Sayfa 473/931 İlkİlk ... 373423463471472473474475483523573 ... SonSon
Arama sonucu : 7445 madde; 3,777 - 3,784 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

73 kuruş. Aylarca bekleyelim. Hem hisse düşsün hem de sermaye erisin. Biz bu hisseye BİST'in en güvenilir hissesi diyorduk. Dünya yıkılsa 1-2 kuruş düşüyordu şimdi ise kayış kopmuş gibi aşağıya yuvarlanıyor. Bu saatten sonra 20 kuruş Temettü verse ne anlamı kaldı? Uzun vade için çok yanlış bir hisse seçmişim onu anladım.

Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.

2.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    73 kuruş. Aylarca bekleyelim. Hem hisse düşsün hem de sermaye erisin. Biz bu hisseye BİST'in en güvenilir hissesi diyorduk. Dünya yıkılsa 1-2 kuruş düşüyordu şimdi ise kayış kopmuş gibi aşağıya yuvarlanıyor. Bu saatten sonra 20 kuruş Temettü verse ne anlamı kaldı? Uzun vade için çok yanlış bir hisse seçmişim onu anladım.

Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
    Sakin olun kendinizi yıpratmayın, sanırım borsada henüz, çok yenisiniz. Benim ilk hisse deneyimim petkim di, eski bir borsacı arkadaşa danışıp almıştım. Aldıktan 3 gün sonra %50 gibi bir kayıp yaşadım, önce çok kızdım gerildim kendi kendimi yedim, tam satacakken forumdan birileri, sakın satmayın şirket batmadı yerinde duruyor şu an kaybettiğiniz sanal para, satarsanız gerçek para olur. Sabredin bekleyin dedi. Mantıklı geldi ve 7-8 ay sonra bedelsiz bölündü ve ben üstüne birde fena sayılmayacak bir mebla kazandım. Sonra o kazandığım parayı 32 liradan aldığım migrosları 25 lirada kol keserek kaybettim, kol kesmeyenler soluğu 15 lirada aldı neyse aradan macera dolu yıllar geçti ve ben şimdi buradayım ve fiyat düşse bile o zamanlar yani al sat günlerimdeki stresi bu hisseye geldiğimden beri yaşamıyorum. Bu fiyatlara her kaç lira olmuş diye baktığımda üzülüyorum ama ekranı kapattıktan on dakika sonra unutuyorum. Muhtemelen kaçan fırsatlar sizi üzüyor ama zamanla ya alışacaksınız yada borsadan tamamen çıkacaksınız. Neyse kusura bakmayın biraz ukalalık yaptım ama sizin mesajlarınızı her okuduğumda sizin adınıza üzülüyor, inşallah en kısa zamanda zararı kurtarırsınız, emin olun kendimden çok sizin için üzülüyorum. İyi akşamlar...

Alıntı Originally Posted by alicavush Yazıyı Oku
    Sakin olun kendinizi yıpratmayın, sanırım borsada henüz, çok yenisiniz. Benim ilk hisse deneyimim petkim di, eski bir borsacı arkadaşa danışıp almıştım. Aldıktan 3 gün sonra %50 gibi bir kayıp yaşadım, önce çok kızdım gerildim kendi kendimi yedim, tam satacakken forumdan birileri, sakın satmayın şirket batmadı yerinde duruyor şu an kaybettiğiniz sanal para, satarsanız gerçek para olur. Sabredin bekleyin dedi. Mantıklı geldi ve 7-8 ay sonra bedelsiz bölündü ve ben üstüne birde fena sayılmayacak bir mebla kazandım. Sonra o kazandığım parayı 32 liradan aldığım migrosları 25 lirada kol keserek kaybettim, kol kesmeyenler soluğu 15 lirada aldı neyse aradan macera dolu yıllar geçti ve ben şimdi buradayım ve fiyat düşse bile o zamanlar yani al sat günlerimdeki stresi bu hisseye geldiğimden beri yaşamıyorum. Bu fiyatlara her kaç lira olmuş diye baktığımda üzülüyorum ama ekranı kapattıktan on dakika sonra unutuyorum. Muhtemelen kaçan fırsatlar sizi üzüyor ama zamanla ya alışacaksınız yada borsadan tamamen çıkacaksınız. Neyse kusura bakmayın biraz ukalalık yaptım ama sizin mesajlarınızı her okuduğumda sizin adınıza üzülüyor, inşallah en kısa zamanda zararı kurtarırsınız, emin olun kendimden çok sizin için üzülüyorum. İyi akşamlar...
    teşekkür ederim düşünceleriniz için benim için orta-uzun vade beklemek ya da dönemsel olarak zarar etmek problem değil. Sıkıntı, bu yatırım ortaklığını idare edenlerin yanlış kararlarla sermayeyi eritmeleri. Mesela 107'den TUPRS alıp 90'lardan satmaları. Tutsalar şu anda 120 TL kar ile satacaklar. İnsan bu kadar mı aceleci karar verip zarar etmek için uğraşır? Biz zararına adamların hissesine ortak olup aylarca bekliyoruz, adamlar bizim gösterdiğimiz sabrı gösteremeyip sürekli zarar yazıyorlar.

Siz kaç ortalama ile bekliyorsunuz? Amacınız al-sat mı? Temettü ile toplayıp yıllar içinde biriktirmek mi?

4. 65 kuruş maliyet ile bekliyorum, al sat işlerini uzun süre evvel bitirdim artık uzun vade yatırımcıyım. Al sat işinin bence en büyük maliyeti stres ve sağlık, üç günlük dünyada sağlıktan daha değerli bir mal varlığı söz konusu değil. Artık kendime zaman ayırıyorum, ekrana değil

5. bende başlarda al-sat yapıyordum kar aldığını sanıyorsun ama gün içinde kötü bir seviyede yakalanınca ya zararına satıyorun ya da bekliyorsun yine zararla satıyorsun.o yüzden temettü veren hisselere girip garanti para alayım dedim,ne stres ne sinir olsun dedim ve isyata girdim.isyata girince yine bir iki kağıtta çok küçük paralarla al-sat yaptım iki gün 1 kazanıyorsam diğer günler 3 vermeye başladım.anladım ki al-sat kaybettiriyor en iyisi orta ve uzun vade ya da temettü hisselerine girip temettü paralarıyla kazanç alacaksın. YTD

6. isyat'ta da maliyeti 77'ye indirdim elime para geçtikçe almaya devam edeceğim YTD

Alıntı Originally Posted by kaya99 Yazıyı Oku
    Merhaba. Haftalık yayınlanan Portföyü nasıl görebiliriz? Kap bildirimlerinde yayınlanan format çok düzensiz gibi ( görsel olarak)

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Sayfanin en altinda “pdf olarak indir” tarzi bir buton var, ordan duzenli halde iniyor.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    imza yok.

8.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    teşekkür ederim düşünceleriniz için benim için orta-uzun vade beklemek ya da dönemsel olarak zarar etmek problem değil. Sıkıntı, bu yatırım ortaklığını idare edenlerin yanlış kararlarla sermayeyi eritmeleri. Mesela 107'den TUPRS alıp 90'lardan satmaları. Tutsalar şu anda 120 TL kar ile satacaklar. İnsan bu kadar mı aceleci karar verip zarar etmek için uğraşır? Biz zararına adamların hissesine ortak olup aylarca bekliyoruz, adamlar bizim gösterdiğimiz sabrı gösteremeyip sürekli zarar yazıyorlar.

Siz kaç ortalama ile bekliyorsunuz? Amacınız al-sat mı? Temettü ile toplayıp yıllar içinde biriktirmek mi?
    Tüpraş için 141.9 TL hedef veren iş menkulün raporunda hedef aynı zamanda dolar olarak da yazılı. Rapora bakılırsa hedefin 29,5$ olarak verildiği görülür. Çünkü o zaman dolar tl beşin altındaydı. Yeni kurla hedefi 180lere denk gelir.

Tüpraş'ta başta zararda olduğum halde satmadım çünkü;

-Akdeniz rafineri marjları 10$a yaklaşarak yılın zirvesine yaklaştı. Bu üçüncü çeyreği destekleyecek bir gelişme.
    -Döviz fazlası olan ve gelirleri dövize endeksli bir şirket, tl göçtükten sonra %20 daha ucuz hale geldi.
    -İran meselasinin beklendiği kadar negatif etkisi olmayacağını piyasa ikinci çeyrek sonuçlarından anladı.

Neresinden bakılırsa bakılsın tüpraşı zararına satmak, hem de tl bazında zararına satmak tutarsızlık. Madem prensip olarak stop-loss yapılıyor, dolar bazında %75 zarar yazılan ISGSY'yi neden tutuyorsun.

Portföyümde ISYAT yok mu var, ama isyata bakış açım değişti.. Bunları neden yazıyorum çünkü bu başlıkta bu şirkete altın kıymeti biçiliyor, geçtiğimiz dönemde altın kıymetinde olanların özsermayesini büyüten, düzenli temettü ödeyen ihracat şirketleri olduğunu herkes anladı.

Anacm, Petkm, Aygaz, Egeen, Trkcm, Eregl, Soda, Cimsa, Sise, Tuprs, Froto, Isdmr, Alkim, Alka, Parsn, Toaso diye uzar gider bu liste..

Yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 473/931 İlkİlk ... 373423463471472473474475483523573 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •