Originally Posted by 
Cautionary

İş bilen nasıl diğer enstrümanlarda kazanç sagliyorsa, bes te de sagliyabilir...3 yıldır %100 gram altın fonundayım, geçtiğimiz iki yıl %25 er, bu yıl da şimdiye kadar %50 kazanç var..,kümülatif, %130 lara ulaştı getiri.
Demem o ki başka acılardan eleştirecekseniz eleştirin BES i, ama fon getirileri kişinin fonları yönetim başarısına bağlı.

eleştirini anlamadım. 
ben bes karlı biçimde yönetilemez mi diyorum ? yoksa devlet katkısı bir yem mi dir diyorum..
herhalde ikincisi.. 
ilgili yazıda anlattık..
bu katkının zaman içinde kuşa döneceği çok açık.. ayrıca son dönemdeki diğer fonlarında hangi nedenlerle gundemde yer tuttuğuna değiniyoruz: yani akp nin ekonomi politikalarının iflası ve sıcak para ihtiyacı.. öyle ki otomatik katılımda 2 ay zorunlu durma süresini 6 ay yapmaya çalışıyorlardı.. daha fazla takip etmedim bu komediyi..
diğer yandan, devlet katkısında vergi iadesi olan yılları hatırlayanlar dediklerimi daha iyi anlayacaktır.. bugun kü ilk yazımda zaten o konuya değindim..gerçekten dürüst olsalardı o sistemi devam ettirirlerdi..

It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Yer İmleri