Uzun lafýn kýsasý.. Hesap hesap ayný hesap.....
Nüfus Planlamasý ve üreme iþinin durdurulmasý ÞARTTIR...
Uzun lafýn kýsasý.. Hesap hesap ayný hesap.....
Nüfus Planlamasý ve üreme iþinin durdurulmasý ÞARTTIR...
Dolara yatýrým yaptýðýn zaman tl karþýndaki deðerini düþünmemek lazým.. bir felsefe yapacaksan olur... yada bir duruþ gibi .misal 50 bin dolar aldýn ..aylýk yatýrdýn 50.200 dolar oldu .abd enf.kac yüzde 2.5 .usd faiz ne piyasada 4.5 -5 haa reel 2.5 3 düzeyinde getiri elde etmissin ...yani demek istediðim yýllarca mevduat faizi alan birisi için bu þekilde duruma vakif olmak lazým .yoksa aldým 6 dan düþtü 5.50 'ye birde faiz zararý ....düþünürsen o zaman tl de kal ..enflasyon a gore korudum dersin ..dolarda enflasyon üstüde çok üstüde altýda vs.vs her þey olabilir nitekim ...birde tl deki paranýn faizine ihtiyacýn olmayacak tabiki o da var..500.000 tl bugün 7.500 faiz getiriyor bunun 3.000 tl sini yada 4.000 tl sini harcarým dersen yine tl mantýklý ..dolarda o kadar faizi alamazsýn ...yahu tl faizi mi yenir para erir vs diyenlere bakma neden biriktirdin o parayý ..tabiki ihtiyacýn olduðu zaman harcamak için ..erir erimez kiþinin kendi bileceði iþ...þu bir gerçek dünya kadar adam var ne dolar bilir ne altýn .tek bir argümaný var bankada parami tutulur ..full gayrimenkule yatýrýr ...arsa tarla ev isyeri ..kaybedeni görmedim þimdiye kadar ..bu saatten sonra ne olur bilemem...
16 yýldýr ülkeyi yönetiyorlar.!!
Soyup soðana çevirdiler.!!
Borç bataðýna soktular.!!
Kimin eli kimin cebinde belli deðil.!!
Lale Devri bitti.!!
Bunlarýn ne A planlarý nede B, C, D planlarý var.!!
Tek adam rejimi 1. Dakikada iflas etmiþtir.!!
Hiperpower enflasyon.!!!
Hiperpower stagflasyon.!!!
Hiperpower keklemeler.!!
Kaos tüm HIZIYLA otobanda.!!!
Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
Milliymiþ..!!!
Dindarmýþ.!!
Hayatlarý yalan, dolan
Yaradana kurban.!!
Benim külahýma anlat.!!
Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
98 yýlýndan beri tl mevduatla haþýr nesir oldum...94 u de hatýrlarým eþten dostttan.lakin bu kadar köþeye sýkýþtýðýmý hatýrlamýyorum ..çünkü diðer krizlerde devaluasyonda olsa faizler yüksekti bir nebze olsun reel faiz vardý.....belki 40 civari dolara geçebilirim ..o da yukarýda bahsettiðim cihette..
düne kadar ülkede enflasyon yok, harika diyenler yandým anam demeye baþlamýþ..?
Kýsa zaman önce 8 tl idi.
17 küsür tl olmuþ.
a4 kaðýdý 500 adet.
Bknz: https://www.sanalmarket.com.tr/copie...iABEgK2lPD_BwE
Yer Ýmleri