Sayfa 928/1252 İlkİlk ... 4288288789189269279289299309389781028 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 7,417 - 7,424 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Az kaldı, 3 vakte kadar dünya lideriyiz. Önce almanya, çin, katar dan borç para bulalım, kısa vadeli borçları çevirelim.

Sonra dünya lideriyiz... Nasıl mı? İşte böyle...

Unutmayın Almanya bizi kıskanıyor. Borç vermemek için herşeyi yapacak. Amerika da halkbank ı kıskanıyor, ceza kesmek için fırsat kolluyor ama nafile... ok yaydan çıktı. 1 dolar, 20 tl olunca Türkiye dünya lideri olacak...
    20 tl değil, 1 doların 6 tl, hatta 5 tl olması dahi oldukça yıkıcıdır Türkiye için. Geçmişte bu ülke çok fazla kriz yaşadı. Lakin anlaşılmayan durum, 2001 krizinde de 94 krizinde de bu ülkenin %35'leri aşan dolar cinsinden dış borcu yoktu. Devletin değil, özel sektörün olsa da değişen bir şey yok. Özel sektörde çarkların durması devleti, milleti ve bu vatandaşı vurmayacak mı?

Ben şunu ifade edeyim. Şaşkınım nasıl 6 tl kura müsaade edilir? nasıl gelecek 2-3 ay düşünülemez.
    Enflasyon bütün kötülüklerin anasıdır. Faizi de arttırır doları da arttırır.

Ek olarak:
    Uzun zamandır duymuyorum. Bir zamanlar atıp tutuluyordu. Düşük kur yüksek ihracat owww vesaire vesaire diye.
    Artık bunun olmadığı anlaşıldı her halde. En azından ekonomiden sorumlu kişiler kur artıyor ihracatımız artacak bu iyi bir şey demiyorlar

2. İnşaatçılar zarar etmesin yeter. Enflasyon, dolar, faiz,... hepsi boş. Çimento durursa dünya liderliği tehlikeye girer, dolar cinsinden inşaat ihaleleri durmasın, lideriz... dünya bizi kıskanıyor...

Alıntı Originally Posted by Purplee Yazıyı Oku
    20 tl değil, 1 doların 6 tl, hatta 5 tl olması dahi oldukça yıkıcıdır Türkiye için. Geçmişte bu ülke çok fazla kriz yaşadı. Lakin anlaşılmayan durum, 2001 krizinde de 94 krizinde de bu ülkenin %35'leri aşan dolar cinsinden dış borcu yoktu. Devletin değil, özel sektörün olsa da değişen bir şey yok. Özel sektörde çarkların durması devleti, milleti ve bu vatandaşı vurmayacak mı?

Ben şunu ifade edeyim. Şaşkınım nasıl 6 tl kura müsaade edilir? nasıl gelecek 2-3 ay düşünülemez.
    Enflasyon bütün kötülüklerin anasıdır. Faizi de arttırır doları da arttırır.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    İnşaatçılar zarar etmesin yeter. Enflasyon, dolar, faiz,... hepsi boş. Çimento durursa dünya liderliği tehlikeye girer, dolar cinsinden inşaat ihaleleri durmasın, lideriz... dünya bizi kıskanıyor...
    yeni plan: düşük faiz yüksek kur. dolarda üst sınır yok. 30TL dediğimde infial oluyor,OLMASIN !

4.  Alıntı Originally Posted by GE90 Yazıyı Oku
    .........Ne yaparsam yapayım yediğim dayağın telafisi zaten yok, ama tek tesellim o dayaktan çıkardığım dersle ileride daha doğru kararlar verebilmek. Ders çıkardım deyip doğrusunu yapmaya çalışırken terste kalıp bir dayak daha yersem o zaman nasıl kaldırırım bilmiyorum. Bu süreçte birikimlerin erimesi kadar o birikimleri yapmak için çalışılan yılların değersizleşmesine üzülüyorum en çok. Ne emeklerle ne zorluklarla para kazanılıyor. O paralar böyle göz göre göre eridiğinde, eriyen paralar değil yıllar oluyor aslında. Çalışmaya kazanmaya olan inancımı sorgular hale geldim.
    Çok samimi bir yazı... TL de faiz hesaplaması ile 4 yıl vade kaybını ben yapmıştım.. Demek istediğimde tam budur.. 48 ayımız gitti.. O da %20 net faiz alsak dahi...

Bu arada USD yeniden atak yaparsa bu 4 yıllık vade 6 yada 10 yıla kadar çıkabilir... Şimdi kriz yok devalüasyon yok deniliyor.. Fakirlerşme var.. Kaybolan yıllar var..

İnsalar amelelik yapıyor, gece sabahlara kadar çalışıyor. Mesai harcıyor. Hayatlarımızdan ömürlerimizden gidiyor.. Şimdilik 4 yıl gitti.. Koskoca 4 yılımız..

Koskoca ülke BİR İMAMLA BİR PAPAZIN ARASINDA KALDI.

Yazık..

5.  Alıntı Originally Posted by strongarm Yazıyı Oku
    yeni plan: düşük faiz yüksek kur. dolarda üst sınır yok. 30TL dediğimde infial oluyor,OLMASIN !
    24 Temmuzda gelmedi. Eğer 3-13 Eylül arasında piyasaya mesaj verecek (600-1000 baz puan) bir faiz artışı gelmez ise 30 tl olmasa bile kötü şeyler olabilir. Bu ülke hepimizin. Umarım düzelmeye yönelik hareketler er ya da geç atılır. İnşaat sevdasından da bir an önce vazgeçilir. Çok ev var. Alıcı yok. Koskoca ABD 2008'de emlak krizi yaşadı. Türkiye yaşamaz bir şey olmaz demeyelim.

Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Çok samimi bir yazı... TL de faiz hesaplaması ile 4 yıl vade kaybını ben yapmıştım.. Demek istediğimde tam budur.. 48 ayımız gitti.. O da %20 net faiz alsak dahi...

Bu arada USD yeniden atak yaparsa bu 4 yıllık vade 6 yada 10 yıla kadar çıkabilir... Şimdi kriz yok devalüasyon yok deniliyor.. Fakirlerşme var.. Kaybolan yıllar var..

İnsalar amelelik yapıyor, gece sabahlara kadar çalışıyor. Mesai harcıyor. Hayatlarımızdan ömürlerimizden gidiyor.. Şimdilik 4 yıl gitti.. Koskoca 4 yılımız..

Koskoca ülke BİR İMAMLA BİR PAPAZIN ARASINDA KALDI.

Yazık..
    selka dostum ben yıllarca uyarmadımmı uyardım,bak ben sermaye kontrolü olmadığı sürece bu kayıptan yırtmış durumdayım.dolar faizleride artıyor temdit 5.15 olmuş,bu son swap işinden sonra dahada artacak. öyle bir düzen kurdum ki hiç çalışmasamda olur artık.

Alıntı Originally Posted by Purplee Yazıyı Oku
    24 Temmuzda gelmedi. Eğer 3-13 Eylül arasında piyasaya mesaj verecek (600-1000 baz puan) bir faiz artışı gelmez ise 30 tl olmasa bile kötü şeyler olabilir. Bu ülke hepimizin. Umarım düzelmeye yönelik hareketler er ya da geç atılır. İnşaat sevdasından da bir an önce vazgeçilir. Çok ev var. Alıcı yok. Koskoca ABD 2008'de emlak krizi yaşadı. Türkiye yaşamaz bir şey olmaz demeyelim.
    30tl hemen değil bu işin zamanı var,en erken 2021 de olur.

8.  Alıntı Originally Posted by strongarm Yazıyı Oku
    selka dostum ben yıllarca uyarmadımmı uyardım,bak ben sermaye kontrolü olmadığı sürece bu kayıptan yırtmış durumdayım.dolar faizleride artıyor temdit 5.15 olmuş,bu son swap işinden sonra dahada artacak. öyle bir düzen kurdum ki hiç çalışmasamda olur artık.
    Sn.Power o vakit mehtap hanim rumuzlu birisi vardi ben o zaman hükümet bu şekilde kgf nefes kredileri filan giderse 2018 de usd 5 tl yi gecer dediğimdebherkes gülmüş hatta mehtap ile iddiaya girmiştik. Siz o zaman iddiayı ben 7 tl olarak artiriyorum dediğinizde kimse ciddeye almamıştı. İkaz düzeyli en az 100 yaziniz olduģunu ben biliyorum. Sizinle alay dalga modu ile cevap verilirken siz 3.50 den usdin bedava oldugunu söyluyirdunuz. Kisaca yerden ğöğe kadar haklı idiniz. Saygılar demek dışında başka şöze gerek yok

SM-E500H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 928/1252 İlkİlk ... 4288288789189269279289299309389781028 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •