Sayfa 536/1024 İlkİlk ... 36436486526534535536537538546586636 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 4,281 - 4,288 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Sayın forumdaş beni tenzih falan etmenize gerek yok bu konuda cahilsem cahilimdir gocunmam ama ben TEKNİK MEKNİK demeden 2 Tl lerden beri Dolar toplayarak bugünkü tuzu kuru günlere geldim. Bu süreç zarfında teknik diyerek 3.16 dan bir kere opsiyon yapıp Dolarları kaptırdım sonra 3.40 dan yerine koydum. Eğer teknik ile yola devam demiş olsaydım şu anda bende DOLAR alan vatan hainidir diyenler güruhunda olurdum. Kısaca Teknik kaçınılmaz diyenlere yolu açık olsun derim .
    Bu uzun bir konu ve burada uzunca anlatılmasının bence de gereği yok
    teknik vazgeçilmez diyen yok
    tekniği yok saymamak gerek diyen var

ilk dolara bulaşmam 2,28 lerde oldu
    ama saçma sapan al sattan bende kaçırdım
    sonra 2,78 ve 3 lerden
    ve ortalama 3 ün altında yola devam ediyorum
    hepimiz birbirimizi okuyoruz
    ama kendi aklımızla iş yapıyoruz

yani kantar belimizde

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ben aslında çok farklı bir şeyden bahsediyorum. Araba üretilemiyorsa tek motorlu mobilet üretir dolaşır halk, Bu aşama geçilince 4 tekerleklilerin üretimi başlar. Tek bir şart olur. Sıfır ithalat. Mümkünse ihracat. Çok kısa bir süre içinde kendi kendine yetebilirliğe ulaşabilmek.

Cep telefonunu içindeki mikroişlemcisi dahil burada üretene vergi olmaz ama dışarıdan getirene belirli bir süre ciddi vergi uygulanır.
    Bu dediklerinize 30-40 yıl önceden başlayarak kademe kademe bugün bir SAMSUNG markası yaratmış olsaydık diyecek bir şeyimiz olmazdı ama elalem uzaya giderken biz şimdi bisikleti kendimiz üreteceğiz ithal arabayada binmeyeceğiz dersek pek rasyonel davranmış olmayız. Saygılar

3.  Alıntı Originally Posted by C.ÜNLÜ Yazıyı Oku
    Bu can bu bedende oldukça fayiz mayiz yok size,günak çünküm...
    onu diyecektim bende

bu cümleyi tengri han ın listesine koyamıyor muyuz

Halil Serkan Bulut
    @serkanbulut81
    Konut kampanyasına katılan bir firmayı aradım. Avrupa yakasında YeniBosna'da 110 m2 ve 2+1 dairenin fiyatını 1 milyon 50 bin TL. Aylık taksit tutarı 8.000 Türk TL'ye gelmekte. Kampanyanın zamanlaması ekonomiyi desteklemek için iyi ama faiz farkı fiyatın içine yedirilmiş malesef.
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

5. Bir arkadaş yukarıda değinmiş ;

''Gerçek'' enflasyonu açıklarlar ise, o zaman normalleşmeye başlayabiliriz ....

Bence; başımıza ne geldiyse , açıklanan '' hayali '' enflasyondan geldi..

Bunun sonucu olarak;

düşük kur,düşük faiz, düşük kredi faizi, tüketim patlaması, ithalat patlaması ....
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

6. Tengri,artık fayiz günak değil derse sıkıntı kalmaz..
    Kendini yontmayı unutma der Zeus....

7.  Alıntı Originally Posted by C.ÜNLÜ Yazıyı Oku
    Tengri,artık fayiz günak değil derse sıkıntı kalmaz..
    Ahhh bunlarr birde benim adımı kullanıyorlar,çok sık kullanıyorlar Sn C.Ünlü
    Beni/Tengri yi dinleseler böyle olmazdı bu işler ama neyse mesajınızı aldım,adınızı listeye ekleyeceğim...

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

8.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Bu dediklerinize 30-40 yıl önceden başlayarak kademe kademe bugün bir SAMSUNG markası yaratmış olsaydık diyecek bir şeyimiz olmazdı ama elalem uzaya giderken biz şimdi bisikleti kendimiz üreteceğiz ithal arabayada binmeyeceğiz dersek pek rasyonel davranmış olmayız. Saygılar
    Başkasının yaptığı ve sınırlarını çizdiği bahçede oynayacağımıza, kendi bahçemizi yapmaya başlamak bence rasyonel bir karar.

10 sene anadol tarzı yerli bir arabaya binmek , yerli üretilen ama daha yavaş bir arm klonu mikroişlemcili cep telefonu kullanmak ve bunun gibi şeyler beni üzmez. Ben de temelciyim. Tekniğe inanmam. Temelin çok düzgün olduğu gelişmiş ülkelerde belki kullanılabilir. Ama inşaatın temel kolonları yıkık iken üstteki verandanın parkelerinin rengini tartışmak bir anlamda teknik analiz ile temel sorunları görmezden gelmeye benzer.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 536/1024 İlkİlk ... 36436486526534535536537538546586636 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •