Sayfa 664/1024 İlkİlk ... 164564614654662663664665666674714764 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 5,305 - 5,312 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    diyelimki 6.500 tl si vardı 1000 dolar aldı
    ötekide %20 faizle 1 yıllık faize yatırdı
    doalr 1 yıl sonra 10 tl (daha yukarı bile olursa şaşırmam) oldu
    faize yattıranın parası 7150 falan oldu
    dolara yatıranın ki 10.000 tl oldu
    enflasyonda %20 oldu
    faizde tutanın satınalma değeri 5.720 tl olurken
    dolarda tutanınki 8.000 tl oldu
    o zaman sormak lazım neden doalrda durmayayım en azından paramın satın alma değerini koruyorum
    Güzel kardeşim anlatmaya çalıştığı anlamamışsın.serbest piyasadamıyız.evet,ister dolar al ister faiz yap ister hisse al kimse bir şey diyemez.Ama alınan dolarlar ve dolar da ki yükseliş zaten senin cebinden misli misli çıkacak.elindeki kısıtlı dolar sürekli değer kazanıyor diyelim ama hayat da aynı oranda pahalanıyor.senin yaşam kalitene bir faydası var mı.yok.istediğin arabayı alabilecek misin,istediğin yerde yemek yiyip istediğin ülkeye tatile gidebilecek misin.tabi ki de hayır.cebinde 200.000 dolar olsa bile bunları yapamazsın.çünkü yaşadığın hayat TL olarak senden daha fazlasını alacak.problem bu.dolar artmış düşmüş meselesi değil.senin yaşadığın hayatın kalitesi.

Duhul
    May 2017
    İkamet
    London Ankara
    Gönderi
    2,262
     Alıntı Originally Posted by Okacha Yazıyı Oku
    Dolar 10 tl oldu sonra dayanamadı 15 tl oldu diyelim.Elinde doları olan vatandaş kendini Türk lirasına karşı korumuş olacak tamam ama alım gücü artacak mı?zaten ithal olsun olmasın herşeye zam gelecek dolar bazında.vatandaşın elinde ki doların artış değeri hayat pahalılığını karşılayabilecek mi?Örnek sıfır 2000 cc passat 450.000 tl olmuş belki seneye 1 milyon tl olacak.çeyrek altın 450 den 1000 tl olacak.Elinde 100.000 doların varsa bunların hangisini karşılayabilir bu hayat pahalılığında.Alım satım olmadıktan sonra finansal sistem ve ticaret çöktükten sonra elinde ki dolarların değeri istediğin kadar artsın bir değeri yok.ta ki elinde ki dolarlar seni avrupa da yada abd de ya da başka bir ülke de yaşatacak seviye de değilse.zaten milyon dolarları olan adamın keyfi yerindedir.asıl sorun hiç doları olmayanla,sınırlı olan bütün birikimi dolarda olanın aynı gemide olup aynı kaderi paylaşacağıdır.düşük faiz düşük kur üretimin olacağı bir Türkiye hayali ile...

İnsanları Çok yanlış yönlendiriyorsunuz bence..

basit bir örnek cok değil 2 ay önce dolara donen bir vatandaş almak istediği evi şuan 50% daha ucuza alabiliyor

2013 lere donersek basit gercek bir ornek 2013 de sinpaşta 240000 TL ye satılan bir daireyi yaklasık 138000 USD ediyordu ozazman şuan bakınız sahibinden.com a 1+1 hala 240-300 e satmaya çalışıyorlar yani 38000 USD ye

sizin mantıgınızla hareket eden kişi omur boyu iflah olmaz Turkiye de

<<

3.  Alıntı Originally Posted by Okacha Yazıyı Oku
    Dolar 10 tl oldu sonra dayanamadı 15 tl oldu diyelim.Elinde doları olan vatandaş kendini Türk lirasına karşı korumuş olacak tamam ama alım gücü artacak mı?zaten ithal olsun olmasın herşeye zam gelecek dolar bazında.vatandaşın elinde ki doların artış değeri hayat pahalılığını karşılayabilecek mi?Örnek sıfır 2000 cc passat 450.000 tl olmuş belki seneye 1 milyon tl olacak.çeyrek altın 450 den 1000 tl olacak.Elinde 100.000 doların varsa bunların hangisini karşılayabilir bu hayat pahalılığında.Alım satım olmadıktan sonra finansal sistem ve ticaret çöktükten sonra elinde ki dolarların değeri istediğin kadar artsın bir değeri yok.ta ki elinde ki dolarlar seni avrupa da yada abd de ya da başka bir ülke de yaşatacak seviye de değilse.zaten milyon dolarları olan adamın keyfi yerindedir.asıl sorun hiç doları olmayanla,sınırlı olan bütün birikimi dolarda olanın aynı gemide olup aynı kaderi paylaşacağıdır.düşük faiz düşük kur üretimin olacağı bir Türkiye hayali ile...
    Güzel kardeşim anlatmaya çalıştığı anlamamışsın.serbest piyasadamıyız.evet,ister dolar al ister faiz yap ister hisse al kimse bir şey diyemez.Ama alınan dolarlar ve dolar da ki yükseliş zaten senin cebinden misli misli çıkacak.elindeki kısıtlı dolar sürekli değer kazanıyor diyelim ama hayat da aynı oranda pahalanıyor.senin yaşam kalitene bir faydası var mı.yok.istediğin arabayı alabilecek misin,istediğin yerde yemek yiyip istediğin ülkeye tatile gidebilecek misin.tabi ki de hayır.cebinde 200.000 dolar olsa bile bunları yapamazsın.çünkü yaşadığın hayat TL olarak senden daha fazlasını alacak.problem bu.dolar artmış düşmüş meselesi değil.senin yaşadığın hayatın kalitesi.

Kesinlikle karşılar, dövizin enflasyona göre alım gücü artar. Nedeni şu, büyük bir döviz krizinde döviz şu anda yaşadığımız gibi ciddi artar ama aynı zamanda da ciddi bir resesyona neden olur. İşte bu resesyon iç piyasada özellikle lüks ve ihtal olmayan ürünlerde enflasyonunun döviz artışının altında kalmasına neden olabilir.

Evet çok lüks mercedesler veya ithal somon veya elektronik eşya pahalılanabilir, ama bunlar hayatın doğal akışında *ortalama* bir vatandaş içi normal tüketimin %20'sini geçmez. Çok varlıklılar için belki %40-50'lere varabilir ama orada da adam zaten çok varlıklı olduğu için onu yine etkileyen bir şey olmaz.

Şunu unutmayalım ki bazı fiyatlar halkın genel alım gücünün üzerinde çok aşırı artamaz, zira bu olursa mal piyasa derinliğini kaybeder ve piyasadan çekilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4. Anlatmaya çalıştığım husus elinde yüksek miktarda doları olan vatandaşın alım gücü hiçbir zaman düşmez.zaten tabiri caiz ise kendini kurtarmıştır bu hayat şartlarında.benim anlatmaya çalıştığım sınırlı birikimi olan vatandaşın elinde ki dolarların onun hayat kalitesine bir etkisinin olmayacağı.Beton ekonomisine kızıp doların arbitraj farkı ile ev hesabı yapmakta ayrı bir ironi.Kusura bakmayın.Dolar düşmeye başlarsa insanlar üretim yerine malesef gayrimenkule yönelecek tekrar malesef.

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    şu batan otomobil firması bunda sahibi sanırım
    derinler mi neydi

batktım değilmiş
    Bis enerjinin sahibi.Dün vadesi gelen tahvil ödemesini yapamadığı haberi gelmişti.

6. Son olarak dolar 1.5 lira iken itibar görmezken bugün 6.5 tl nin de üzerinde fiyat biçiliyor. O zaman da kriz vardı,üretim yoktu,eğitim öğretim kötüydü,alım gücü yoktu.benzin 1.25 kuruştu etin kilosu 8 tl idi.tarım ve hayvancılık yoktu.ülke de beton ekonomisi yokken de herşey kötüydü.değişen ne oldu da dolar biranda değer kazandı.Galip öztürk’ün işlem yaptığı hisseler gibi biranda fırladı.hiçbir ekonomik gösterge yoktur doların bu denli değer kazanmasını destekleyecek.Türkiye eskiden de Türkiye’ydi şimdi de Aynı Türkiye.

Anlatmaya çalıştığım husus elinde yüksek miktarda doları olan vatandaşın alım gücü hiçbir zaman düşmez.zaten tabiri caiz ise kendini kurtarmıştır bu hayat şartlarında.benim anlatmaya çalıştığım sınırlı birikimi olan vatandaşın elinde ki dolarların onun hayat kalitesine bir etkisinin olmayacağı.Beton ekonomisine kızıp doların arbitraj farkı ile ev hesabı yapmakta ayrı bir ironi.Kusura bakmayın.Dolar düşmeye başlarsa insanlar üretim yerine malesef gayrimenkule yönelecek tekrar malesef.
    Bu yazdıklarınız şimdiki durumda ne yapılması gerektiğini açıklamıyor.Dolar artarsa neler olabilir üzerine beyin fırtınası olmuş sizin yadıklarınız anladığım kadarıyla.Asıl soru bu değil ki ,dolardaki artış bitti mi,yataya sardırdık mı,gelecek yıl misal dolar nerelerde olur.Cevabınız şimdiki seviyelerdeki fiyatın üzerine faizi koyacağız o faizle oluşacak rakamın üzerindeyse beklenti ,dolar alacağız,altındaysa almayacağız sorun bu kadar basit.Doğru hesap yapan para kazanacak, az bişi daha survıver olma olasılığı artacak,yanlış yapan şimdikinden daha fazla mort bir duruma düşecek.Siz ne diyorsunuz şimdi ,dolar artacak mı yatay mı kalacak azalacak mı ,vademiz 1 yıl olsun misal.Şimdiki olay dolar tsunamisi ,tsunami geçsin de o zaman biz de aklımız yettiği kadar ne rasyoneldir ne değildir yazarız buraya sn okacha.

Son olarak dolar 1.5 lira iken itibar görmezken bugün 6.5 tl nin de üzerinde fiyat biçiliyor. O zaman da kriz vardı,üretim yoktu,eğitim öğretim kötüydü,alım gücü yoktu.benzin 1.25 kuruştu etin kilosu 8 tl idi.tarım ve hayvancılık yoktu.ülke de beton ekonomisi yokken de herşey kötüydü.değişen ne oldu da dolar biranda değer kazandı.Galip öztürk’ün işlem yaptığı hisseler gibi biranda fırladı.hiçbir ekonomik gösterge yoktur doların bu denli değer kazanmasını destekleyecek.Türkiye eskiden de Türkiye’ydi şimdi de Aynı Türkiye.
    Ödenemeyecek seviyeye çıkan dış borç,borcu borçla döndürmemiz,25 yıl vadeli yaptığımız dolar ödemeli projelerimiz,kanal istanbul yapmaya kalkmamız falan,cari açığımız ,düşük rezervlerimiz sizi kıllandırmıyor yani.Biz iyiyiz, rasyonel mantık gavurların bize hala düşük seviyeden dolar borç vermesini gerektirir,çakallıklarından yapmıyorlar diyorsunuz yani.

Sayfa 664/1024 İlkİlk ... 164564614654662663664665666674714764 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •