Sayfa 116/1230 İlkİlk ... 16661061141151161171181261662166161116 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 921 - 928 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by wiseinvestor Yazıyı Oku
    1924 (1.68), 1938 (1.26) usd imiş TL. Yani 14 yılda devalüasyon değil %33 revaluasyon olmuş. Her zaman böyle değilmiş demekki. O altı sıfırları tekrar bu millet görmez inşallah ve alışmak zorunda kalmaz. Görecekse de kimse yüzlerce sıfır olmayacağını da garanti edemez, merak eden 1922 Weimar Almanya'sına bir baksın da neden Almanlar enflasyon konusunda bu kadar hassas anlasın.

Neyse ya zaten ortam sıkkın, yoruma girmeden rakamla birşeyler karalayalım diyoruz hemen sataşma vs. size hayırlı sıfırsız günler dilerim.
    Neden sataşma olarak algılıyorsunuz ki herkes sizin görüşünüzu benimsemek zorunda mı?siz öyle düşünüyordunuzdur ben böyle..hakaret yok,benzeri bir durum yok ..sataşma demeniz hoş olmamış...böyle düşüneceğinizi bilsem yazmazdim.ben hep olan birşeyi yazdım.her defasında ucuz mali alıp yukardan tekrar verdiler...ve aynısı olacak....tüm krizlerde yaptılar bunu...ama ilginç olan sizin bunu bir tartışma gibi algılamaniz.ozaman hiç yazmayalım dysuncemizi buraya.. fesupanallah..

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
    Neyse bu baslikta polemik olmasın....konuyu uzatmayalım bence..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
    Sadece sukadarini söyleyim 94 de öğrenciydim...herkes olduk bittik diyordu...2001 de bankaciydim...olduk bittik diyordu...2008 de dünya battı...nereye gidiyoruz diyordu...ama hepsinde bir süre sonra temeli sağlam olan hisseler ralli yaptı .hem öyle böyle değil.....sağlam hisse uv de iyi kazandırdı..

4. Fikir belirtmek başka birşey, söyleneni çarpıtarak veya yanlış anlayarak polemik yaratmaya çalışmak başka birşey.
    Son kez ne soylemek istediğimi detaylı anlatayım, anlayan anladığı kadarını alsın, kıymetini bilene milyon dolarlık yılların bilgi birikimini veriyoruz. İyi niyetli anlamak isteyen buyurur okur, kimseye yatırım tavsiyesi de vermiyoruz, bunlar fikir değil bu arada gerçekler.

Herşeyden önce finansal krizlerden dolayı ülke yokolmaz, topyekün fakirleşir, portfoyler erir, şu anda olan da o, insanların alım gücü düşer vs. Kimse holding'ler batar vs. demiyor, en azından şu aşamada işi alıp buralara götürmenin alemi yok.
    Konumuz finansal piyasalar ve tasarrufların değerlendirilmesi. Bir konuya bakarken 3 seviyede bakarsınız, operasyonel, taktik ve stratejik. Operasyonel seviye en altta yer alan en kısa vadeli en yoğunluklu günlük olaylardır. Taktik olaylar orta vadeli konuları içerir. Strateji ise apayrı en tepede şekillenen çok uzun vadeli işlerdir. Bunu borsaya uyarlarsak operasyonel seviye günlük trade edenlere karşılık gelir. Bizim işimiz bununla değil, en zor para kazanma yöntemi yapana da saygı göstermek gerekir. Taktik seviye orta vadeli hareketleri içerir. Mesela buralardan işler düzelecekse, elbette önemli kazanç fırsatları çıkacaktır. Sayın cautionary ve benim soylediğim de tam olarak burası, bu trendlerden faydalanmak lazım, bunun için de portfoyu belli zamanlarda değiştirmek gerekir.
    Şimdi gelelim asıl mevzuya, stratejik seviyede yani 10 yıllarca bekleyerek bizim borsa para kazandırır mı, 1986'dan bu yana kazandırmamış, bunun konuşulacak bir tarafı var mı? Sürekli 3-5-10 yıl aralıklarında senet fiyatları çöp seviyesine kadar gelmiş. Öyle birşey olsa bugün en yüksek piyasa değeri 10 milyar dolarlarda olan bir borsa olur muydu? Stratejiyi çözüp zamanında nasdaq'a yatıran ise bugün net bir şekilde zengin, ortada trilyon dolarlık şirketler var. Nedeni nasılı ayrı mevzu bunu da defalarca yazdık, onlar fikir konusuna girer işte, onu da merak eden inceler neden böyle diye.

Kişilerin karıştırdığı nokta taktik hareketler sonucu, stratejik seviyede birşeylerin değiştiğini zannetmesi. Siz de gelip her defasında alıp yukarıdan verdiler diyerek aynı şeyi söylüyorsunuz farkındaysanız. 1986'dan beri hep aynı film oynadı, bundan sonrasını da herkes kendi beklentisine göre şekillendirecek.
    Bundan daha detaylı ve net meramımı ifade edecek dil bilgim mevcut değil maalesef, umarım yeterince nettir.
    Bu yazı yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.
    “invest only if you would be comfortable owning a stock, even if you had no way of knowing its daily share price.” ― Benjamin Graham

5.  Alıntı Originally Posted by wiseinvestor Yazıyı Oku
    Fikir belirtmek başka birşey, söyleneni çarpıtarak veya yanlış anlayarak polemik yaratmaya çalışmak başka birşey.
    Son kez ne soylemek istediğimi detaylı anlatayım, anlayan anladığı kadarını alsın, kıymetini bilene milyon dolarlık yılların bilgi birikimini veriyoruz. İyi niyetli anlamak isteyen buyurur okur, kimseye yatırım tavsiyesi de vermiyoruz, bunlar fikir değil bu arada gerçekler.

Herşeyden önce finansal krizlerden dolayı ülke yokolmaz, topyekün fakirleşir, portfoyler erir, şu anda olan da o, insanların alım gücü düşer vs. Kimse holding'ler batar vs. demiyor, en azından şu aşamada işi alıp buralara götürmenin alemi yok.
    Konumuz finansal piyasalar ve tasarrufların değerlendirilmesi. Bir konuya bakarken 3 seviyede bakarsınız, operasyonel, taktik ve stratejik. Operasyonel seviye en altta yer alan en kısa vadeli en yoğunluklu günlük olaylardır. Taktik olaylar orta vadeli konuları içerir. Strateji ise apayrı en tepede şekillenen çok uzun vadeli işlerdir. Bunu borsaya uyarlarsak operasyonel seviye günlük trade edenlere karşılık gelir. Bizim işimiz bununla değil, en zor para kazanma yöntemi yapana da saygı göstermek gerekir. Taktik seviye orta vadeli hareketleri içerir. Mesela buralardan işler düzelecekse, elbette önemli kazanç fırsatları çıkacaktır. Sayın cautionary ve benim soylediğim de tam olarak burası, bu trendlerden faydalanmak lazım, bunun için de portfoyu belli zamanlarda değiştirmek gerekir.
    Şimdi gelelim asıl mevzuya, stratejik seviyede yani 10 yıllarca bekleyerek bizim borsa para kazandırır mı, 1986'dan bu yana kazandırmamış, bunun konuşulacak bir tarafı var mı? Sürekli 3-5-10 yıl aralıklarında senet fiyatları çöp seviyesine kadar gelmiş. Öyle birşey olsa bugün en yüksek piyasa değeri 10 milyar dolarlarda olan bir borsa olur muydu? Stratejiyi çözüp zamanında nasdaq'a yatıran ise bugün net bir şekilde zengin, ortada trilyon dolarlık şirketler var. Nedeni nasılı ayrı mevzu bunu da defalarca yazdık, onlar fikir konusuna girer işte, onu da merak eden inceler neden böyle diye.

Kişilerin karıştırdığı nokta taktik hareketler sonucu, stratejik seviyede birşeylerin değiştiğini zannetmesi. Siz de gelip her defasında alıp yukarıdan verdiler diyerek aynı şeyi söylüyorsunuz farkındaysanız. 1986'dan beri hep aynı film oynadı, bundan sonrasını da herkes kendi beklentisine göre şekillendirecek.
    Bundan daha detaylı ve net meramımı ifade edecek dil bilgim mevcut değil maalesef, umarım yeterince nettir.
    Yazdıklarına katılıyorum, değerli bilgiler. Ancak müsadenle küçük bir nüans var, ona vurgu yapmak isterim. Gerçi daha önce defalarca yazdım bunu, ama bu vesileyle tekrar yazayım.

Borsamız, doların mevduat faizini de eklediğinmizde uzun vadede dolar bazında bir şey kazandırmamış, yerinde bile saymamış, geri gitmiş...Yani biz gayet riskli bir enstrümana yatırım yapıp, garantili kazanç olan dolar mevduatı kadar bile kazanamamış...yani borsamız endeks bazında hayal kırıklığı, uzun vadede, 2+2=4.

Peki biz neden burada uzun vade hisse yatırımı diyoruz...amacımız ne, salak mıyız biz bu kadar saçma bir görüntüde yatırım yapıyoruz. Amacımız şu: Şirketleri araştırıp, gelecek vaadeden sektör ve hisselere dönemsel yatırımlar yapıyoruz...Borsamız dolar bazı tarihi diplere yaklaştığında hisse portföyünü toplam portföy içinde %50 ve üzeri oranlara çıkarıp...dolar bazlı zirvelere yaklaştığında %10-30 arasına çekiyoruz.

Yani öyle pasif hisse yatırımcısı değiliz...al-unut yok...al-takip et var...düşük performanslı hisseleri çıkarıp, beğenilen yenileri eklemek var....ayrıca alırım 20-30 sene tutarım diye bir şey yok...bu dediğiniz belki amerikada mantıklıdır, ama bizim borsamızda değil bence.

Bu nedenle diyorum ki ne hafta-ay bazında kısa vadeli takılmalı, ne de öyle 10-15-20 senelerden bahsetmeli...ideal vade 5-10 yıl arası ara trendleri yakalamak olmalı.

6. Bir de şunu akıldan çıkarmamak lazım...wiseinvestor çok güzel söyledi...her krizin kendine has bir yapısı var, uzaktan bakınca hepsi aynı gibi gözükse de özelde hepsi birbirinden çok faklı...en temelde, bazıları yerel bazıları global kriz neticesinde oluşmuş krizler.

Bu sefer de aynı olacak, hemen buralardan v çıkışı yapacağız diye bir beklentiye kapılmamak lazım...Bu konuda kesin böyle olacak demek, çok yanlış. Bu sefer yıllarca diplerde debelenebiliriz, böyle bir ihtimal de var. Bunu akıldan çıkarmamak lazım.

Bu nedenle, her dönemi kendi özelinde analiz edip, buna göre ihtiyatlı hareket etmek lazım...borsada ezberle iş yapılmaz.

7. Tamamen hemfikiriz sayın cautionary, aynen bize en uygun yöntem bu. Yaptığımız taktik yatırım aslında nihayetinde.

Bu bile ciddi bilgi birikimi ve izleme gerektiriyor, dünyada, ülkede olan biten hangi şirketi nasıl etkiler anlayabilmek için de sürekli kendini geliştirmek lazım. Buffet 500 sayfa hergün okumayı öneriyor mesela bunun için, şirket çalışanların bunu abartarak 1000 sayfa okuyanlar var, inanılmaz ama gerçek.
    Stratejik seviyede benim görüşüm şu, ne zaman bizim ülkede cari açık kalıcı olarak ortadan kalktığını görürüm, o zaman fikrim değişir.
    Bu yazı yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.
    “invest only if you would be comfortable owning a stock, even if you had no way of knowing its daily share price.” ― Benjamin Graham

Alıntı Originally Posted by wiseinvestor Yazıyı Oku
    Tamamen hemfikiriz sayın cautionary, aynen bize en uygun yöntem bu. Yaptığımız taktik yatırım aslında nihayetinde.

Bu bile ciddi bilgi birikimi ve izleme gerektiriyor, dünyada, ülkede olan biten hangi şirketi nasıl etkiler anlayabilmek için de sürekli kendini geliştirmek lazım. Buffet 500 sayfa hergün okumayı öneriyor mesela bunun için, şirket çalışanların bunu abartarak 1000 sayfa okuyanlar var, inanılmaz ama gerçek.
    Stratejik seviyede benim görüşüm şu, ne zaman bizim ülkede cari açık kalıcı olarak ortadan kalktığını görürüm, o zaman fikrim değişir.
    Bu nüfus bu eğitimle olmaz.
    En büyük cari açık kalemi enerji
    Devlet kaçak elektrikle ne kadar mücadele ediyor. Vatandaş bedava elektriği hakkı görüyor. Bu en basit kalem diğerlerine girmiyorum bile.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    O egeli ben değilim

Sayfa 116/1230 İlkİlk ... 16661061141151161171181261662166161116 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •