Sayfa 617/1023 İlkİlk ... 117517567607615616617618619627667717 ... SonSon
Arama sonucu : 8182 madde; 4,929 - 4,936 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    *abd ankara büyükelçiliği: Mevcut gerginliklere rağmen abd, türkiye’nin sağlam bir dostu ve müttefiki olmayı sürdürmektedir. ülkelerimiz, canlı bir ekonomik ilişkiye sahiptir
    ABD Ankara Büyükelçiliği: Bu nedenle, bir Amerikalı yetkilinin, Amerikan dolarının 7 TL olacağı tahmininde bulunduğu yönünde tamamen temelsiz ve sorumsuz haberlerin Türk medyasında yer alması çok talihsiz ve rahatsız edicidir. Bu, uydurulmuş ve temelsiz bir yalandır

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Peki bu deyimin tam tercümesi ne avlanmak mı demek.Yani her türlü avlanmaya gavurlar kısaca turkey shoot mı diyor.İngilizcesi olan bir arkadaş tercüme etse de öğrensem çok makbule geçer.Forumda ingilizcesi muhteşem pek çok arkadaş yurt dışında yaşayan forumdaşlar da var.

3.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Cidden mi avcı terimi demek.Avlanmaya turkey shoot mı diyorlar gavurlar abisi.Benim ingilizce sıkıntılı ondan bilmiyorum tabi sizin kadar gavurca deyimleri.
    avcılık ve askeri terim... turkey kelimesinden önce bile vardır belki de 200-300 sene öncesinden.

Alıntı Originally Posted by bitpire Yazıyı Oku
    avcılık ve askeri terim... turkey kelimesinden önce bile vardır belki de 200-300 sene öncesinden.
    Neyse ben buldum netten.Cidden öyle bir deyim varmış.Çantada keklik,kolay av anlamına geliyormuş )))))))))

5. ABD mutabakat yok, görüşme var.

6.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Peki bu deyimin tam tercümesi ne avlanmak mı demek.Yani her türlü avlanmaya gavurlar kısaca turkey shoot mı diyor.İngilizcesi olan bir arkadaş tercüme etse de öğrensem çok makbule geçer.Forumda ingilizcesi muhteşem pek çok arkadaş yurt dışında yaşayan forumdaşlar da var.
    turkey ingilizcede hindi anlamına gelir.

7. bence abd türkiye den birşeyler istiyor (zaten biliniyor) bu süreçte (görüşme netleşene kadar) doları tl karşısında sakin tutacak söylemlerde bulunuyor.. bence abd görüşmeden türkiyenin somut adımlar atmasını isteyecek mesela papazın hemen bırakılması gibi.. karşılığında türkiye ye hiçbirşey vermeyecek.. (doların sakinleşmesinin dşında)

kısaca görüşmeden sonra papazın serbest bırakılması kararı hemen çıkmazsa abd nin söylemleri 180 derece dönebilir. ve bu dolar için tekrar bir uçuş olabilir.

birde bloomberght de abd ye gidecek heyet belli oldu diyor, fakat kimler açıklamıyor. belli olduysa neden isimler yok?

8.  Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    ABD Ankara Büyükelçiliği: Bu nedenle, bir Amerikalı yetkilinin, Amerikan dolarının 7 TL olacağı tahmininde bulunduğu yönünde tamamen temelsiz ve sorumsuz haberlerin Türk medyasında yer alması çok talihsiz ve rahatsız edicidir. Bu, uydurulmuş ve temelsiz bir yalandır
    Prof.Demirtaş attığı twitte kendisini ziyaret eden bir büyükelçilik görevlisinin doların 7 TL olmasını ön gördüklerini söylediğini yazdı.

Artık kime inanırsanız...

Sayfa 617/1023 İlkİlk ... 117517567607615616617618619627667717 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •