Sayfa 891/1024 İlkİlk ... 391791841881889890891892893901941991 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 7,121 - 7,128 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bence nominal faiz seviyesinin pek bir önemi kalmadı. Eğer tcmb %5 ve üzeri reel faiz vermeye devam ederse, bu doları baskılayabilir. Ama %30'da faiz verse eğer reel faiz yine %1-2 ve hatta eksilere düşmüş ise değil 1 sene kısa bir süre içinde döviz tekrar alevlenecektir.
    Döviz sadece ve sadece merkez bankasının para politikasında yaptığı ciddi hatalar ortadan kalktığı durumlarda sakinleşebilir. Onun dışında 2x2=4.
    Evet dediğinizde haklısınız Syn. rxpu. Reel faizin negatifte kalması doların yukarı ivmelenmesine neden olacaktır.
    investing.com sitesi " Bir Hafta Vadeli Repo Faiz Oranı (Eyl) " için %17.75'ten %22'ye bir artış olacağı beklentisini yazmış.
    425 baz puan artış olacağını tahmin etmiyorum açıkçası. Benim tahminim 200 baz puandan yana olmuştu. : )

2.  Alıntı Originally Posted by NYIT Yazıyı Oku
    Devlet Bahçeli

"Kur fırsatçıları vatansızlardır." demiş.

Gülmeyin la gülmeyin 😜🤣🤣😌
    Yediden bozduğunu herkes canlı olarak izledi. Ayrıca milliyetçi partinin banka hesaplarında başka bir ülkenin kontrolündeki dolar ne arıyor?
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Yediden bozduğunu herkes canlı olarak izledi. Ayrıca milliyetçi partinin banka hesaplarında başka bir ülkenin kontrolündeki dolar ne arıyor?
    Bu adamlar eğitimsiz tipler. Bunlara dikkate almamak lazım. Eğitim cok önemli.

4. BİST30 için de trendine devam etmesi durumunda dönüş sinyallerini 2018'den 2019'a geçerken alabileceğimizi düşünüyorum. 2009 krizi gibi küresel olaylar ya da Türkiye'nin Dünya'da belirli ülkelere karşı uyguladığı politik eylemler düşüşün devam edeceğini yabancı yatırımcının kaçmaya devam edeceğini gösterir. Politikacıların söylemlerini yakından takip ederek BİST'e yönelim gösterebilirim birkaç ay içinde.

5.  Alıntı Originally Posted by PiNNo Yazıyı Oku
    Evet dediğinizde haklısınız Syn. rxpu. Reel faizin negatifte kalması doların yukarı ivmelenmesine neden olacaktır.
    investing.com sitesi " Bir Hafta Vadeli Repo Faiz Oranı (Eyl) " için %17.75'ten %22'ye bir artış olacağı beklentisini yazmış.
    425 baz puan artış olacağını tahmin etmiyorum açıkçası. Benim tahminim 200 baz puandan yana olmuştu. : )
    Sorun artık sadece reel faiz de değil. Hem anlamlı (>%5) hem de uzun ve istikrarlı bir zaman diliminde reel faiz vermesi gerekiyor. Bu çok zor bir süreç, ama para politikasında yaptığı hatalar sonucu merkez bankası durumu kendisi bu noktaya getirdi.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

6.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Bu adamlar eğitimsiz tipler. Bunlara dikkate almamak lazım. Eğitim cok önemli.

Kanunen politikacıların eğitimli olması şartı aranmıyor. Bu biraz da toplumun tüm kesimlerine eşit temsil şansı verilmesi için böyle düşünülmüş. Bence buradaki çözüm politikacıları eğitimli ve daraltılmış bir zümreden seçmek değil, halkın eğitim seviyesini yükselterek eğitimli politikacılara olan talebini arttırmak olmalı.

Yoksa bunun tersi bir durumda halk daraltılmış bir zümreden seçilen politikacıları kendisi ile özdeşleştiremeyecek ve zihninde sistemin kendisine baskı kurmaya başladığını düşünecektir.

Aslolan halktır. Gerisi teferruattır.

7. Bazı arkadaşlar hala 13 Eylül deki PPK toplantısının önemini kavrayamamış gibi görünüyor...
    TR yol ayrımına gelmiş durumunda....
    O kadar önemli yani...

Sn Rxpu nun dikkat çektiği noktada önemli...
    Hem (ciddi) reel faiz verecek ama daha önemlisi en az 2-3 yıl vermeli o (ciddi) reel faizi diyor UZMANLAR....
    Bugün verip 6 ay sonra faizleri düşürmeye kalkarsa bugünden daha kötü olur diyor Uzmanlar...

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

8.  Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Bazı arkadaşlar hala 13 Eylül deki PPK toplantısının önemini kavrayamamış gibi görünüyor...
    TR yol ayrımına gelmiş durumunda....
    O kadar önemli yani...

Sn Rxpu nun dikkat çektiği noktada önemli...
    Hem (ciddi) reel faiz verecek ama daha önemlisi en 2-3 yıl vermeli o (ciddi) reel faizi diyor UZMANLAR....
    Bugün verip 6 ay sonra faizleri düşürürse daha kötü olur diyor Uzmanlar...

saygılar/başarılar
    tamamen kendi görüşüm heralde 3. kezde yazıyorum

kur böyle aşağı geldikçe reisin yapacağı faiz artışının boyutu ve ihtimali azalıyor bence. inşallah yanılırımda Türkiye'yi kaos ortamına sokmayacak bir şekilde faizi arttırırlar. yoksa uçurumdan yuvarlanacağız...

Sayfa 891/1024 İlkİlk ... 391791841881889890891892893901941991 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •