Sayfa 174/534 İlkİlk ... 74124164172173174175176184224274 ... SonSon
Arama sonucu : 4270 madde; 1,385 - 1,392 arası.

Konu: Xu30 ve xu100 Hisseler ve Endeks

1.  Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    Çok uzun zamandır foruma yazmadım ve bu gönderiden sonra da yazmaya niyetim yok. Ama 3.20-3.40 rakamlarını görünce yazmak zorunda hissettim kendimi.

Sn hpy, sizi çok uzun zamandır tanırım hisse net'ten. Çok güzel analizlerinizi de gördüm zamanında. Ama bu rakam nedir?

Bunu yeni yetme biri yazsa güler geçerim. Ama okuyan yenileri uyarmak da gerek.

Nedir 3.20-3.40 ın alt yapısı? Petrol mü fışkıracak her yerden, altın mı?

Yapmayın böyle. Etkilenen olursa ciddi zarara uğrar. Bırakın 3.20-3.40 ı, USDTRY de 4.80 yakalayın, ben tüm portföyü size devredeyim.

Selam ve sevgiler.

Bu arada poz, geçen hafta çarşamba günkü son alımlarla %60 hisse, %30 döviz, %10 TL.

Bol kazançlar herkese.

Lenovo P1a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Sayin jas.

Bir yeni yetme olarak, sizin kim oldugunuzu bilmeden, dayanamayip gorusunuze uymayan gorusleri `yeni yetme olarak` siniflandirmaniz hakkinda bir kac kelam etmek istedim .

Dolar kuru ne olur? Kristal kureniz ne diyor bilmiyorum, size tavsiyem (tabi ustad kibiri yoksa )1999 ile 2010 arasindaki aylik tcmb kurlarina bakiniz.

Hadi uzaga gitmeyelim, usdzar a bakin. Ne oldu da nereden nereye geldi?

Tabi siz biliyorsunuzdur da dxy, cds, tahvil, imf olarak tabir edilen seyler var.

Allah tan yazmiyorsunuz, sizin gibi kendini birsey olmus zanneden(belki buyuk adamsinizdir, ancak tavriniz kucuk adamlara benziyor) baskalarinin fikirlerini de eski yeni uye olarak ayirt eden birisinin kibirli yazilarindan mahrum kalarak sinir kat sayimiz artmiyor.

Bol kazanclar.

Alıntı Originally Posted by vicont Yazıyı Oku
    Sayin jas.

Bir yeni yetme olarak, sizin kim oldugunuzu bilmeden, dayanamayip gorusunuze uymayan gorusleri `yeni yetme olarak` siniflandirmaniz hakkinda bir kac kelam etmek istedim .

Dolar kuru ne olur? Kristal kureniz ne diyor bilmiyorum, size tavsiyem (tabi ustad kibiri yoksa )1999 ile 2010 arasindaki aylik tcmb kurlarina bakiniz.

Hadi uzaga gitmeyelim, usdzar a bakin. Ne oldu da nereden nereye geldi?

Tabi siz biliyorsunuzdur da dxy, cds, tahvil, imf olarak tabir edilen seyler var.

Allah tan yazmiyorsunuz, sizin gibi kendini birsey olmus zanneden(belki buyuk adamsinizdir, ancak tavriniz kucuk adamlara benziyor) baskalarinin fikirlerini de eski yeni uye olarak ayirt eden birisinin kibirli yazilarindan mahrum kalarak sinir kat sayimiz artmiyor.

Bol kazanclar.
    1) Yazdığımı iyi okumamışsınız. Size yeni yetme diyen yok. Bu rakamı öyle birisi yazsa umursamazdım dedim.

2) USDTRY nin olması gereken değeri hesabı ile ilgili dünya kadar yazı var, en iyimser durumda 5.20 civarını işaret eden.

3) Buna karşın 3.20-3.40 için çok ciddi gelişme olması gerek, öngörünüzün dayanağı nedir diye sordum, cevabını yazınızda bulamadım.

4) Kibire gelince, beni burada eskiler tanır, tavrımın kibirle ilgisi alakası yoktur. Sadece bir dost uyarısı yaptım.

5) Sonucun ne olacağını ise zaman gösterecek zaten. Ölmezsek o zamana kadar, bakarız kurun kaçı göreceğini.

Bu son yazım. Başka bir şey yazmaya gerek yok.

Zaman, sadece zaman.

Lenovo P1a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    1) Yazdığımı iyi okumamışsınız. Size yeni yetme diyen yok. Bu rakamı öyle birisi yazsa umursamazdım dedim.

2) USDTRY nin olması gereken değeri hesabı ile ilgili dünya kadar yazı var, en iyimser durumda 5.20 civarını işaret eden.

3) Buna karşın 3.20-3.40 için çok ciddi gelişme olması gerek, öngörünüzün dayanağı nedir diye sordum, cevabını yazınızda bulamadım.

4) Kibire gelince, beni burada eskiler tanır, tavrımın kibirle ilgisi alakası yoktur. Sadece bir dost uyarısı yaptım.

5) Sonucun ne olacağını ise zaman gösterecek zaten. Ölmezsek o zamana kadar, bakarız kurun kaçı göreceğini.

Bu son yazım. Başka bir şey yazmaya gerek yok.

Zaman, sadece zaman.

Lenovo P1a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    1)Yazinizi gayet iyi okudum. 'Dayanamayip' seklinde bir ifade kullaniyorum. Bunu bana veya baskasina demenize gerek yok. Tavrinizi begenmedigim icin size birsey diyemem mi? Bilmiyorsaniz belirteyim baslik foruma uye olan herkese acik! Hadi sunu da ekleyeyim, siz dogru birsey soylense bile tanimadiginiz ve takdir etmediginiz birisi soylese(iddia etse) kabul etmeyeceksiniz(konu usdtl hedef fiyat degil lutfen dikkat edin).

2 & 3)Farkindayim o yazilarin(usdtl rekabetci fiyat), siz benim yazdiklarimi bir daha okuyun. Dolar su kadar olmasi mi gerekli diyorum? Ancak dusecegi varsa duser diyorum(finansal piyasalar 'exact science' degil) ve guney afrika ornegini veriyorum. Hatta sizin kibirli(bilmis) tavriniza gonderme olarak kristal kure diyorum. Dolar duserse(kuresel) twin deficit sebebi ile duser(arastirin bir zahmet). Ic piyasa da ise avrupa birligi, ozgurlukler ve batiya boncuk dagitmak sureti ile carry trade icin uygun ortami saglamak ile duser( dikkat hedef fiyat vermiyorum).

4) siz yazdiklarimi rica ediyorum bir daha okuyun. Eski yeni muhabbeti yapmayin diyor ve uslubunuzu acikca elestiriyorum. Siz eskiler konusuna tam gaz devam (edin canim banane uslubunuz buysa).

Kendi adima baska birsey yazmama gerek var mi yok mu seklinde asla birsey soylemem cunku sizin bir onceki mesajinizda yazdiginiz gibi sozumu yemek istemem (iki mesaj arasi zaman yeterince uzundu sanirim). Bir daha yazmayacagim diyince kendinize bir onem mi atfetmis oluyorsunuz? Ya da cool oldugunuzu falan mi zannediyorsunuz? Siz en iyisi buradan cevap vermeyin (ya da verin banane) cevap verecekseniz ozelden yazin(ya da yazmayin banane).

Dost olmasakta, hatta sizi tanimam etmem ancak dost tavsiyesi kabilinden bir tavsiye (ister alin ister almayin) herkese acik ortamlarda yazarken ilk once empati yapin(ya da yapmayin banane) ve genellemeden uzak durun(ya da genelleme yapin banane), benim gibi tavrinizdan nem kapan birisi cikip size cok alakasiz gelecek bazi seyler icin itiraz edebilir.

Kalin saglicakla.

dolarda 3.20 yi bulmakta zorlandım.
    rakkam girerek buldum.
    bakın nerede kalmış.

2001 den itibaren dolar indexinde düşüşle
    1.7 ten 1.15 lere kadar düştü.aslında grafiğe bakılırsa bu düşüş değil bir çeşit yatay gidiş. 1 bölgesi
    şimdi terend çizgisini yatay gidişin bittiği yerden çekince
    ve yatay gidişin başladığı yerden paralel çizince
    ekranda görülmüyor ama 8 ler var.
    dolar indexinin artık uzun vade çıkışa başlayacağı da düşünülürse
    bu 8 kanalı içinde fiyat sağa kaydıkça 10 larda var.daha yukarısıda.
    dolarda buralardan bir yatay aşağı gidiş olacağını varsaysak 5 lerden aşağısı görülmüyor artık.
    sonra 10 ve üstlerine kadar giden uzun vade bir hareket görüyorum ben.

aylık grafik

sayın jas
    eskiler bilir .
    boş adam değildir.
    hisse netin kalitesi düştükten sonra yazmaz oldu.
    eline bilgisayarı telefonu alan hisse nete geliyor.
    kimi sapık ruhlarını tatmin etmek için.
    artık analiz yapanların kıymeti kalmadı burada.

adamlar 2 sayfa yazı yazıyor topu topu,bir sayfası birilerine sataşma şeklinde.
    sanki burada fikir söyleyenin her dediği olacakmış gibi sataşıyorlar.
    bunların sadece fikir olduğunu piyasanın farklı işler yapacağını bilmiyorlar gibi.

