Sayfa 527/774 İlkİlk ... 27427477517525526527528529537577627 ... SonSon
Arama sonucu : 6189 madde; 4,209 - 4,216 arası.

Konu: Referandumda Neden EVET

1. şimdi bi tanıdığınız veya herhangi biri ile bir anlaşmaya giriyorsunuz...karşıdaki namusu ve şerefi üzerine yemin ediyor..(veya anam avradım olsun ki diyor... kusura bakmayın halk dili) bunu yapacam diyor..karşı taraf bunu yapmaz ise düştüğünüz durumda ne dersiniz..ha bide şu var..zorda kalınmıştır..yemin yutulmak zorunda kalınmıştır...ama bunu savunmak çürümenin dik alasıdır...toplumu en önemli ahlaki konular da bile çürüttünüz... azıcık akıllı olun..
    clandras'ı google'dan tıklayın yaşadığım yeri görün...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
    Anayasa değişikliğine evet diyenlere bir test yapalım..

Evet diyen arkadaşlar..

Forum şifrenizi ve e-mail şifrenizi 5 dakikalığına bana verir misiniz..

Benden memnun kalmazsanız forum şifrenizi ve e-mail şifrenizi geri veririm..

Var mısınız.. ?

EVET veririz diyebilen var mı.. ?

Ben vermem.. HAYIR derim..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    camekanın dışında
    Gönderi
    1,797
     Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    murat canaydın hayatta ; ama, konuşamaz !!!!!!!!
    british, ben 2000-2005 yılları arası kumaş ve konfekaiyon olmak üzere avrupaya arap ülkelerine ve abd ye çok hızlı mal sattım, bizim sattığımız malın 1000 mislini biesseci gibi büyükler satıyordu

ilk önce 2005 yılında cif + konteynır fiyatını neredeyse bizim verdiğimiz ihracat fiyatlarının yarı yarıya altına düşüren çin pazarı türkiyede emek yoğun sektörlerin başında gelen tekstili vurdu önce, ve arkası geldi,

ben küçük bir işletme olduğum halde 10 yabancı ihracat müşterimin 3/2 sini 6 ay içinde kaybettim ve çakıldım, bu yalnızca türkiyede değil tüm küresel pazarlarda yıkım yarattı, hadi biz küçüğüz ama büyüklerin batışı çok köpüklü olur çok su taşırır.

bunda akp nin rolü yoktur, hatta akp nin ilk 3 yıllık dönemidir bu dönem henüz, ve ab ile ilişkiler özellikle çok iyiydi o dönem

biesseci 1500 kişiye ekmek veren çok büyük tekstil deviydi, 2012 ye kadar dayanmaya çalıştı ama ancak bu kadar olur. bahsettiğim uzakdoğu piyasası biesseci gibi sönmez gibi bisaş gibi devleri aynı dönemde batırdı !

en son biessecide çalışan 200 kişi kalmıştı, tekstilde istihdam fazlası eleman çalıştırmazsın a kabinde çıkarırsın böyle bişey olduysa bile, kaldıki asparagas bunlar

ab ülkelerine doğu avrupaya abd ye mal satardı sn.canaydın, ama bozuldu piyasa, sönmez grubu tekstilden çıkıp neden çimentocu oldu sanıyorsun ! türkiyede emekyoğun sektörler uzakdoğu ile başa çıkamaz bu imkansız bu avrupalı şirketler içinde imkansız, o yüzden gidip uzak doğuya fason iş yaptırıyorlar

sen kumaşın metre fiyatını en düşük 2 dolara çekebiliyorken çin ,vietnam bunu cif dahil 1 doların altında cent bazında satabiliyorlar

bilmediğiniz konularda ahkam kesmeyin olurmu, kafanıza saksı düşse akp den bileceksiniz,
    “Kalbimizde Tanrı'nın ışığı vardır, onun adı da vicdandır." Lev Nikolayeviç Tolstoy

4. ben onların yalancısıyım !

her seçim öncesi fabrikaya işçi aldırırlarmış.......

tabi ki hepsi cehapeli imiş ..........
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by Günaydın Yazıyı Oku
    british, ben 2000-2005 yılları arası kumaş ve konfeskiyon olmak üzere avrupaya arap ülkelerine ve abd ye mal sattım, bizim sattığımız malın 1000 mislini biesseci gibi büyükler satıyordu
    Seni tespit edersem patronuna şikayet edeceğim.. İş saatlerinde forumda zevzeklik ediyor, işine gücüne bakmıyor diyeceğim..

Cuma günü çektiğin maaşını hak ettiğine inanıyor musun.. ?

Boğazından geçerken için sızlıyor mu..sızlamıyor mu ?

Çoruna çocuğuna da yediriyor musun.. ?

İşine dön işine.. Kazandığını hak et.. Helal et..

6.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    ben onların yalancısıyım !

her seçim öncesi fabrikaya işçi aldırırlarmış.......

tabi ki hepsi cehapeli imiş ..........
    ayrıca ;

biesecci , uzakdoğu etkisi ile batmış olabilir .

ancak bu, her seçim öncesi işçi aldırtmaları gerçeğini değiştirmez .
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by DeliKAN Yazıyı Oku

Var mısınız.. ?

EVET veririz diyebilen var mı.. ?

Ben vermem.. HAYIR derim..
    Yok mu.. ?

Eeee...

e-mail şifresini 5 dakikalığına tek bir kişiye vermeye imtina eden kişiler, koca ülkenin hemen hemen tüm yetkilerini (şifrelerini) 5 yıllığına birine verecek ha..

Ya bir gün Abuzittin Çöreklibatturi diye birisinin eline geçerse bu yetkiler..

Adam çöreklenip kalırsa başımıza.. Hele de 18 yaşındaysa.. En az 60 sene çöreklenir başımıza..

Tarihte bunun örneği çoktur..

Ben HAYIR diyorum..

Çünkü vatanımı, milletimi, bayrağımı seviyorum.. Bir gün vatanın, milletin, devletin, bayrağın üzerine birisinin çöreklenmesini istemem..

Bunun için HAYIR diyorum..

8.  Alıntı Originally Posted by Günaydın Yazıyı Oku
    hafta içi ev ev dükkan dükkan geziyordu ana muhalefet, hanım telefon etti evin zilinede basmışlar ? demişlerki bak canım no deyin işte şunun için bunun için tamam mı ?

hanımda demişki bi dakka bende yüksekokul mezunuyum, şükürki muhakeme yapabiliyorım memleketin dünya meselelerinin farkındayım siz hayırdır okuma yazma öğretir gibi ne kadar çirkin bir yaklaşım bu demiş ! ne diyeceğimi neye göre diyeceğimi sizden mi öğreneceğim demiş

ha işte cevap budur ?

milleti ne yerine koyuyosunuz ? herkes cahil bi siz okumuş bir siz elit bir siz farkındasınız ?

hadi oradan yav [emoji107]
    Hocam bunu anlatmasanız iyiydi.
    Şimdi bu "referandumd neden evet" başlığını açan kişinin bakış açısı çok mu farklı?

"Evet denmesi ekmek şu gibi elzem bişey. Önemli olan bunun farkına varan elitler arasına bi tartışma yaparak en önemli nedeni bulup süper elit olduğumuzu gösterelim.
    Ve siz diğer evet diyecek kişiler sizin kafanız neden evet diyeceğinize basmaz biz süper elitlerin tartışmasından gelin bunu öğrenin. "

Bu bakış açısıyla açılmış bu başlık.

Madem o kadar adaletli, dürüstsünüz bunu da eleştirin?

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 527/774 İlkİlk ... 27427477517525526527528529537577627 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •