Yanlışınız var 19 bin değil
şimdi baktım 21 bin küsürler..
Faiz artırımı zararlı ama dolar 4 TL’den 7’ye gelmesi çok yararli .. Zamanında müdahale edilseydi suan dolar 6.35’e indi diye sevinmezdik bu hallere gelinmezdi .. Merkez bankası faiz arttırmasın ama 2 yıllık gösterge faiz %25 olsunEee simdi faiz artmamış mi oldu ? Bırakın Allah aşkına .. Piyasa şartları neyi gerektiriyorsa o yapılmalı .. Enflasyon çok önemli aman faiz enflasyonu coşturur deniyor ama doların bu yükselişinin enflasyona yapacağı rekor etki konuşulmuyor ..
Şuanki faiz oranımız gerçekçi değil , faiz artışı yapılmalı .. %25 gösterge faiz ödüyorsan hala %17.75’de tutman komik ..
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
O dediğin zamanda dolar %50 değer kaybetti ve aslında epey bir korrale gittiler aşağıya doğru.
Diğer taraftan biz herhangi bir ekonomik kriz içerisinde değildik. Finansal krizin etkileriyle savrulduk.
Şu an olay çok farklı.
1-Dolar %100 yapmış yapacak.
2-Ekonomik krize girip absürt enflasyon rakamlarıyla karşılaşacağız. Faizlerde gördüğümüz gibi fırlasada hep olabilecek en alt seviyede tutulacağı için para hep borsayı veya dövizi tercih edecek.
3-Borsada bulunan yabancı fonlar kazanmak veya hisseleri enflasyona eritmemek için çılgın attıracaklar (zamanı gelince)
4-Söylediklerin konusunda şu an 2-4 ay daha haklı olabilirsin buralar dip olmayabilir ama borç krizinde de olsa 80milyonluk nüfus ve bu kadar aktif ekonomide, üstelik ülkenin her şirketi yabancı sermaye ortaklıyken o kadar düşük rakamlara asla getiremezler. Krizde dibi bulursan dolardan çok kazandırır o kesin fakat riskli.
Ytd
Yer İmleri