papaz olayı olmasaydı dolar 4.50 ye düşebilirdi.papazıda mı bilecek yorumcular.
    ne mecburiyetleri var.
    burada kimse kimsenin yatırım danışmanı değil.ayrıca

ben artık red listesine alıp banlıyorum bu adamları.

dolar indexi
    öncelikle belki 90 a kadar geri çekilebilir.
    sonrasında 120 lere kadar yolu var.

aylık

bakın şimdi
    bu kırmızılıklar oraya gelmek için 7.09, geçilirse
    7.80 var hedefte

7.  Alıntı Originally Posted by hpy Yazıyı Oku
    Dolar sistemi yatayda yükseldi baya. Şuan herhangi bir öngörüm yok dolarda. Çok düşeceğini de yükseleceğini de söylemek zor. Endeks ise pzt bir aksilik olmazsa güzel yükselecek sanıyorum.
     Alıntı Originally Posted by hpy Yazıyı Oku
    Bu rally sonunda 5.57 rakamindan hızla 3.20-40 aralığına kadar düşüş bekleyecem.

Genel piyqsadaki volatilite şuan durmuş olsada sanırım artarak devam edecek. O günler yaklaştıkça durum daha da netlesmeye başlayacaktır. Şimdilik uzaktan gördüğüm bu.
     Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    Çok uzun zamandır foruma yazmadım ve bu gönderiden sonra da yazmaya niyetim yok. Ama 3.20-3.40 rakamlarını görünce yazmak zorunda hissettim kendimi.

Sn hpy, sizi çok uzun zamandır tanırım hisse net'ten. Çok güzel analizlerinizi de gördüm zamanında. Ama bu rakam nedir?

Bunu yeni yetme biri yazsa güler geçerim. Ama okuyan yenileri uyarmak da gerek.

Nedir 3.20-3.40 ın alt yapısı? Petrol mü fışkıracak her yerden, altın mı?

Yapmayın böyle. Etkilenen olursa ciddi zarara uğrar. Bırakın 3.20-3.40 ı, USDTRY de 4.80 yakalayın, ben tüm portföyü size devredeyim.

Selam ve sevgiler.

Bu arada poz, geçen hafta çarşamba günkü son alımlarla %60 hisse, %30 döviz, %10 TL.

Bol kazançlar herkese.

Lenovo P1a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Hata benden kaynaklı özür dilerim.

Geçtiğimiz hafta dolar 6.80 zirvesinde ben dolar short yaptım. Seans sonu 6.18 e kadar düştü. Pazartesi günü ise shortlari elimde 7.20 ye çıktı. Sonrasında ise full girmediğim için beni batiramadan 5.70 e kadar geri çekildi ve ben dayanamadan öncesinde 6.10 dan longa döndüm. Bu sefer de long beklerken bayram öncesi dolar kontratlarinda kaldiracin düşürülmesi sebebiyle 6.17 den dolar longlari kapadım. Dolarda şuan pozisyonum yok ve alintiladigim son mesajda dolarda öngörüm yok demiştim zaten.

RALLY mesajı ise doları kapadigim gün 3.77 den aldığım krdmd den sonraki mesajlarimin çoğunda var. Hatta pazartesi 4.27 den 4.15 e geri çekilip devam edebileceğini öngördüm tatil sürecinde.

Son mesajdaki " 5.57 ye kadar rally ve sonrasında hızla düşüş" beklediğim dolar değil KRDMD'dir. Dolar 240 dakikalık sistem yatayda yükselmiş ve çıkışı yatayda bitirmiştir. Şimdi yatay veya biraz aşağı şeklinde hisse rallilerinin bitmesini bekleyecek, sonrasında yeniden canavarlaşabilecektir diye düşünüyorum.

Dolara fren ralliye devam inşallah

8.  Alıntı Originally Posted by hpy Yazıyı Oku
    Dolar sistemi yatayda yükseldi baya. Şuan herhangi bir öngörüm yok dolarda. Çok düşeceğini de yükseleceğini de söylemek zor. Endeks ise pzt bir aksilik olmazsa güzel yükselecek sanıyorum.
    Bu rally sonunda 5.57 rakamindan hızla 3.20-40 aralığına kadar düşüş bekleyecem.

Genel piyqsadaki volatilite şuan durmuş olsada sanırım artarak devam edecek. O günler yaklaştıkça durum daha da netlesmeye başlayacaktır. Şimdilik uzaktan gördüğüm bu.
    Bu rally mevzuuna uygun krdmd beklenti simulasyonum da buydu

Sayfa 174/534 İlkİlk ... 74124164172173174175176184224274 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •