Sayfa 451/777 İlkİlk ... 351401441449450451452453461501551 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 3,601 - 3,608 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    GAYRİMENKUL Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik :

- Devletten bu konuda bir "altın vuruş" bekliyorum.

Ardından sözünü ettiği "altın vuruş"u açtı:

- Hazine ve Maliye Bakanlığı, konut kredisi kullanacak vatandaşların yıllık faiz yükünün 8 puanlık bölümünü karşılayabilir. Böylece faiz, tüketici açısından konut alınabilir noktaya çekilmiş olur.

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...lasin-40918478

İşte kendisi için bir şey istemeyen, sadece ülke yararını düşünen bir vatansever vatandaşımız...

Bu tiplere (ya da bu tür tekliflere) halkımız "anan güzel mi?" der.

Annesinin güzelliği ile neden ilgilenirler, bir fikrim yok.
    Eeeee etme bulma dünyası..1 dolar=1 TL olacak, değerli TL onurumuz dendiğinde, üretim sekteye uğrayıp, fabrikalar kapanırken yada Cumbaba eşlğinde Mısıra fabrika taşımaya gidilirken bunların her tarafları denkti..üretim yaparken batanlara da bunlar işi bilmeyenler deniyordu/diyorlardı..

Bu batan betoncularda işi bilmeyenlerdir, önemsemeye gerek yok canım..iş bilmeyen çavuşlar döner bir yerlerini avuçlarmış..boşverelim..

Daha sırada mobilyacılar, otomotivciler, tavukcular, enerjiciler, fındıkçılar, ayşe kadın fasulyeciler vb vb. , varda var..devlet hepiciğine yardım etsin..tabi banada, emekli maaşım kuşa döndü/dönüyor...

2.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Zaten DXY dönmeyi bitirip okeyi masaya bırakırsa aynı şeyler olacakta..benim aklımın almadığı ABD'nin bize ekonomik yaptırım felan uygulamasına gerek yok..biraz beklese yada faizin dozunu biraz kaçırsalar, olacaklar belli..biz bize yeteriz..

2 Ağustos itibarı ile;

Faizin dozunu bir tık kaçırsalar EM ler küllüm olur ama halihazırda ABD ekonomisinin tek başına iyi olmasının bir değeri olmayacak. Hele ki global ticareti sekteye uğratırken. Birileri zorla dünyaya bir şeyler satmaya çalışırken mümkün mü?

Alıntı Originally Posted by asgaridr Yazıyı Oku
    Faizin dozunu bir tık kaçırsalar EM ler küllüm olur ama halihazırda ABD ekonomisinin tek başına iyi olmasının bir değeri olmayacak. Hele ki global ticareti sekteye uğratırken. Diğerleri zorla dünyaya bir şeyler satmaya çalışırken mümkün mü?
    Walla dostum normalde doğru söylüyorsunda, Trump'ın bile şimdilik bu konuları taktığı yok..en son 200 milyar dolarlık malda daha önce koyduğu %10'luk vergiyi, Çin'e şantaj için %25'e çıkaracağını söylüyordu..dün hamle geldi ve ÇİN 60 milyar dolarlık ABD ithalatına vergi koyacağını bildirdi..Şimdi sıra Trump'ta ve bahse konu vergiyi %25'e çıkaracak muhtemelen..

Kısaca dünya ticaretini pek takan yok gibi şu sıralar..işler kızışmaya başladı..diğer taraftan FED'in değişmezse, gelen büyüme ve enflasyon verileri ile ne yapması gerektiği belli..belki taperi durdurur diyeceğim ama onun içinde olağanüstü şartların gelişmesi gerekecektir kanaatimdeyim..

Neyse, Temmuz ayı genelde EM kurlarında rahatlama görülürken(Zar, Rub, Brl vb..) Yuan'da ve bizim TL'de hiç bir rahatlama görülmedi..Birde DXY dışarı okeyi atarsa ne oluru bilemiyorum..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12

Bütçe, 1993'ten bu yana ilk kez 2018'de faiz dışı açık verdi.

Bu durum, kamu kesiminin borcu olmasa ve faiz ödemek zorunda kalmasa bile giderlerini karşılayacak kadar gelire sahip olmadığını göstermekte.

Sonucu biliyoruz.

Vergi Affı
    Imar Barışı
    Bedelli Askerlik
    Çift haneli Zam'lar
    Yastik Altı talebi
    vb..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12

Ali Ekber Yıldırım
    (FACEBOOK)

"Tarım ve Orman Bakanlığı"nın 100 günde yapacaklarını yazıp Cumhurbaşkanı'na sunanların Türkiye'de yaşadıklarını sanmıyorum. İlk 100 günde tarımın hiç bir sorunu yok, çiftçi yok, çözüm yok. Odun üretiminin % 40 artırılması var. İşimiz gerçekten çok zor.

Evet evet..bu işler cinfikirler ortaya atılmadan olmaz..

Emlak Bankası adımı sektörü umutlandırdı

Bu yıl durgunluk ile gündeme gelen inşaat sektörü, Emlak Bankası'nın tekrar faaliyete geçecek olmasından umutlu. Sektör temsilcileri Banka'nın faaliyete geçmesi ile birlikte inşaatta finansman sorununun çözüleceği ve katma değerin artacağı görüşünde.

https://www.dunya.com/ekonomi/emlak-...-haberi-424425
    Yazıdan Durbakayım ne demiş okuyalım..

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Emlak Bankasının tekrar faaliyet göstermesinin, sektör açısından büyük önem taşıdığını belirterek, "Temennimiz bankanın sektörü rahatlatacak ve önünü açacak yeniliklerle birlikte faaliyet göstermesi. Mesela banka sektöre destek vermek için gayrimenkul fonu oluşturabilir." dedi.

Firmaların, sektörün ihtiyacına göre konut, ofis veya dükkanını iyi bir indirimle banka fonuna satabilmesi gerektiğine dikkati çeken Durbakayım, konut üreticilerinin sahip olduğu gayrimenkulleri bu bankaya teminat olarak verip düşük maliyetli kredi kullanabilmesi gerektiğini vurguladı.

Durbakayım, "Belirli bir süre sonra bunu elden çıkaran banka, hem sektörün finansman teminine hem de konut kredileri veya mortgage'a imkan sağlamış olur. Diğer taraftan erişilebilir konut üretimi için potansiyel arsa geliştirilmesi konusunda da sektöre destek verebilir. Bankanın yapabileceği bir önemli faaliyet ise konut üretici ile arsa sahibinin birlikte geliştirecekleri projelerde fizibilite hazırlayıp rapor sunması olacaktır." şeklinde konuştu.
    Way way..işte budur..bravo..

''Belirli bir süre sonra bunu elden çıkaran banka''..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Evet evet..bu işler cinfikirler orataya atılmadan olmaz..

Yazıdan Durbakayım ne demiş okuyalım..

Way way..işte budur..bravo..
    Sadece boş laf üreterek sorunlar çözülmez.!!
    Varlık fonu vardı ya ne oldu??
    Kaos tüm hızıyla YOLDADIR.!!
    Saygılar
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Aslında kredi ile edinilen gayrımenkulün ipotek edilerek tekrar kredi alınması aklıma son krizde ABD yi getirdi...

Sayfa 451/777 İlkİlk ... 351401441449450451452453461501551 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •