayamadığım şu...

Katar doğalgazı Suriye'ye kadar sanırım Irak üzerinden gelmeli...Tasarlanan doğalgaz hattı oradan Suriye'ye gireceğine, Türkiye'ye girse, zaten Katar'la aramız nasılsa iyiyken, oradan AB ye gitse daha uygun olmaz mıydı? Kavga da çıkmazdı...

Bir de ben muhalif olsam başkanlık sistemini desteklerim dedikten sonra yazınız "başka ne var elimizde? 35 sene evvel amerikancı faşist cuntanın yapmış olduğu bir anayasa.."
    diye bitmekte...

Bugün Anayasa değişikliğine hayır diyenlerin nerdeyse tamamı, eminim, cunta Anayasası aynen kalsın diye bir düşünce içinde değiller.

Zaten cunta Anayasası bu yönetim de dahil çeşitli yönetimlerce onlarca defa değiştirildi.

İyi de bugünkü cunta Anayasasının alternatifi bu değişikliklerle getirilen Anayasa mıdır?

Neyse...

Bazı çelişkiler var yazınızda .

Kabul etmediğim. Ya da bana makul ve rasyonel gelmeyen.

Sadece onları işaret ettim.

yandaş kesimin mağduriyet temalarına daha oncede değinmiştik. yanlış icra edilen bir dış politika var ancak bunda mevcut zihniyetin kusurlarını görmezden geliyorlar. çok basit bir başlangıç noktası şu olabilir mesela: bu ülkede mevcut zihniyet 10 yıl once Buyuk Ortadoğu Projesi nin (BOP) eşbaşkanı olmakla övünüyordu. BOP projesi bunlara göre neydi acaba ? çok normal bir şeymiş gibi görmüş olsalar gerek ki "eşbaşkanlık görevini" bir övünç kaynağıymış gibi tekrarladılar uzun süre.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

3.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Sn KaraKemal;

Anlattığınızın çoğu sebep değil sonuç.

Yalnız yazınızın başındaki Suriye bataklığı ile ilgili komplo teorinize " anlatılan o ki, katar doğalgazının avrupaya geçiş hattını esed'in kabul etmediği (ab'nin gaz monopolü rusya olması vechiyle) ve esed'in devrilmesi üzerine kurulan senaryolar." diye başlamışsınız.

Anlayamadığım şu...

Katar doğalgazı Suriye'ye kadar sanırım Irak üzerinden gelmeli...Tasarlanan doğalgaz hattı oradan Suriye'ye gireceğine, Türkiye'ye girse, zaten Katar'la aramız nasılsa iyiyken, oradan AB ye gitse daha uygun olmaz mıydı? Kavga da çıkmazdı...

..
    üstad, suriye gibi ciddi bir petrol/gaz rezervi olmayan ama hatların geçiş yolu olabilme özelliğine sahip bir toprak parçası üzerinde bu kadar vaveyla kopartılması açısından, anlatılan bu teori bana mantıksız gelmedi, o yüzden 'denilen o ki' diye aktardım.. gaz/petrol kaynağı ortadoğu'da, talebi avrupa'da, özellikle doğalgaz boru hattıyla aktarılmak durumunda, güzergah diye bi mevzuu var.. şahsi fikrime göre, esaslı sebeplerden biri de israil'in güvenliğidir- suriye arap dünyasının silahşörü olarak bilinir, bu rejimin yıkılması israil için iyidir çünkü hizbullan ve iran gibi israil'in belası olanlarla da aynı cephededir vs..

sn bosforusun alıntıladığı yazıya büyük ölçüde katılıyorum, bahsedilen aileler- yani fed-merkezli bankacılık sistemi üzerinden günümüz dünyasını ekonomik/siyasi olarak kontrol altında tutmakta olan güç sahipleri- bizim elemanın ismini çizdiler, devirmek için defalarca teşebbüste bulundular (oysa ilk 7 yılında destek atmışlardı- ordudaki avrasyacıları elimine etmek veya ordunun elinde tuttuğu siyasi inisiyatifi kırmak için).. ama olmadı, devrilmedi eleman, bileği bükülmedi.. şimdi bir mutabakat ihtimali var, uzlaşma sağlanırsa ekonomik görünüm tam terse döner

2013 fed kaynaklı EM paralarına saldırı hareketinde TL ortalama bir değer kaybetti- 2015 sonrası negatif ayrıştı, ilk sebep merkez bankası bağımsızlığı/ faiz söylemleriydi- reis ne zaman ağzını açsa kuru yukarı sürüyordu piyasa.. ikinci dinamik anayasa değişikliği idi ve asıl ayrışma onunla ilgili oldu.. ekim'de bahçeli ref. için açık çek verdi ve kur 2.90' ları yukarı geçerek
    yürümeye başladı (15/07 darbede bile yukarı gitmemişti) bu anayasa değişikliğinden hiç bi zaman hoşlanmadı piyasa- adı geçtiğinde de, meclise geldiğinde de, halk oylamasına giden süreçte de).. böyle bi dinamik realize olduğu vakit (ister evet/ ister hayır) trend normalde terse döner.. hep böyle olmuştur, piyasaların işleme mantığı böyledir..

tabii, gönül ister ki, dolarcı arkadaşlar açısından kur hep yukarı devam etsin- en kısa zamanda 4.50 olsun, seneye 6.69 olsun, 7.00 olduğunda powerpc dolarlarından birazını bozsun (TL faizi de en az %20- 25 verirlerse) ekonomiye kazandırsın- o sayede yüksek teknolojiye/ inovasyona yatırım yapabilsin türk ekonomisi, ihracatçı bayram etsin

Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    .....bu anayasa değişikliğinden hiç bi zaman hoşlanmadı piyasa- adı geçtiğinde de, meclise geldiğinde de, halk oylamasına giden süreçte de).. böyle bi dinamik realize olduğu vakit (ister evet/ ister hayır) trend normalde terse döner.. hep böyle olmuştur, piyasaların işleme mantığı böyledir..

tabii, gönül ister ki, dolarcı arkadaşlar açısından kur hep yukarı devam etsin- en kısa zamanda 4.50 olsun, seneye 6.69 olsun...
    Hocam öncelikle benim tahminim ref sonucu ne olursa olsun yaz sonu erken seçim olacağı. Tabi bu sefer ref. fiyatlaması yerini seçim beklentisine bırakacak.
    2. Olarak ben de dolarcı sayılırım. Full dolardayım. Ama mevduat vs değil. Bu durumda aslında ben sadece paramın değerini korumuş oluyorum. Kazanç elde etmiş olmuyorum.
    Diğer taraftan ben dolar kurunun uzun süre yüksek kalmasının faydalı olacağı kanaatindeyim.Böylece belki "ne üretip kendimi yorayım. Alıp Çin'den kendi logomu basar satarım" mantığı biraz değişir...

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku

tabii, gönül ister ki, dolarcı arkadaşlar açısından kur hep yukarı devam etsin- en kısa zamanda 4.50 olsun, seneye 6.69 olsun, 7.00 olduğunda powerpc dolarlarından birazını bozsun (TL faizi de en az %20- 25 verirlerse) ekonomiye kazandırsın- o sayede yüksek teknolojiye/ inovasyona yatırım yapabilsin türk ekonomisi, ihracatçı bayram etsin

Doları, elindeki üç beş kuruşu kaybetmemek için son liman olarak görenlere bu takılma ve yanlışlık hep yapılıyor.

Oysa bu konuda sayısız çıklama yaptık.

Dolarda kur artışıyla para kazanılmaz.

Çünkü malesef bu ülkede temel değer dolar...

Doları olmayan elindekilerin değeri dolar bazında düştüğünden kaybetmekte.

Dolarda kazanç, benim bu başlığa alternatif olarak açtığım "dolar kuru bu, iner de çıkar da" temelinde al-sat yaparak gerçekleşebilir.

Eğer hesap dönemi sonunda elinizde daha fazla dolar varsa kazançlısınızdır...

ben ülkemin rasyonel insanlar tarafından yönetilmesini isterim, kendi gücünü ve potansiyelini bilerek gelecekte dunya sahnesinde istediğini yaptırabilir pozisyonda olması için çalışmasının, terlemesinin ve akıllı olmasının gerekliliğine inanırım.

ancak ....
    ülkede kaba kuvvet ve bağırmayla istedikleri gibi at oynatabilleceğini zanneden mevcut zihniyet dünyanın kuvvetli ülkeleriyle aynı tarzda ilişki kuramadıkları için, sürekli yenildikleri için bu hezimetleri unutturabilecek kavramlar icat ediyorlar: üst akıl, karanlık mahfiller, şer odakları...gibi kavramlar.

oysa yapılması gereken rasyonel aklın hakim kılınması ve din merkezli yapılanmalardan uzak durulması değilmidir ?evet, ancak bu reçeteyi istemiyor ülkedeki bazı odaklar.

o yuzden teflon tava gibi hiç bir sorumluluk üstlenmeden başkalarını suçluyorlar. dost/düşman kavramları tarhin başlangıcından beri var. buna uygun biçimde bunu realite kabul ederek ve zırt pırt ağlamadan hareket etmeleri gerekirken tam tersini yapıyor ve durmadan aglıyorlar.

elbette işin sosuda şu: "abd doları güçlü çünkü ordusu güçlü" yada "abd deki üniversitelerin %99 u süprüntü" tarzı temelsiz/manasız/ezber çıkarımlar sunmaktan başka bir şeyde yapamıyorlar.

işin doğrusu şu: abd deki universitelerin önemli bir bölümü zaten dunyanın en iyileri içinde. ayrıca abd dolarının güçlü olması bir çok alanda üstünlüğün sonucudur, sadece ordunun güçlü olmasına bağlanamaz, hatta denilebilir ki ordusunun güçlü olmasının en önemli nedeni de aslında ülkedeki rasyonel sistem ve bilimde tartışmasız birinciliğidir. dolayısıyla ordusunun veya doların gücü bir sonuçtur, diğer alanlardaki (ekonomik sistemi, seküler yapısı, rasyonel akıl, bilim/teknoloji, universiteler vb) tartışmasız üstünlüğünün bir sonucu..
    Son düzenleme : discretus; 09-04-2017 saat: 11:11.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    ....
    oysa yapılması gereken rasyonel aklın hakim kılınması. ..
    Kesinlikle katılıyorum....
    Bakın bir isim vereceğim biliyordunuzdur belki. "Wernher Magnus Maximilian von Braun" bu adam Hitlerin bilim adamlarından biri. 2. Dünya Savaşı sırasında Hitlerin talimatı ile füze çalışmaları yürütmüştür.
    Savaşın sonlarına doğru ABD'ye gitme teklifini kabul eder.
    ABD'ye gider. Nasa'da çalışmaya başlar. Ve tasarladığı roket ABD'nin uzaya gitmesini sağlar.
    Oysa bizde olsa "bu bizim düşmanınız" diyerek görüldüğü yerde indirilirdi.
    Ama bahsettiğiniz gibi "rasyonel" hareket "öldürmeyi" değil "yararlanmayı" gerektirir.

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    ben ülkemin rasyonel insanlar tarafından yönetilmesini isterim, kendi gücünü ve potansiyelini bilerek gelecekte dunya sahnesinde istediğini yaptırabilir pozisyonda olması için çalışmasının, terlemesinin ve akıllı olmasının gerekliliğine inanırım.

ancak ....
    ülkede kaba kuvvet ve bağırmayla istedikleri gibi at oynatabilleceğini zanneden mevcut zihniyet dünyanın kuvvetli ülkeleriyle aynı tarzda ilişki kuramadıkları için, sürekli yenildikleri için bu hezimetleri unutturabilecek kavramlar icat ediyorlar: üst akıl, karanlık mahfiller, şer odakları...gibi kavramlar.

oysa yapılması gereken rasyonel aklın hakim kılınması ve din merkezli yapılanmalardan uzak durulması değilmidir ?evet, ancak bu reçeteyi istemiyor ülkedeki bazı odaklar.

o yuzden teflon tava gibi hiç bir sorumluluk üstlenmeden başkalarını suçluyorlar. dost/düşman kavramları tarhin başlangıcından beri var. buna uygun biçimde bunu realite kabul ederek ve zırt pırt ağlamadan hareket etmeleri gerekirken tam tersini yapıyor ve durmadan aglıyorlar.

elbette işin sosuda şu: "abd doları güçlü çünkü ordusu güçlü" yada "abd deki üniversitelerin %99 u süprüntü" tarzı temelsiz/manasız/ezber çıkarımlar sunmaktan başka bir şeyde yapamıyorlar.

işin doğrusu şu: abd deki universitelerin önemli bir bölümü zaten dunyanın en iyileri içinde. ayrıca abd dolarının güçlü olması bir çok alanda üstünlüğün sonucudur, sadece ordunun güçlü olmasına bağlanamaz, hatta denilebilir ki ordusunun güçlü olmasının en önemli nedeni de aslında ülkedeki rasyonel sistem ve bilimde tartışmasız birinciliğidir. dolayısıyla ordusunun veya doların gücü bir sonuçtur, diğer alanlardaki (ekonomik sistemi, seküler yapısı, rasyonel akıl, bilim/teknoloji, universiteler vb) tartışmasız üstünlüğünün bir sonucu..
    ABD de kac universite var

3000

Benim okul MBA de 30. uydu. Rusvet girla isteyen giriyordu okula. Artik daha asagidaki okullari siz dusunun

Ben gozumle gordum icinde yasadim diyorum ama inandiramiyorum

Televizyon seyreden ve Amerikan filmleriyle beyinleri yikanmis 3. dunya ulke insanlarini kaale almayin

zaman kaybi

Amerika hala dunyanin lideridir ve en guclusudur ama hizla kan kaybetmektedir. Hemde baya hizla....

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •