Sayfa 551/1023 İlkİlk ... 51451501541549550551552553561601651 ... SonSon
Arama sonucu : 8182 madde; 4,401 - 4,408 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Asrın lideri 3 lirada dolar satın dedi
    Dolar 3.50 aldı soluğu
    Asrın lideri çağrıyı yeniledi 4 tl de alanın eli yanar dedi
    Yastık altındakileri sisteme sokun diye ekledi
    Dolar soluğu 5 lirada aldı.
    Asrın lideri 5 de yastık altındakiler çıksın yerli ve milli olsun dedi
    Kur zincirini koparmış deli dana gibi gidiyor yine.

Asrın lideri 3 den 3.50 den döviz bozdurttuğu vatandaşa ne diyecek şimdi.

Valla ersoy deltanın topiğini kapattılar.Onun bir hesabı vardı dolar 2000 de kaç liraydı evler kaç liraydı altın kaç liraydı şimdi ne kadar oldular diye.Evler 20 ila 30 kat artmış.Altın da nerdeyse 30 kat dolar ise 1.5 dan 4,5 e gelmiş bu aradaki fark kapanır demişti.Bu analizi yazdığında dolar 4 ila 4.5 arasında bir yerdeydi.Ve 2020 2025 arasında global bir kriz geleceğinden dolarda inanılmaz rakamlar olabilir demişti.Ha onsta da inanılmaz rakamlar yazmıştı.O yüzden gram aldım zaten.Dedikleri çıkacak mı ne.Onun hedef değerlerini buraya yazamam gülenler olabilir)))))))))Belki de daha olay yeni başlıyordur daha dünyada bir şey yok bu sade bizim dinamiklerimizle yaşadığımız rakamlar.Zaten bu akşam bloombergte konuşan adam dolar daha nereye gidecek,onstada 1100 e kadar geri çekilme bekliyorum diyince doğru yolda olduğumu anladım.Bu bloomberg ne diyorsa tersini yapacaksın.

Geçen hafta bi 40.000 dolar aldım enpara dan sabah. Beylikdüzünde oturuyorum. Evime en yakın 3 Finansbank şubeyi aradım. 2 tanesi şu an kasa musait değil dedi.(tabi ki olabilir) 3. sü buyrun gelip,alabilirsiniz dedi. Elden aldım. Bi başka bankaya elden yatırdım. Herhangi bir sorun yaşamadım.

4. Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir de, Türkiye ekonomisi öyle bir hale geldi ki işletmelerimizden çoğu Türk Ticaret Kanununa göre batık durumda.

http://www.yurtgazetesi.com.tr/ekono...i-h104710.html

5.  Alıntı Originally Posted by starr Yazıyı Oku
    Arkadaşlar, durum vahim görünüyor.
    Bugün başımdan geçen bir olayı paylaşmak isterim:
    X bankada bulunan $20.000'i, Y bankaya transfer etmek istedim. Elden komisyonsuz olur diye, paramı çektim ve Y'ye gittim. "Cash dolar almıyoruz" dedi bireysel temsilci. Sebebini "Merkez Bankası" olarak açıkladı.
    "Yani..." dedim, "Şimdi ben size $20.000 getiriyorum ve Merkez Bankası'nı gerekçe göstererek almıyorsunuz, öyle mi?" "Evet, 15-20 gündür elektronik transferi kabul ediyoruz ancak" diye ekledi.
    Bu durumu yaşayan oldu mu?
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Ben 1-2 ay önce ICBC ile yaşadım aynı durumu. İnanmayanlar oldu burada. Eski mesajlarımda kayıtlı.
    Ama bana kendi bankalarının politikası olduğunu söylediler. Merkez ile ilgili bir şey söylenmedi.

bu konu faiz başlığında bir polemiğe sebep olmuştu bir ay kadar önce..

sn JonDowes şu şekilde netlik getirmişti konuya..

Alıntı Originally Posted by Ahme
    Tamam da icbc merkez bankası taşıma ücreti alıyor. 100,000 dolar için 1750 dolar ücret
     Alıntı Originally Posted by JonDowes
    İsmini biraz yanlış iletmişler karışıklık oradan çıkıyor. Bunun adı "taşıma komisyonu" değil, "TCMB'ye banknot satış maliyeti". Türkiye iyi kötü bir turizm ülkesi olduğundan, sürekli olarak döviz efektif (banknot) giriyor. Yurtdışına bizim turistlerle çıkarılan efektif ise o kadar fazla değil. Bu da sürekli olarak banknot birikmesini sağlıyor. Bunlar önce döviz bürolarında sonra da bankalar kasalarında birikiyor. Bankaların bu biriken dövizleri eritebileceği birkaç yolu var:

1. Talep eden diğer bankalara devretmek (ama eninde sonunda o efektif yine fazlalık olacak)
    2. İngiltere veya Almanya'ya efektif ticareti yapan bankalara göndermek (bir miktar komisyonu var)
    3. İşin kolayına kaçıp TCMB'ye vermek (çok basit ama pahalı)

Büyük bankalar asla TCMB'ye satmazlar. Yüklerler uçağa, doğru Commerzbank veya HSBC... Çünkü TCMB oranları şu şekilde:

Yani TCMB'ye 10 bin dolar efektif verirseniz, size swift ile 9.875 dolar iade ediyor. Dolar devretme komisyonu = %1.25 Diğer para birimlerini de %1-%1.25 ile alıyor. Yurtdışı bankaların oranları bunun çeyreği veya daha az. Büyük bankaların devirleri 5-30 milyon dolar arası olur düzenli olarak, yani bu oran farkı çok büyük maliyet demek. Bu yüzden ancak ICBC gibi "beni banknota bulaştırmayın zaten çok da iddialı bir mevduat bankası değilim" diyen bir banka, aldığı efektifi TCMB'ye satar ve sonra müşterisine "sigorta masrafı vs" ekleyerek %1.75 maliyet yansıtır.

(Piyasada aradığı döviz efektifi bulamayan banka TCMB'den de alabilir. Bunun maliyetleri daha insaflı görüldüğü gibi binde 1 veya 1.5. TCMB'nin elinde zaten bolca olduğu için ucuzdan satabiliyor. Ancak genelde bankalar birbirlerinden sıfır komisyonla alırlar çünkü herkeste er geç banknot birikir)
    gerçi sizin örneklerde "kabul etmeme" var. o neyin nesidir bilemem.

6.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Asrın lideri 3 lirada dolar satın dedi
    Dolar 3.50 aldı soluğu
    Asrın lideri çağrıyı yeniledi 4 tl de alanın eli yanar dedi
    Yastık altındakileri sisteme sokun diye ekledi
    Dolar soluğu 5 lirada aldı.
    Asrın lideri 5 de yastık altındakiler çıksın yerli ve milli olsun dedi
    Kur zincirini koparmış deli dana gibi gidiyor yine.

Asrın lideri 3 den 3.50 den döviz bozdurttuğu vatandaşa ne diyecek şimdi.

çok ta umrundaydı, memleketi zerre kadar düşünüyorlarsa ben elimdeki tüm dolarları vermeye hazırım..!!

Diğer topiklerden birinde bir arkadaş cengiz ,kolin falan mega projeleri yapan şirketlere amerikanın yaptırım haberi var o yüzden dolar arttı demiş.

8. 4.03-4.97 arasiydi sanırım 4.30ustu köpük.
     Alıntı Originally Posted by derinlikler Yazıyı Oku
    Teknik olarak Max -Min fiyat aralığı nedir acaba ?

Sayfa 551/1023 İlkİlk ... 51451501541549550551552553561601651 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •