Sayfa 1010/1252 İlkİlk ... 10510910960100010081009101010111012102010601110 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 8,073 - 8,080 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. bir akrabam için soruyorum. küçük yerde yaşıyor. olan bankalar: iş, halk, vakıf, garanti, ykb, ziraat, akbank. ykb dolara 3,70 demiş.. ben de dellendim kendisine yahu ben 5,20 alıyorum diye. ama odea tabi orada yok.

tahminim iş, ziraat, akbank, garantiden bi cacık olmaz.. geriye halk ve vakıf kalıyor.. var mı bunlardan yakın zamanda 32 gün hoşgeldin dolar oranı alan?

2.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    bir akrabam için soruyorum. küçük yerde yaşıyor. olan bankalar: iş, halk, vakıf, garanti, ykb, ziraat, akbank. ykb dolara 3,70 demiş.. ben de dellendim kendisine yahu ben 5,20 alıyorum diye. ama odea tabi orada yok.

tahminim iş, ziraat, akbank, garantiden bi cacık olmaz.. geriye halk ve vakıf kalıyor.. var mı bunlardan yakın zamanda 32 gün hoşgeldin dolar oranı alan?
    vakıf ve halk ........% 5 alır zorlasın..birader

3.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    bir akrabam için soruyorum. küçük yerde yaşıyor. olan bankalar: iş, halk, vakıf, garanti, ykb, ziraat, akbank. ykb dolara 3,70 demiş.. ben de dellendim kendisine yahu ben 5,20 alıyorum diye. ama odea tabi orada yok.

Vakif 70K dolar icin 4.80 alindi, kucuk yerlesim yeri...

Alıntı Originally Posted by celikay67 Yazıyı Oku
    Cepteteb vadeli hesapta %20 yapmış
    Enpara ile cepteteb ayri bir gezegende yaşıyor
    100-500k 18.50 ikisindede ayni.
    uzun vadede 500k+ 20 yapmış .
    günlükler bile 21.50 a çıktı.

5.  Alıntı Originally Posted by kerem34 Yazıyı Oku
     Alıntı Originally Posted by scobanx Yazıyı Oku
    Vakif 70K dolar icin 4.80 alindi, kucuk yerlesim yeri...
    harikasınız.. teşekkürler.

6.  Alıntı Originally Posted by kerem34 Yazıyı Oku
    yani sonuçta aldılar ve teminat verdiler....ve benim dediğim gibi merkez faiz arttırmadan faizlerin 23leri görmesi mümkün değil ...sanırım anlaştık
    Para politikası bence daha karmaşık bir mekanizmaya sahip, tcmb 2.4 trilyon TL'lik para arzının sadece %5'ini kontrol ediyor. Yani %5'in faizi ile %95'e yön vermeye çalışıyor. Bu normal zamanlarda çok kuvvetli bir bağ ama tamamen buna güvenerek genel anlamda bir kural olarak değerlendiremeyiz. İpin ucunu kaçırırsa ters bir durumda TL faizlerinin tcmb'den bağımsız olarak fırlaması mümkün. Hele ki geniş para arzının (altın dahil) %50'den fazlası tcmb'nin senyoraj hakkına sahip olmadığı yabancı varlıklardan oluşuyorsa.

Ufak bir örnek senaryo: Tcmb zorunlu karşılıklar ile çok tehlikeli bir biçimde oynuyor, burada en ufak bir kıvılcım ve terslik faizleri birkaç gün içinde %1000'ler seviyesine taşıyabilir. İşin teorik boyutunu burada tartışmak çok doğru olmaz ama hiperenflasyona ve uçuk faiz oranlarına giden yol ekonomik işleyişteki üretim çıktısına bağlı arz ve talep dengesinden değil ancak merkez bankasının yapacağı sistemik hatalarla mümkün olabiliyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

7.  Alıntı Originally Posted by Ahme Yazıyı Oku
    Bi araba değiştirelim dedik taşıt kredileri %2 olmuş.

Acilen kredi ve mevduat faizleri düşmeli yoksa reel sektör talepler azalacak.
    Faizler düşmez, en fazla yavaş yükselir. Al arabanı...
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

Alıntı Originally Posted by kerem34 Yazıyı Oku
    küçük yerlerde şubeler anlaşmalı oluyor,nasıl olsa bize muhtaç hesabı.

Sayfa 1010/1252 İlkİlk ... 10510910960100010081009101010111012102010601110 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •