-

Originally Posted by
esramarka
teşekkür ederim düşünceleriniz için benim için orta-uzun vade beklemek ya da dönemsel olarak zarar etmek problem değil. Sıkıntı, bu yatırım ortaklığını idare edenlerin yanlış kararlarla sermayeyi eritmeleri. Mesela 107'den TUPRS alıp 90'lardan satmaları. Tutsalar şu anda 120 TL kar ile satacaklar. İnsan bu kadar mı aceleci karar verip zarar etmek için uğraşır? Biz zararına adamların hissesine ortak olup aylarca bekliyoruz, adamlar bizim gösterdiğimiz sabrı gösteremeyip sürekli zarar yazıyorlar.

Siz kaç ortalama ile bekliyorsunuz? Amacınız al-sat mı? Temettü ile toplayıp yıllar içinde biriktirmek mi?
Tüpraş için 141.9 TL hedef veren iş menkulün raporunda hedef aynı zamanda dolar olarak da yazılı. Rapora bakılırsa hedefin 29,5$ olarak verildiği görülür. Çünkü o zaman dolar tl beşin altındaydı. Yeni kurla hedefi 180lere denk gelir.
Tüpraş'ta başta zararda olduğum halde satmadım çünkü;
-Akdeniz rafineri marjları 10$a yaklaşarak yılın zirvesine yaklaştı. Bu üçüncü çeyreği destekleyecek bir gelişme.
-Döviz fazlası olan ve gelirleri dövize endeksli bir şirket, tl göçtükten sonra %20 daha ucuz hale geldi.
-İran meselasinin beklendiği kadar negatif etkisi olmayacağını piyasa ikinci çeyrek sonuçlarından anladı.
Neresinden bakılırsa bakılsın tüpraşı zararına satmak, hem de tl bazında zararına satmak tutarsızlık. Madem prensip olarak stop-loss yapılıyor, dolar bazında %75 zarar yazılan ISGSY'yi neden tutuyorsun.
Portföyümde ISYAT yok mu var, ama isyata bakış açım değişti.. Bunları neden yazıyorum çünkü bu başlıkta bu şirkete altın kıymeti biçiliyor, geçtiğimiz dönemde altın kıymetinde olanların özsermayesini büyüten, düzenli temettü ödeyen ihracat şirketleri olduğunu herkes anladı.
Anacm, Petkm, Aygaz, Egeen, Trkcm, Eregl, Soda, Cimsa, Sise, Tuprs, Froto, Isdmr, Alkim, Alka, Parsn, Toaso diye uzar gider bu liste..
Yatırım tavsiyesi değildir.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri