Sayfa 201/1024 İlkİlk ... 101151191199200201202203211251301701 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 1,601 - 1,608 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Borsa uzun yıllar şu andaki 90K ya denk gelen MA (moving average) dokunup dokunup yukarı yapıyordu...Şimdi orayı kırdı ve aşağıda 70K üzerindeki MA ya dokunacak ...D*****n kuyruğunun kopacağı yer orası...Ya orada dip yapacak veya orayıda kıracak..Orayı kırarsa en az 1-2 yıl borsadan uzak durmak gerekir...Yok orada dip çalışması yaparsa ben borsada olacağım.........

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Son yıllardaki gelişme ile Türkiye savunma ihracatı 1.5 milyar dolar seviyesine çıktı. Ama bu hala 160 milyar dolarlık ihracatın sadece yüzde bir veya daha azı. Toplam ihracat $/kg değerimizi yukarı çekebilecek bir ağırlığı yok.

2. problemli nokta ise yapılan savunma ihracatının sadece yarısı net ihracat, kabaca yarısı diğer ülkelere ödediğimiz lisans ve ithalatlardan oluşuyor. (taak helikopteri motoru v.b).

3. büyük problemli nokta savunma ihracatımızın yine yarısı Amerika'ya!!!!. Bunun nedeni ise Amerika'da imal edilen F35 gibi savaş ekipmanlarının anlaşma gereği bir kısmının Türkiye'de yapılıyor olması. Politik sorunlar nedeniyle savunma sanayinin önemli bir kısmının kısa ve orta vadede sekteye uğraması muhtemel.

2. ve 3. problemli maddelere baktığımızda Türkiye'nin savunma ihracatının aslında yaptığı savunma ithalatının politik bir yansıması olduğunu görüyoruz.Yani Türkiye gerçek anlamda katma değerli bir savunma sanayi ürünleri ihracatçısıdır *henüz* diyemeyiz.

İleride somut veriler ile bu yönde bir gelişme olursa bu tabii ki olumlu olacaktır ancak şu anda kişisel temennimiz olarak gözüküyor.
    Doğru üstad, ben size içeriden bildiriyorum Pakistan, Ingiltere, Umman, Malezya, Filipinler, Ukrayna gibi potansiyel çok yeni proje var. Rakamlar milyar ve üzeri. Bazıları alınır bazıları alınmaz alınır da yapılırsa onun arkasından yeni projeler gelmesi sürpriz olmaz.

Gaz diyen arkadaşlar 400 milyon dolar piyasa değerinden değerlenirken Aselsan almış mı? Şimdi kaç olmuş? Bunun gibi 3 4 şirket daha geliyor. Bunlar yanlarında yüksek sayıda kobi ve danışmanlık şirketlerini de yukarı çekiyorlar.

Sektör hareketli daha da hareketli olacak, oturup ağlamaktansa bir şeyler yapılmaya çalışılıyor. Neyse forum köşesinde vakit öldüren ihtiyarlardan daha mı iyi bileceğiz canım

Pozisyon olarak savunma taşımıyorum bu arada henüz çok az girdim borsaya ama kasım ayına kadar pozisyon almaya çalışacağım. Aselsan başlığına girdim geçenlerde pahalı dedim onda da linç yedik buraya geldik savunma ihracatımıza katkı sunacak diyoruz yine linç yiyoruz ne isaya ne musaya yarandık hayırlısı bakalım

3. avrupadan akrabaların çocukları gelecek bayram haşlığını dolarla isterler, mecbur cebimizde olması lazım

Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Borsa uzun yıllar şu andaki 90K ya denk gelen MA (moving average) dokunup dokunup yukarı yapıyordu...Şimdi orayı kırdı ve aşağıda 70K üzerindeki MA ya dokunacak ...D*****n kuyruğunun kopacağı yer orası...Ya orada dip yapacak veya orayıda kıracak..Orayı kırarsa en az 1-2 yıl borsadan uzak durmak gerekir...Yok orada dip çalışması yaparsa ben borsada olacağım.........
    Yok hocam artık uzun süre borsa bence yanlış adres.Sanırım bu sıkıntılar baya uzun sürecek,bizde ve dünyada paradigma değişti bence.

5.  Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku
    bir bilgilendirme yapayım; bu ismi geçen büyük bankalar aracılık yapıyorlar, yani kendilerinde hesabı olan yatırımcılar satışı yapanlar bankaların kendileri değil. Bu müşteriler fonlar olabileceği gibi korkan ufak yatırımcılarda olabilir. Yani Merrill Lynch kendi satış yapmıyor. yanlışım varsa düzelten olur zaten ama başka bir kaç ekonomistte böyle demişti.
    Şimdi bu aracı kurumlardan işlem yapanlar yabancı olunca yabancı satmış olarak bakıyoruz. Diğer yandan yabancılar da birbirini öpüyorlar, o da ayrı mesele.

1.1milyar TL lik garan hissesini abd'li fonlar satmıştı, satışı aracı kurum olan merrill lynch üzeriden yaptılar. Millet sandı ki tüm hisselerin sahibi merrill lynch ve o satıyor, bunun üzerine o açıklamayı yapmışlardı biz günah keçisi değiliz diyerek.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    tek bir moving average yok ki. moving average'ın bir zaman parametresi vardır...
    yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Ah ahh evladım
    Nick imden goruktugu uzre ne diş ne saç kaldı dana dÖş bölgesinde 11erden maç yapan kıllar enginar çiçeği gibim aklandi Ak apak yani anniyon :-)
    Haklısın vallaha
    Genç bilse yaşlı yapabilse
    Dikkat et gene de poz a süper pozisyon olmasın
    Poz degisirse haber et
    Efenim benim durum da aynı sizin gibi,yakında niki değiştirip ihtiyar falan yapmayı düşünüyorum.Arkadaş ne isaya ne musaya yaranamadım diyor e hani sevgili peygamberimiz ,di mi elbet yaranamaz, ne işin var isa ile musa ile di mi ,hep yanlış kapılarda dolanıyor arkadaşlar sonra bu pozisyon kötü zarar ettik falan,pozisyon orda duruyor, yanlış pozisyon elbet sonu felaket ,mazallah ,doğrudan ayrılmamak lazım,allah akıl fikir vermiş di mi , haksızmıyım efendim ,saygılar sevgiler.

Alıntı Originally Posted by mdemir Yazıyı Oku
    tek bir moving average yok ki. moving average'ın bir zaman parametresi vardır...

Benim grafik burada ....Belki size fikir verir...........

Sayfa 201/1024 İlkİlk ... 101151191199200201202203211251301701 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •