Sayfa 485/1032 İlkİlk ... 385435475483484485486487495535585985 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 3,873 - 3,880 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Niye acaba?
    madem ortam film senaryosu gibi komplo teorisine musaid...kim bilir...belkide...idlibte abd, turkiye ve almanyanin rejim, rusya ve iranin aksine mudahale olmamasina yonelik ortak tutumu kisa vadeli bir pozitif algi dogurabilir...malum trump efendinin ekimde ara secimleri var ve avencelis cemaate kahramanlik propagandaai icin brunson vakasini iki tarafta haddinden fazla deger atfederek trump efendinin secim propagandasina zemin olusturuldu belkide...savci degisimi belkide karsilikli bir takim ortak payda ile brunsonun iadesine neden olabilecek bir atmosfere evriltebilir sureci...temel ekonomik veriler ve beklentilerden bagimsiz olarak Türkiye ve oicd ulkelerinin fazla satis yemis olanlari icin kisa vadeli ölü kedi sicrayisi niteliginde bir atmosfer ekim ayinda gundeme gelebilir...

ulke siyasetleri asimetrik yuruyor duz mantik işi anlaşılmaz kiliyor...örnegin katar abd ordusunun bolgedeki en buyuk merkezine ev sahibligi yapiyor biyandan, diger yabdan suudiler araciligiyla bazi konularda abd ekonomik ambargo uyguluyor katara...diger yandan katar bir yandan turkiyeye destek olup kahramanlik taslarken bir yandanda guney kibristaki gaz cikarma projesini ustleniyor...sevdiklerimizden yada dusman bildiklerimizden kim it kim at belli degil muhim olan bizim it mi at mi olacagimiz...abd ve israilin bolge haritalariyla 100yillik oynama planina malesef ülke olarak ırakta alet olduk gibi, son olarak suriyedede bu işe alet olduk gibi...şuan irana göz dikilmiş israil ve abd okarak; biz irana yaklasiyoruz !!!, iran irak yada suriye degil...yasayip gorecegiz...

Cok sagol illim.

Iran Irak ya da Suriye darken kasit nedir? Bolunmesi zor mu yani? Adamlar vaktinde Iran mafyasina para verip orda demokratik secilmis hukumeti dusurdu, Sahi getirdiler.

3. Halkbank gibi hisse geri alım kararı alan ve bunu hemen uygulamaya koyup 28 ağustostan beri her gün geri alım yapmakta olan işbankası hissesini dikkatle izliyorum, bizim banka da geri alıma başlayınca benzer bir performans izleyebilir diye (eldeki en benzer ve yeni örnek bu). İşc ne yazık ki alımlara rağmen yükselişe geçemedi, meryll aynen basıyor malı, ancak hissenin düşüşü de durdu. Örneğin bugün diğer büyük bankalar (akbank, garan) epey eksideyken iş bankası 3.98'e dayadı desteği ve aşağı geçirmedi fiyatı, toplam 5.9 milyon lot malı da bir günde aldı o fiyattan.

Bir yandan bankanın desteği güven veriyor, bir yandan da alıcı bulmuşken ölümüne mal basan yabancılar korkutuyor. Halkbankta da banka alıma geçince alıcıyı bulup da fiyata bakmayan yabancı tüm geri alımı doyurursa biz de yine kalırız buralarda. Yine de her şekilde o kadar satılmaya niyetli malın piyasadan emilmesi iyi olacaktır, çünkü yükselişin önünde engel o hisseler.

Bu arada ben halkbank hisselerimin %40'ını satıp akbank-işc ve garantiye geçirdim, bir nevi zararımı realize ettim hiç hoşuma gitmedi ancak halkbank artık o kadar cazip değil, diğer bankalar da müthiş düşüş geçirdi ve hepsi ucuz hale geldi. Portföyümün aslan payı hala halkbankta, ofac işi çözülünce halkbank hala en çok çıkacak banka ama ben böyle daha rahat ettim, hükümetin ne yapacağı veya yarın ne olacağı belli olmayan bir ülkede bu kadar risk taşımanın anlamı yok.

Sn. 666'nın da yazdığı gibi hisse taşıma maliyetleri de çok arttı bu faiz ortamında, borsada kar etmek iyice zorlaştı.

4.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Cok sagol illim.

Iran Irak ya da Suriye darken kasit nedir? Bolunmesi zor mu yani? Adamlar vaktinde Iran mafyasina para verip orda demokratik secilmis hukumeti dusurdu, Sahi getirdiler.
    ustad biz 98e kadar suriye ile limoniydik...sonrasinda abd nin sıkıştırmasi sonucu apo ulkeden cikarilip nihayetinde bize teslim edildi...belliki buyuk bir proje imiş...daha sonra limonilik 2005li yillarda kardeşlige evrildi bahas rejimiyle...ekonomik kulturel iliskiler kisa surede tepe yapti ve malum 2011 de ic savasa evrilen bir surec basladi ve biz rejime karsi ayaklananlarin yaninda konumlandik...ve sonuc ortada...

...iran daha köklü ki şam da köklü nerdeyse 3000bin yillik bir suregen kulture aid bir yasam merkezi...irandada azeri kürt arap afgan ve hindu gibi azinliklar mevcut ki bu azinliklar nerdeyse nufusun 4te 1i civari...yani ornegin bizim tarafta bulunan azeri ve kürt gruplar birileri tarafindan suriyedeki gibi desteklenirse durum irandada karisabilir...tabiki bu bu gunden yarina bir plan degil elbette...lakin 10/20 yillik planlar icin cok sabirli asimetrik adimlar bolge haritasini degistirmek isteyen abd ve israil tarafindan atildigi irak ve suriye nihayi sonucuyla tescillendigi ortada...ki bu risk bizim ulke icinde gecerli...umarim ırak ve suriyedeki politik hatalar bu sefer iran icin yapilmaz...fakat dedigim gibi iran bir suriye bir ırak degil...kimseyle düsman yada kanka olmayi desteklemiyorum...sinir butunlugu ve sinirin ote yaninda egemen bir ulke bizim yararimiza...politik netligimiz bu yonde olmali...
    ...Biraz zaman geçsin herşeyi unutacaksın; biraz zaman geçsin herşey seni unutacaK...(Bendememişmiydim çabası beyhude, bilmedigini bilmek bakİ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSİYEM OLAMAZ...

Daha net oldu, anladim, cok tesekkurler degerli aciklamalarin icin.

Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Halkbank gibi hisse geri alım kararı alan ve bunu hemen uygulamaya koyup 28 ağustostan beri her gün geri alım yapmakta olan işbankası hissesini dikkatle izliyorum, bizim banka da geri alıma başlayınca benzer bir performans izleyebilir diye (eldeki en benzer ve yeni örnek bu). İşc ne yazık ki alımlara rağmen yükselişe geçemedi, meryll aynen basıyor malı, ancak hissenin düşüşü de durdu. Örneğin bugün diğer büyük bankalar (akbank, garan) epey eksideyken iş bankası 3.98'e dayadı desteği ve aşağı geçirmedi fiyatı, toplam 5.9 milyon lot malı da bir günde aldı o fiyattan.

Bir yandan bankanın desteği güven veriyor, bir yandan da alıcı bulmuşken ölümüne mal basan yabancılar korkutuyor. Halkbankta da banka alıma geçince alıcıyı bulup da fiyata bakmayan yabancı tüm geri alımı doyurursa biz de yine kalırız buralarda. Yine de her şekilde o kadar satılmaya niyetli malın piyasadan emilmesi iyi olacaktır, çünkü yükselişin önünde engel o hisseler.

Bu arada ben halkbank hisselerimin %40'ını satıp akbank-işc ve garantiye geçirdim, bir nevi zararımı realize ettim hiç hoşuma gitmedi ancak halkbank artık o kadar cazip değil, diğer bankalar da müthiş düşüş geçirdi ve hepsi ucuz hale geldi. Portföyümün aslan payı hala halkbankta, ofac işi çözülünce halkbank hala en çok çıkacak banka ama ben böyle daha rahat ettim, hükümetin ne yapacağı veya yarın ne olacağı belli olmayan bir ülkede bu kadar risk taşımanın anlamı yok.

Sn. 666'nın da yazdığı gibi hisse taşıma maliyetleri de çok arttı bu faiz ortamında, borsada kar etmek iyice zorlaştı.
    3 milyar dolarlik bir bankada pek olumune basan oldugunu zannetmiyorum artik Is Bankasinda. Burda da oyle basan yok ta ne zamandir zaten. Bizim su anda gordugumuz problemleri adamlar 6 ay 1 sene oncesinden group fiyatladilar. Ayrica bizim yuzdelerimiz Is Bankasindan daha iyi geri alimda:

(Is - Halk)
    Fiili Dolasim: %10-%12
    Toplam: %3-%6

Unutulmamasi gereken buradan kimsenin maliyeti yok. Her ne kadar oteki bankalarla bir ayricaligi kalmadiysa da OFAC'tan sonar (olumlu veya olumsuz) en iyi primi yapacagini dusunuyorum bankalar arasinda (kisa vadede en azindan).

Adamlar oncede fiyatliyor herseyi. Soda aldi basini gidiyordu. Biz bedelsiz, temettu, vs. hikayesini yazarken meger adamlar dolari fiyatlamaya baslamis (dolar daha artmamisti, ama %10 artis 115 milyon lira yaziyor). Sen cesni yapmayi seviyorsun bankalar arasinda, oldukca da mantikli yani.

7. TH reis hosgeldin.yerin cok belli oldu ara verdiginde.cok mutlu olduk forumca tekrar aramiza dondugun icin.

SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sn TH hoş geldiniz.
    Eh yaz bitiyor takım toplanmaya başladı. Herkese selamlar...

Bankacılık endeksi uzun vade dibini bulmuş gözüküyor, dip 2008 e benzeyecek sanki buradan biraz yukarı, kasım aralık gibi tekrar son kez trend çizgisine değiş.. Ocağa kadar buralardayız anlayacağınız.

Çıkış nasıl olacak onu söylemek şimdiden zor, 2008 gibi v çıkışı mı? Yoksa 2003-2008 arası zamana yayılan bir çıkış mı...

''Yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür. Gerçeklerle ilgisi yoktur''
    ''Tek gerçek BeşiktAŞK''

Sayfa 485/1032 İlkİlk ... 385435475483484485486487495535585985 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •