Artan

577.500,00 10 18:10
112,20 10 18:10
165,40 9.97 18:10
26,92 9.97 18:10
51,05 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

32,96 -9.99 18:10
129,10 -9.97 18:10
18,89 -9.96 18:10
36,00 -9.95 18:10
4,82 -9.91 18:10
Azalan Hisseler

Ýþlem

11.613.454.529,50 18:10
6.981.560.695,21 18:10
6.847.608.707,55 18:10
6.814.355.283,75 18:10
6.798.268.245,90 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 1 - 8 arasý.

Konu: Dolarda Yükseliþ Kaçýnýlmaz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alýntý Originally Posted by rxpu Yazýyý Oku
    Türk lirasýný savunabilecek *sadece* 2 müessese var. Birincisi ihracatçýlar ikincisi ise merkez bankasý. Ýhracatçýlarýmýzýn kapasitesi belli, çoðunlukla ithalata baðýmlýlar ve hala düþük teknoloji imalat yapýyorlar. (ortalama 1.74$/kg). O nedenle kýsa vadede ihracatçýlardan fazla bir þey beklememek lazým. Orta vadede ise kat ettikleri mesafeye göre somut veriler ile ihracatýn kg deðerine bakarak tekrar deðerlendirmek gerekli . Ne yazýk ki son 10 senede burada bir geliþme yaþanmadý ve yaþanacaðýna dair bir iþaret yok.

Ýkinci kurum ise merkez bankasý. Elindeki silah para politikasý ve döviz rezervi. Döviz rezervi son 2 senede uyguladýðý hatalý politikalar sonucunda ne yazýk ki tükendi. O nedenle geriye sadece tek bir silahý kaldý. O silahýn da kullanýmý çok uzun bir süre politikacýlar tarafýndan engellendi. Merkez bankasý baðýmsýzlýðý sorgulanýr oldu.

Þu aþamada gelinen noktada sadece ve sadece sýký para politikasý ve bir faiz arttýrýmý etkili olabilir. Ancak bu son silahýn kullanýmýnda da gecikilirse onun da verimi ciddi anlamda düþecektir.

Faiz faiz arttýrýlarak düþürülebilir. Faiz baskýlanarak veya doðal üretim çýktýsý ile uyumlu noktanýn altýna zorlanarak ise piyasa faizlerine yukarý yönlü baský yapar.

Uzun lafýn kýsasý. Faizi düþürmek mi istiyoruz, faiz arttýrmalýyýz.

Faizi þu aþamada baskýlamaya çalýþmak ve tehlikeli yan yollara sapmak (örneðin swap kanalýnýn kýsýlmasý v.b), çok uzun yýllar yüksek faiz ile yaþamaya hazýrlýklý olmak demek. Muhafazakar forumdaþlar lütfen bu detaya dikkat etsin. Bu konuda ön yargýlý olmamak gerekli.

Evet faiz bir cezadýr hatta zehirli bir akrebe de benzetilebilir. Ancak bu zehirli akrep sadece kendi kendini sokacak konuma getirilerek öldürülebilir. Lütfen bunu unutmayalým.
    Asgari ücret çin seviyesinde. Ülke konumu on numara.

Savunma sanayi büyük montanlý ihracatlar oldu / oluyor ve çok daha büyükleri olacak.

Cahillerin motor goygoyuna kanmayýn, yerlilik oranlarýmýz çok iyi ve artýyor savunmada.

Patronlar biraz düzgün maaþ verecek. Çok iyi mühendisin saati 150 euro dur, bunun bir iki týk altý adamlar akýn akýn Hollanda ASML ye gidiyor 3000 - 5000 euro arasý maaþla.

Bence özellikle ürünlerimiz kendini ispatladikca ve bu mühendisler elde tutuldukça savunma sanayi ihracat rekorlarý kýrmaya hazýr. Yeter ki biraz vizyon biraz rasyonel akýl...

Alýntý Originally Posted by nosfecagri Yazýyý Oku

Savunma sanayi büyük montanlý ihracatlar oldu / oluyor ve çok daha büyükleri olacak.

Cahillerin motor goygoyuna kanmayýn, yerlilik oranlarýmýz çok iyi ve artýyor savunmada.

Patronlar biraz düzgün maaþ verecek. Çok iyi mühendisin saati 150 euro dur, bunun bir iki týk altý adamlar akýn akýn Hollanda ASML ye gidiyor 3000 - 5000 euro arasý maaþla.

Bence özellikle ürünlerimiz kendini ispatladikca ve bu mühendisler elde tutuldukça savunma sanayi ihracat rekorlarý kýrmaya hazýr. Yeter ki biraz vizyon biraz rasyonel akýl...
    Muzik setiniz ne marka, benim ki mehter marslarinin basini tam veremiyor, her halde?

Kac paralik silah aliyoruz ve satiyoruz ona bakin bence!
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

3.  Alýntý Originally Posted by reha kaya Yazýyý Oku
    Muzik setiniz ne marka, benim ki mehter marslarinin basini tam veremiyor, her halde?

Bizim devirde müzik seti yok ama güzel 5+1 sistemim var ne versen gümbür gümbür çalýyor. Mehter de arada dinlerim ama sesi pek açmam

Alým satim konusunda haklýsýnýz ama ilelebet öyle olacak deðil arge bir süreçtir bir yerden baþlandý bir yere gelindi. Daha da gidecek çok yol var. Ama en kaliteli mühendislerimiz Hollanda abd Almanya yolunu tutarken yol almaktan bahsetmek mümkün deðil. Bu sorunlara devletimiz eðilsin savunma sanayi çok daha iyi noktalara da gelecek diyorum, bir bildiðim gördüðüm var ki böyle konuþuyorum deðil mi...

4.  Alýntý Originally Posted by reha kaya Yazýyý Oku

abi artýk insanlarýn verdiði gazdan hangi hissede/yatýrým aracýnda olduðunu çýkarabiliyorum kaþarlanmaya baþladým

farkýnda olmadýklarý büyük çoðunlukla yabancýlarýn yönlendirdiði bir piyasada, burda okuyan 3-5 kiþi ile biþeyin deðiþemeyeceði...

Alýntý Originally Posted by harakiri35 Yazýyý Oku
    abi artýk insanlarýn verdiði gazdan hangi hissede/yatýrým aracýnda olduðunu çýkarabiliyorum kaþarlanmaya baþladým

farkýnda olmadýklarý büyük çoðunlukla yabancýlarýn yönlendirdiði bir piyasada, burda okuyan 3-5 kiþi ile biþeyin deðiþemeyeceði...
    Sn harakiri o gaz için deðil.Misal ben altýndayým ya bana altýnla ilgili her haber güzel geliyor.E aklýnda ne varsa kaleminde de o oluyor))))) Yoksa sanmam ki burada dediðiniz akýlda arkadaþ olsun.Ha bak sýð bir hisse olur borsa olur,bak o zaman baþka ,burasý borsa kim kime korsa diye atasözünün olduðu bir enstrumanda o tabi baþka iþ.Dolar, altýn ,faiz ,emlak, için dediðinizi düþünen yoktur))))))) Varsa da düþünenin aklý yoktur )))))))))

Alýntý Originally Posted by nosfecagri Yazýyý Oku

Son yýllardaki geliþme ile Türkiye savunma ihracatý 1.5 milyar dolar seviyesine çýktý. Ama bu hala 160 milyar dolarlýk ihracatýn sadece yüzde bir veya daha azý. Toplam ihracat $/kg deðerimizi yukarý çekebilecek bir aðýrlýðý yok.

2. problemli nokta ise yapýlan savunma ihracatýnýn sadece yarýsý net ihracat, kabaca yarýsý diðer ülkelere ödediðimiz lisans ve ithalatlardan oluþuyor. (taak helikopteri motoru v.b).

3. büyük problemli nokta savunma ihracatýmýzýn yine yarýsý Amerika'ya!!!!. Bunun nedeni ise Amerika'da imal edilen F35 gibi savaþ ekipmanlarýnýn anlaþma gereði bir kýsmýnýn Türkiye'de yapýlýyor olmasý. Politik sorunlar nedeniyle savunma sanayinin önemli bir kýsmýnýn kýsa ve orta vadede sekteye uðramasý muhtemel.

2. ve 3. problemli maddelere baktýðýmýzda Türkiye'nin savunma ihracatýnýn aslýnda yaptýðý savunma ithalatýnýn politik bir yansýmasý olduðunu görüyoruz.Yani Türkiye gerçek anlamda katma deðerli bir savunma sanayi ürünleri ihracatçýsýdýr *henüz* diyemeyiz.

Ýleride somut veriler ile bu yönde bir geliþme olursa bu tabii ki olumlu olacaktýr ancak þu anda kiþisel temennimiz olarak gözüküyor.
    En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

7.  Alýntý Originally Posted by rxpu Yazýyý Oku
    Son yýllardaki geliþme ile Türkiye savunma ihracatý 1.5 milyar dolar seviyesine çýktý. Ama bu hala 160 milyar dolarlýk ihracatýn sadece yüzde bir veya daha azý. Toplam ihracat $/kg deðerimizi yukarý çekebilecek bir aðýrlýðý yok.

2. problemli nokta ise yapýlan savunma ihracatýnýn sadece yarýsý net ihracat, kabaca yarýsý diðer ülkelere ödediðimiz lisans ve ithalatlardan oluþuyor. (taak helikopteri motoru v.b).

3. büyük problemli nokta savunma ihracatýmýzýn yine yarýsý Amerika'ya!!!!. Bunun nedeni ise Amerika'da imal edilen F35 gibi savaþ ekipmanlarýnýn anlaþma gereði bir kýsmýnýn Türkiye'de yapýlýyor olmasý. Politik sorunlar nedeniyle savunma sanayinin önemli bir kýsmýnýn kýsa ve orta vadede sekteye uðramasý muhtemel.

2. ve 3. problemli maddelere baktýðýmýzda Türkiye'nin savunma ihracatýnýn aslýnda yaptýðý savunma ithalatýnýn politik bir yansýmasý olduðunu görüyoruz.Yani Türkiye gerçek anlamda katma deðerli bir savunma sanayi ürünleri ihracatçýsýdýr *henüz* diyemeyiz.

Ýleride somut veriler ile bu yönde bir geliþme olursa bu tabii ki olumlu olacaktýr ancak þu anda kiþisel temennimiz olarak gözüküyor.
    Doðru üstad, ben size içeriden bildiriyorum Pakistan, Ingiltere, Umman, Malezya, Filipinler, Ukrayna gibi potansiyel çok yeni proje var. Rakamlar milyar ve üzeri. Bazýlarý alýnýr bazýlarý alýnmaz alýnýr da yapýlýrsa onun arkasýndan yeni projeler gelmesi sürpriz olmaz.

Gaz diyen arkadaþlar 400 milyon dolar piyasa deðerinden deðerlenirken Aselsan almýþ mý? Þimdi kaç olmuþ? Bunun gibi 3 4 þirket daha geliyor. Bunlar yanlarýnda yüksek sayýda kobi ve danýþmanlýk þirketlerini de yukarý çekiyorlar.

Sektör hareketli daha da hareketli olacak, oturup aðlamaktansa bir þeyler yapýlmaya çalýþýlýyor. Neyse forum köþesinde vakit öldüren ihtiyarlardan daha mý iyi bileceðiz caným

Pozisyon olarak savunma taþýmýyorum bu arada henüz çok az girdim borsaya ama kasým ayýna kadar pozisyon almaya çalýþacaðým. Aselsan baþlýðýna girdim geçenlerde pahalý dedim onda da linç yedik buraya geldik savunma ihracatýmýza katký sunacak diyoruz yine linç yiyoruz ne isaya ne musaya yarandýk hayýrlýsý bakalým

8.  Alýntý Originally Posted by nosfecagri Yazýyý Oku
    Doðru üstad, ben size içeriden bildiriyorum Pakistan, Ingiltere, Umman, Malezya, Filipinler, Ukrayna gibi potansiyel çok yeni proje var. Rakamlar milyar ve üzeri. Bazýlarý alýnýr bazýlarý alýnmaz alýnýr da yapýlýrsa onun arkasýndan yeni projeler gelmesi sürpriz olmaz.

Gaz diyen arkadaþlar 400 milyon dolar piyasa deðerinden deðerlenirken Aselsan almýþ mý? Þimdi kaç olmuþ? Bunun gibi 3 4 þirket daha geliyor. Bunlar yanlarýnda yüksek sayýda kobi ve danýþmanlýk þirketlerini de yukarý çekiyorlar.

Sektör hareketli daha da hareketli olacak, oturup aðlamaktansa bir þeyler yapýlmaya çalýþýlýyor. Neyse forum köþesinde vakit öldüren ihtiyarlardan daha mý iyi bileceðiz caným

Pozisyon olarak savunma taþýmýyorum bu arada henüz çok az girdim borsaya ama kasým ayýna kadar pozisyon almaya çalýþacaðým. Aselsan baþlýðýna girdim geçenlerde pahalý dedim onda da linç yedik buraya geldik savunma ihracatýmýza katký sunacak diyoruz yine linç yiyoruz ne isaya ne musaya yarandýk hayýrlýsý bakalým
    abi iþte olaya hisse olarak bakýyosun beni haklý çýkarýyosun. benim kendi sýnýf arkadaþlarým hep torpillerle TAI aselsan roketsanlara girdiler gerçek hikayeleri biliyorum. iþe gitmeden maaþ alanlar, iþ yerinde gün yapanlar, ihale alýp sanayi sitesinde KOBÝ'lere yýkmalar vs. Burdan çýkýp yurt dýþýnda iþ bulacak adam sayýsý bi elin parmaðýný geçmez. çoðu devlet memuru kafasýnda salla baþýný al maaþýný tipler. iþ yapan gavur naapsýn bu danalarý. istisnalarý ayýrýyorum.

bu kurumlarýn hepsi dönemin iktidarlarýnýn mamalanma yerleri, beþ para etmez adamlarla dolu kurumlar. maksimum aselsan telsiz, TAI saða sola uçak parçasý yapýyor gerisi hikaye týraþ. milli uçaðýmýz göklerdeymiþ... hani nerde? görünmez uçakmý?

bunu hakir görmek için söylemiyorum, ben istemezmiyim ülkede güçlü sanayi olsun? ama yok kendimizi kandýrýp elaleme gülünç düþmeyelim.

zaten devletin þirketinden afedersin bi bok olmaz. misal Türkiye'de çok baþarýlý silah imalatçýlarý var ihracatta yapan. Bunlarýn hepsi özel þirket devletle bir baðlarý yok o yüzden baþarýlýlar. Canik diye google'a yaz amerikalýlar bayýlýyo yaptýklarý silahlara.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •